cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (5)  

Izdomāju pēc ilgiem laikiem izskriet caur /., un manu uzmanību piesaistīja ziņa par divām interesantām lietām, kuras arī tika demonstrētas Hannoverē. Virtuālā klaviatūra un skaņas ģenerators (nez, kā lai vēl tamlīdzīgu devaisu nosauc), kurš var izmantot gandrīz jebkuru virsmu par skaņas avotu.
Pievienotie faili:
    Soundbug demonstrācija (0,00 KB)
 

VKB
VKB
Klaviatūra ir inčīga, bet nekas vairāk. Kāpēc, pateikšu pēc īsas iepazīstināšanas. Ideja ir vienkārša - ir projektors, kurš tev projicē klavieri ar lāzertehnoloģijas palīdzību. Uz jebkuras virsmas. Tieši tāpat, izmantojot kaut kādas šausmīgi viltīgas un advancētas tehnoloģijas, tiek nolasīts - kur un ko tu spied. Diemžēl, izcili labā paskata kompānijas mājaslapā neko sīkāk par šo izvirtību neatradu. Pati raidošā un uzterošā iekārta var sasniegt šausmīgi maziņus izmērus. Kā tas strādā, man nav ne mazākās sajēgas, bet interesanti.

Protams, ka praktiskais pielietojums ir zem lielas jautājumzīmes. Kaut vai viens aspekts - tev būtu viegli klabināt neklabošu un nejūtamu klaviatūru? Tas man atgādina veco antīko laiku sensoru klaviatūras, kuru tiešs deminutīvs ir šī uzparikte... Tā kā, es šaubos, ka iekārtai (projekcijai) piemīt kaut minimāls lietošanas ērtums.

Otra interesantā lieta ir Soundbug. Iekārta, kuru piestiprinot pie kādas lietas, virsma, pie kuras ierīce ir pielikta, sāk strādāt kā skaņas avots, atskaņojot to, ko tu klausies, visiem dzirdami. Protams, ka par stereo tagad fiksi aizmirstam. Taču, savienojot divas šādas ietaises un noliekot katru uz savas virsmas (neaizmirsti, ka tām jābūt identiskām:), var tikt radīts stereo.

Man nav skaidrs jautājums par skaņas kvalitāti. Galu galā, es šaubos, ka jebkura virsma (izņemot speciālas virsmas, kuras tiek pieskaņotas aparāta prezentāciju vajadzībām) atskaņos kaut ko gana kvalitatīvi. Tiesa, par skaļumu sūdzēties nevajadzēšot - troliņš tiekot solīts līdz pat 75 dBm.

Tad ko, plēsīsim spoguļus un grausim māju sienas? :) Video, kā Soundbug strādā, var apskatīties pie rakstam pievienotajiem failiem. Starp citu, kompānija piedāvā vēl dažus gana interesantus produktus no šīs pašas sērijas.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (5)
 
Rakstu grupa: CeBiT 2002

 2002-03-19  01:06 - Vēl viens jaunums no CeBit (13) Ziņas 
 2002-03-18  21:16 - Vēl divas interesantas lietas no CeBIT 2002 (5) Ziņas 
 2002-03-18  17:30 - CeBIT 2002 - kas jauns? Ziņas 
 2002-03-14  22:22 - CeBIT 2002 - diena otrā (3) Ziņas 
 2002-03-13  23:19 - CeBIT 2002 - diena pirmā (7) Ziņas 
Prev: Linki / Psihodēlija
Next: Ziņas / Vēl viens jaunums no CeBit
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.