cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (3)  

Otrā diena ir aizvadīta. CeBIT čuč. Es rakstu. Kā jau teicu pagājušoreizi - ir 50% iespēja, ka es kaut ko interesantu un svarīgu palaidīšu garām. Kāpēc 50%? Tāpēc, ka, vai nu palaidīšu garām, vai nē ;)
AMD piedāvā jums trīs jaunus procesorus; browsēsim webu no telefona jaunā līmenī; kaut kas jauns no LG, bet nekur nevar atrast, kas; CheckPoint padara rokas datorus un bezvadu tīklus drošākus; Novell nevaid miris; Samsung paņem iejūgā jaunu OS un dod mums lielu televizoru.
 

Kā jau vakar visi runāja - AMD ir paziņojis par saviem trīs jaunajiem procesoriem. Athlon saimei ir piebiedrojušies Athlon XP 2100+ (līdz 1.73GHz), lai to ieliktu savā mājas vai darba kompī, Mobile Athlon 4 1600+ (līdz pat 1.4GHz), lai palūgtu, lai kāds to ieliek tavā laptopā, kā arī Ahtlon MP 2100+ (1.67GHz) , kurš ir paredzēts serveriem un tavai darbstacijai, ja gribi to jaudīgu.
Momentāli tika paziņots, kuru kompāniju datori ta ar šiem čipiem jau ir gatavi pirkšanai. Tie ir Compaq, Fujitsu-Siemens, NEC, Racksaver un Boxx Technologies. Pēdējie divi piedāvā MP, bet Compaq arīdzan noutbukus.
Izskatās, ka Intel sagaida grūši laiki vienprocesoru sistēmu tirgū.

Kompānija NTT DoCoMo ir nosolījusies no 16. marta sākt piedāvāt i-mode pakalpojumus arī Eiropā. Šis kantoris ir Japānas 3G mobilo komunikāciju piedāvātājs. Izskatās, ka jamais dodās krusta gājienā uz Eiropu. i-mode ir šīs kompānijas izgudrojums pārejas posmam starp GSM un 3G. Ja runā saprotami, tā ir WAP aizstājēja. Pateicoties šai tehnoloģijai webs iekš mobilā telefona kļūs labāks, smukāks un lietojamāks. Divu gadu laikā kopš šī pakalpojuma ieviešanas, Japānā to lieto vairāk nekā 30 miljoni...
Diemžēl, ar savām nokijām un sīmensiem neviens  šos saitus, kas taisīti iekš i-menu tehnoloģijas apskatīties nevar. Tāpēc talkā nāk Toshiba ar savu telefonu TS21i, kurš Eiropā būšot pieejams šī gada otrajā pusē.
Nu, ko. Var jau būt, ka es kaut ko neesmu sapratis, bet, katrā gadījumā, lasītājs var pats palasīties par šo tehnoloģiju kompānijas saitā (vājprātīgs flash).

LG Electronics arī ir izdomājusi doties ciemos uz Eiropu ar diviem jauniem GPRS telefoniem. LG-G7000 ar krāsaino displeju (256 krāsas) un LG-G5200 (melnbalts ekrāniņš). Nu, telefoniem nekādu jaunu fīču, kas tos izceltu starp pārējiem tirgū pieejamajiem nav, bet par to popularitāti spriest ir pāragri - laiks rādīs.

CheckPoint ir pazīstams ar saviem korporatīvajiem (un šausmonīgi dārgajiem) drošības risinājumiem (tādi neko neizsakoši jēdzieni, kā - proxy, VPN, aizsardzība no vīrusiem visos veidos, etc). Līdz šim apdalīto pusē bija bezvadu tīkli un mazie PDA tipa draudziņi. Tad nu, izstādē minētā kompānija beidzot nodemnostrēja šo savu ražojumu. Ja ar PC un laptopiem viss ir skaidrs, tad par PDA ir jāpasaka atsevišķi.
Diemžēl, visa šī uzparikte strādās tikai uz Compaq un HP ražotajiem PDA, kurus dzen Windows CE :) Bet jau tā - gana liels solis pretim drošībai, ne? Kuru gan tā neuztrauc ;)

Kā izrādās, Novell vēl aizvien ir dzīvs un vesels kantoris:) Jamais ir devies tirgū ar savu überproduktu - Novell iFolder Professional Edition 2. Tas ir tāds īpatnējs verķis, kurš atļauj tev piekļūt saviem failiem no jebkurienes un jebkādā veidā. Galvenais - lai tev būtu Internets. Visu pārējo tas izdarīs pats. Uzsvars tiek likts uz to, ka šoreiz produkts ir savietojams ar praktiski jebkuru vairāk vai mazāk plaši lietojamo operacionālo sistēmu - sākot no viņu pašu Novell Netware, turpinot ar visām iespējamajām Windows versijām (ieskaitot CE) un beidzot ar Linux un Palm OS.
Protams, par tādu sīkumu, ka programma spēj vienlaicīgi uzturēt vairākus miljonus lietotāju, pat runāt negribās. Risinājums, pamatā, ir domāts šāda tipa pakalpojumu (piekļuve saviem datiem no jebkurienes) piedāvātājiem, jo tajā ir iespēja izrakstīt rēķinus un tos izsūtīt gan atsevišķiem indivīdiem, gan veselām to grupām (lasīt - citām firmām).

Savukārt, Samsung, ir lepni paziņojis, ka daļu jamo gudros telefonus darbinās nevis Windows, vai kas tamlīzīgs, bet gauži jauna operacionālā sistēma - Symbian (starp citu, mēs jau rakstījām, ka iekš Nokia 7650 būs tieši šī pati opsistēma, kā arī Nokia 9210 un 9210i komunikātors arīdzan darbojās [darbosies] uz Symbian).
Taču vēl pāragri priecāties par Windows aiziešanu nebūtībā no šīs kompānijas telefoniem. Pagaidām tiek ieturēta nogaidoša pozīcija - visi Samsung telefoni (un to pārākās versijas, jeb PC un telefonu hibrīdi) darbojās pamatā uz trim opsistēmām - Microsoft PocketPC Phone, PalmOS un jau minētais Symbian. Interesanti tad, pie kā viņi paliks ;)

Bez tā visa - Samsung ir prezentējis 40-collīgu (!) LCD televizoru. Līz šim lielākais LCD sasniegums bija 30".
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (3)
 
Rakstu grupa: CeBiT 2002

 2002-03-19  01:06 - Vēl viens jaunums no CeBit (13) Ziņas 
 2002-03-18  21:16 - Vēl divas interesantas lietas no CeBIT 2002 (5) Ziņas 
 2002-03-18  17:30 - CeBIT 2002 - kas jauns? Ziņas 
 2002-03-14  22:22 - CeBIT 2002 - diena otrā (3) Ziņas 
 2002-03-13  23:19 - CeBIT 2002 - diena pirmā (7) Ziņas 
Prev: Ziņas / Chaintech GeForce4 440MX review.
Next: Ziņas / Xbox - atbildes no paša Microsoft ;)
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.