cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (7)  

Ink-Link
Ink-Link
Darbā normāliem cilvēkiem bieži uznāk vājuma mirkļi, kad gribās aizmirst par visiem vordiem, ekseļiem un aksesiem. Iet pusdienās tā kā par agru, laiski pastaigāties ārā - priekšnieks pamanīs. Varbūt uzspēlēt kādu Java spēlīti? Ai… taču nē… sen jau visas apnikušas, tik vienveidīgas, visi virtuālie pagriezieni un gājieni zināmi. Bet ir viens ļoti labs risinājums - klasiskās un ne tik klasiskās multiplayer spēles ar dzīvu pretinieku. Par to arī šis stāsts.
 

1. Sākšu ar daudziem tik labi zināmo Zolīti. Ja esi ticis tik tālu, ka zini parasto how to, tad vari droši reģistrēties Latvijas Zoles serverī un sākt multiplayer spēli. Nav nekāds flash vai hi-end dizains, bet galvenais jau ir pati spēle. Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī Zoles serveris un spēles interfeiss. Ielogojamies, apskatāmies sākumā tik mistiskās partijas ar [MG], [P], [MP] vai [G] simboliem, klikšķinam uz tās, kur brīva vieta, ja nav kāds spēlētājs, tad sagaidām un spēle var sākties. Tālākais ir kreisā un labā taustiņa klikšķināšana. Ja pamēģina un vēl gadās, ka pamēģinājis ir azartisks cilvēks, tad cauri. Lūdz Dievu, lai mājās nav interneta pieslēgums. Vienīgais mierinājums, ka serveris ir Latvijā.

P.S. Ja kādam nav skaidrs, kas ir [MG], [P], [MP] vai [G], tad skaidroju: G - galds, MG - mazā zole, galds, P - pules, MP - mazā, pules. Vārdu sakot, kāds simbols ir pie attiecīgās istabas, tādi uzstādījumi tur arī ir pieejami.

1,5 no laacza. Delfi Spēles Diviem. Spēles, kuras jau labu laiku bija pieejamas (kaut kur pat tika izliktas, ne tikai oriģinālajā saitā), beidzot ir apkopotas un izvietotas kādā visnotaļ apmeklētā vietā. Ražotājs - VAR Datu sistēmas. Spēlē ar kompi, vai kādu dzīvu pretinieku. Spēlē namus (vecie labie kartupeļi), desas, dambreti, burti (it kā vecā labā sekretārīšu iemīļotā spēle Lines, bet tikai ar domu nevis savākt līniju no vienas krāsas kauliņiem, bet gan savākt kādu latviešu valodas vārdu), kā arī parastais vecais labais Tetris. Tas viss ir gana labs izklaides veids (man it īpaši aiziet dambrete:) darba laikā, kad negribās neko darīt ;)

2. Nākamā spēle ir mans jaunākais atklājums un noteikti ierindojās pirmajā vietā. Ink Link ir superinteresanta un dod vismaz kilogramu smieklu devas dienā, kas ir ļoti ieteicams smēķētājiem, kuri saīsina savu mūžu pīpējot, toties tagad pagarinās to smejoties. Spēles ideja ir tāda, ka novācās 3 - 8 spēlētāji un tad nu sākās. Pieejami daudzkrāsu flomasteri un jāsāk zīmēt tas, kas uzrakstīts lejā kreisajā stūrī. Tas var būt gan Ziemeļamerikas kontinets, gan limonādes bundžiņa, ponijs vai “pilns”. Man sanāca uzzīmēt vārdu “pilns”. Jo ilgāk min, jo vairāk notiek priekšā teikšana no datora puses, jo mazāk punktu jums paliek. Tam, kas uzmin un tam, kas zīmē tiek punktus skaits, kas palicis pāri no sākuma 120.

Ir divas lietas, kas liek sabēdāties a) ārzemju trafiks, kas būs arī visām lejāk pieminētajām spēlēm un b) Pārsvarā tur ir angļu valodā runājošie, kas saliek visus vienos vārtos, jo spēle notiek viņu laukumā t.i. angļu valodā.

3. Virtuālais kazino turklāt ar dzīvu pretinieku. Prieks garantēts pie virtuālā Black Jack galda. Silts ieteikums visiem tiem, kam “vienrokainie bandīti”, ruletes (neēdamās) un kārtis ir stihija, kas liek no mājām iznest televizoru, zobu suku, veco Abavas rādžiņu un pat paspēlēt Sarkanā Kvadrāta ražotos gumijas zābakus (atceraties, taču, veco reklāmu pa TV). Tad te variet justies droši un paaugstināt, dubultot un vēl sazin kā mēģināt ietekmēt citus spēlētājus, kuri pārsvarā būs no pasaules otrā gala.

4. Tipa ja kāds nav pietiekami gudrs šaham var mēģināt uzspēlēt dambreti, kas īstenībā nav dambrete, bet tā sauktie “čekeri”. Pirmajā momentā šiet, ka gluži tā pati dambrete vien ir, bet, sākot spēlēt, tas viss noved pie zināma iznākuma - pirmās partijas parasti zaudējam, kamēr saprotam, ka atpakaļ sist nevar, ka dāmas tikai var iet kā grib un kā ir jāsit 2, 3 un vairāki kauliņi reizē. Hmm... pamēģiniet “izkost”.

5. Karaliskā spēle gudrajiem biroju darbiniekiem. Šahs. Šahs kā jau šahs tikai ekstra telpisks. Pirmajā momentā tā vien šķiet, ka neko nevar saprast un tā īsti nevar pārredzēt galdiņu, nu bet beigās jau pierod. Mana pirmā partija beidzās ar: “Congratulations, Ceckmath!”. Vienīgais, ko tajā mirklī varēju domāt: “Cerams, ka pretiniekam bija vairāk gadu nekā man!”. Šaha noteikumus negrasos pārstāstīt, bet topošajiem Garijiem Kasparoviem gan iesaku pamēģināt.

5,5. Karaliskā spēle gudrajiem un vienmēr uz vietas neesošajiem biroju darbiniekiem. E-pasta šahs. Skat. spēles aprakstu numur pieci, bet... “Bet” ir tāds, ka tev nav jābūt visu laiku uz vietas. Jo kā jau šahā pieņemts, nākamā gājiena izdomāšana ilgst tik ilgi, cik ilgi tai vajag ilgt. Nu tad tagad spēlēju es virtuālo e-pasta šahu ar darba biedru Ingri un brālēnu Gati. Atnāc no rīta, apskaties meilu, uzklikšķini uz linka, paej savu gājienu, nospied “send”, pusdienlaikā apskati meilu un atkārto visas darbības līdz atkal esi pie meila. Jauki, un atšķirībā no Latvijas Zoles servera, tev neviens nekliedz - guļava, tempu... tempu... tempu... fiksāk nevar? Aizmigi?

6. atkal no laacza. Pig.ru. Ir spēles gan divatā spēlējamas, gan bariņā, gan lepmā vietnulībā. Klāsts ir gauži liels. Sākot no parastā kāršu duraka, turpinot ar Pokeri, Karātavām, Nardiem, Dartiem (šautriņas). Man, personīgi ļoti ļoti patika Grobņica Faraona (Faraona kapenes). Pat Domino ir, ja vēlaties :) Spēles ātri iepatīkas (lielākā daļa) un tur var pavadīt ļoti daudz sava brīvā (un arī darba laika). Tā kā - uzmanīgi. Netīšām var arī viskaut ko taustāmu vinnēt, sākot no naudas, beidzot ar dažādiem suvenīriem (krūzītes, etc.). Nezinu gan, kā ar to piegādi uz Latviju ir :)

P.S. Ja kāds atrod šo pašu rakstu interneta medijos Fundamental.lv, GameNet.lv un Cietnis.lv, lai neuzskata, ka raksts ir nozagts. Es (agressors) vienkārši esmu labs!
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (7)
Prev: Ziņas / EC - vēl viens skandāls
Next: Linki / Kas nav kārtībā ar bildi?
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.