cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (comments)  

Labāk vēlāk nekā nekad! Jūs jautāsiet: "Kur tā kavējāties ar šīs gada spēles apskatu?" Mēs atbildēsim: "Mēs spēlējām Grand Theft Auto: Vice City." Ja slinkums lasīt tālāk, jau iepriekš pasakām, ka spēle ir grandioza.




 

Pastāsts. Kaut kur, saules apspīdētajos Floridas krastos 20. gs. 80-to gadu vidū bija vieta, kuru sauca par Vice City. Pilna ar narkotikām, gangsteriem un vienkāršajiem ļautiņiem no ļoti bagātiem līdz pat pavisam nabagiem, šī ir pilsēta, kas pareizajam cilvēkam sniedz daudz iespēju. Tomijs Verceti ir tieši tāds cilvēks, lai izmantotu šīs iespējas. Pēc tam, kad tika cietumā uz 15 gadiem un viņa mafijas ģimene atstāja viņu novārtā, viņš tagad ir ārā un raugās tikt atpakaļ „zirgā”. Ceļojums uz dienvidiem no Liberty City (GTA3), lai veiktu vieglu darījumu mafijai, ātri izvērtās par neveiksmi. Tomijs uzradās bez naudas, kas viņam bija jānodod, kokaīna, kas bija jāpaņem un pat bez neviena paša izdzīvojuša viņa grupas locekļa. Šī ir tā vieta, no kuras tu ienāc spēlē. Ir mašīnas, kuras zagt, darbiņi, kuri jāpaveic, aplūkot dažādas ainas, pirkt īpašumus, papildus lietas, ko darīt, ar jauniem ieročiem (un pat dažiem darbarīkiem), dažas izmaiņas apģērbā un daudzas jaunas paziņas iepazīt – draugus, kuri tev palīdzēs izveidot savu kriminālo impēriju Vice City. Tomijs uzrodas Vice City, jo Forelli ģimene sūta viņu uz dienvidiem, lai tiktu galā ar jauno narkotiku avantūru, un, lai turētu viņu prom no Liberty City. Viņiem vajadzīgs stingrs cilvēks, kas strādātu viņu labā. Nesen izlaists no cietuma, iekārtojies ar nelielu naudas summu un kriminālās ģimenes piekrišanu, Tommijs ir brīvs Vice City cilvēks. Dabiski, ka viss neiet kā plānots. Kopā ar pāris miesassargiem un dažiem koferiem naudas, viņam ir jāuzņem kokaīna krava. Darījums noiet greizi, un brīnumainā kārtā Tomijs, Lenss un Kens Rozenbergs izglābjas dzīvi, bet bez naudas.



Par šo un to. Jau iepriekšējais GTA nodarbināja daudz cilvēkus, kur darbojās gan balss ierunāšanā, gan arī mazo filmiņu taisīšanā, bet Vice City to visu pārspēj, kaut vai tikai tāpēc, ka Tomijam ir sava, jeb pareizāk sakot Reja Liotta (Ray Liotta), balss. Kopumā darbojās ļoti daudz cilvēku. Visi viņi ir ļoti labi strādājuši un tas piešķir lielu efektu spēles sižetam.
Lietpratēji ir atzinuši, ka Vice City ir „aizņēmies” daudzas lietas. Pie šīm lietām svarīgāko var uzskatīt filmas Scarface un Carlitto’s way. Arī spēles sākumā satiktais advokāts Kens Rozenbergs ir ļoti līdzīgs aktierim Sean Penn. Ir manītas daudzas līdzības šajā spēlē, tomēr tik slikti jau nemaz nav; patiesībā ir jautri padauzīties pa 80. gadu paradīzi.
Tāda jautrība tiek sniegta no izcila gameplay. GTA 3 fani noteikti nejutīsies šeit sveši. Darbība kopumā ir ļoti līdzīga: lielāko daļu laika tu pavadi pildot misijas vietējo cilvēku labā, līdz ar to pelnot naudu, mašīnas mainot, tāpat kā košļenes, joprojām brauc kā maniaks, un nogalini vairāk cilvēkus nekā zemestrīces. Tomēr ir pietiekoši daudz jaunu lietu, lai pat tos, kas ir izgājuši GTA 3, pielīmētu pie PS2. Pati pilsēta ir lielāka nekā Liberty City, un arī visa pilsēta atveras daudz ātrāk, un tev nav jālauza galva dienām ilgi, kas tad īsti atrodas tilta otrajā pusē. Atšķirībā no Liberty City, Vice City ir daudzveidīga tās celtņu interjerā, kas piešķir prieku paskraidīt apkārt Vice City ar kājām. Bet tomēr vairāk laika noteikti tiks pavadīts uz riepām. Ja kādam likās, ka GTA 3 ir daudz mašīnu, tad ko viņi teiks par Vice City, kur ir vairāk kā 100 (!) dažādu transporta līdzekļu: gan uz sauszemes, gan uz ūdens, gan gaisā. Liels jaunums sakarā ar pārvietošanos pa sauszemi ir motocikli. Šeit ir 4 dažādi motociklu veidi plus divi mopēdu veidi. Ir diezgan jautri braukt uz motocikliem un arī praktiski pildīt misijas. Ja automašīnā drive-by shooting ir uz abām pusēm, tad motocikliem var šaut arī taisi un uz abām pusēm. Pilnīgs jaunums šeit un Grand Theft Auto vēsturē ir helikopteri. To šeit ir veseli 6 dažādi helikopteri un viena mini-lidmašīna, kas līdzīga DoDo no GTA3, tomēr tā nevar nosēsties uz zemes, bet tikai uz ūdens, no kurienes ar to var arī pacelties gaisā. Helikopteriem nav tik draņķīga kontrole, kāda tā bija DoDo GTA3. Lai gan nav viegli kontrolēt helikopteru, tomēr no tiem paveras brīnišķīgs skats uz Vice City. Kad esi sācis lidot ar helikopteru, gan jau esi pamanījis (un arī ieguvis) nākošo lielo izmaiņu Vice City – īpašumu iegādi. Klāt pie viesnīcas, kur sākumā tu apmeties, var iegādāties jaunas mājas (vai atņemt to vecajam īpašniekam), kurās saglabāt spēli. Iegādājoties šos īpašumu, tu pamazām sāc jau pārņemt pilsētu, un tiešām kļūsti par lielu vīru.
Vēl viena jauka lieta ir dažādu apģērbu iekļaušana spēlē. 10 dažādi apģērbi, kuri kļūst pieejami spēles gaitā, atrodas apģērbu veikalos, dažādos Vice City nostūros.
Ņemot vērā Vice City iedzīvotāju un policistu uzvedību, var teikt, ka tā ir krietni uzlabojusies. Šeit viss ir kļuvis daudz agresīvāks un reālāks. Policisti var daudz vieglāk tevi izraut no mašīnas, arī slepenajiem aģentiem ir ātras mašīnas, un ir pietiekoši daudz federālo aģentu, kuri maskējas kā civilie un brauc ar ātrām automašīnām. Vēl pie tā, policisti (S.W.A.T.) lec ārā arī no helikopteriem. Runājot par iedzīvotājiem, viņi reaģē daudz reālistiskāk uz tavām darbībām.
Joprojām šajā spēlē nevar iztikt bez ieročiem. Šoreiz to klāsts ir kļuvis plašāks (to šeit ir 32). Tomēr visus nēsāt līdzi neiznāks. Ieroču skaits ir ierobežots līdz 9. Ammu-Nation joprojām saglabā monopoltiesības ieroču tirgošanā, tikai šoreiz tam ir vairākas filiāles pa visu Vice City, bet tirdzniecību ir uzsācis arī darbarīku veikals, kurā var iegādāties āmurus, motorzāģus, nažus u.c.
Saglabājusies ir tradīcija, par stunt-jums, hidden packages un rampages. Lai gan tas ir tas pats, kas GTA3, tomēr „balvas”, kuras iegūst izpildot vai savācos šīs lietas ir savādākas nekā GTA3. Daudz informācijas iespējams iegūt arī no GTA:VC preview.

Personāži
Lenss Venss (Lance Vance). Lenss ir 32 gadus vecs pagaidu iemītnieks Vice City (nesen ar savu brāli ieradies šajā pilsētā), kurš tika nošauts Sonija Forelli (Sonny Forelli) narkotiku darījuma laikā – tas nogāja greizi Tomija Verceti uzraudzībā. Tagad cīnoties kopā ar Tomiju, Lenss neapstāsies ne pie kā, lai atriebtu sava brāļa nāvi – vienalga kas stāsies ceļā.
Kens Rozenbergs (Ken Rosenberg). 33 gadus vecs advokāts. Kens ir mēģinājis attīstīt attiecības ar savas mafijas „draugiem” Ziemeļos kopš 1978. gada. Tādejādi viņš ir bijis pārāk aizrautīgs, savākdams savus cilvēkus lidostā lielam narkotiku darījuma. Lietas nogāja greizi un tagad viņam jāslēpj sava seja kopā ar Liberty City zagļu bandu ... vai arī jāpārcieš sekas.
Pulkvedis (The Colonel) Huans Garsija Cortezs (Juan Garcia Cortez). Atvaļināts pulkvedis, Huans Garsija Cortezs, ir Kena Rozenberga paziņa. Pulkvedis palīdzēja Rozenbergam izveidot apmaiņu, kas neizdevās, bet kas arī atveda Tomiju uz Vice City. Cortezam patīk rīkot izšķērdīgas viesības uz savas milzīgās jahtas līcī; Vice City visvarenākie iedzīvotāji bieži apmeklē viņa saviesīgos vakarus, kā to dara arī viņa skaistā meita Mersedesa (Mercedes). Šīs pulcēšanās parasti sagādā iespēju satikties ar vietējām kriminālajām autoritātēm.
Averijs Carringtons (Avery Carrington). Averijs ir viens no visvarenākajiem un visspēcīgākajiem noziedzniekiem Vice City. Viņš ir 51 gadu vecs, stipras gribas dienvidnieks, kurš stingri turas pie savas pārliecības.
Rikardo Diazs (Ricardo Diaz). Rikardo Diazs, pazīstams arī kā Mr. Kokaīns, cieš no Napoleona kompleksa. Tā varētu izskaidrot viņa lielo ieroču kolekciju. Viņš piekukuļoja ASV Imigrācijas un Naturalizācijas dienestu, lai iegūtu Zaļo karti 1978. gadā un, iespējams, viņš ir galvenais dalībnieks narkotiku industrijā. Viņš ir dibinājis vairākus uzņēmumus Vice City, kā arī Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Diazs ir iejaukts ilgstošajā cīņā par biznesa varu Vice City.
„Bigs” Mičs Beikers („Big” Mitch Baker). Beikers ir Vjetnamas veterāns, kurš ir ticis apbalvots ar medaļa "Purpura sirds" par vesela partizāņu ciemata iznīcināšanu. Tagad viņam pieder vietējā motociklistu banda, bet joprojām viņš sevī tur naidu par to, kā apietas ar veterāniem. Viņš ir bijis ieslodzīts par 13 iemesliem, kuri bez šaubām bija sekas no viņa mīlestības - bāru kautiņiem, dzīvu dzīvnieku ēšanas, laušanās un braukšanas ar motocikliem.
Stīvs Skots (Steve Scott). Filmu režisors ar nedabisku apsēstību uz haizivīm un kartupeļu biezeņa kalniem. Stīvs Skots ir ticis pamanīts vairākās viesībās ar organizētās noziedzības pārstāvjiem. Klīst baumas, ka viņš meklē jebkādu naudu, ko viņš var dabūt, lai finansētu savu nākošo lielo filmu.
Umberto Robina. Šim kubiešu militāristam pieder viņa tēva café Mazajā Havanā (Little Havana). Viņam ir ilgstošs naids ar Haiti bandītiem un viņš grib kontrolēt viņu narkotiku pārdošanas vietas – pat ja tas nozīmē karu. Kubieši apšaubīja viņa drosmi, pārsvarā tādēļ, ka pats viņš nav bijis iesaistīts noziegumos.
Tante Puleta (Auntie Poulet). Lielā, gados vecā Haitiešu māte, Tante Puleta ir ļoti bīstama, ja tu esi neveiksmīgs un ticis viņas sliktajā pusē. Iespējams viņa ir iesaistīta gadiem ilgajā naidā ar kubiešu noziedzniekiem par varu austrumos un pilsētas komerciālajā centrā Vaisitijā. Viņa visu laiku tiek labi apsargāta, ko veic Haitiešu bandīti.
Fils Kasidijs (Phil Cassidy). Šis ieroču tirgotājs ir vairāku Vice City bandītu klubu biedrs un, iespējams, ir iesaistīts ieroču tirdzniecībā. Kasidijs apgalvo, ka ir dienējis vairākās ASV armijas divīzijās, bet militārie ieraksti uzrāda, ka viņš ticis vairākkārtīgi noraidīts dienēšanai. Baumo, ka viņam pieder arī „Boomshine”.
Sonijs Forelli (Sonny Forelli). Sonijs ir Forelli kriminālās saimes galva Liberty City. Pieļauj arī to, ka viņam ir lielākā ietekme bandītismā, azartspēlēs, savienības nemieros, korupcijā un prostitūcijā. Detalizēti pierādījumi rāda, ka viņš ir pasūtījis vairākas slepkavības, bet tikai mazsvarīgas ir notikušas. Telefona dokumentācija atklās zvanus Kenam Rozenbergam.
Raksta tapšanā Muchacho" class="lnk">Muchacho saka lielu, paldies, workaholic'am

Kāds vārds no agressor
Soundtrack. Diemžēl vai par laimi šis tik tiešām ir gada (un varbūt ne tikai) labākais spēles skaņu celiņš. Visu jau izsaka septiņi CD, kas atsevišķi nopērkami kā GTA:VC soundtrack. Gluži kā arī GTA3 pilsoņu šķaidīšanas pret sienām, streetrace, pakaļdzīšanās vai vienkārši free time waste laikā fonā skan kāda no radiostacijām. Salīdzinoši liela izvēle - sākot no mūsu Latvijas Radio veidīgajām līdz sirds asarošanu izraisošajām balādēm. Es saprotu, ka ir jāraksta par katru no tām, bet tas netiks darīts. Pieminēšu tikai to, kas iespiedies smadzenēs kā atsevišķa rieva. Pavisam saklausāmas deviņas radiostacijas un klusums. Wildstyle Pirate Radio - Totāla brīvība gan vārdos, gan DJ Mr. Magic darbībā ir panākta ar nekad neizgaistošo zālītes dūmaku iekš DJ kabīnes. Ļaudis, kas iecienījuši Undercover Brother stila filmas, noteikti nebūs vienaldzīgi. Gangsta rap, trip-hop, hip-hop, electro beat un totāls miXin' freestyle/ride pa vinila platēm ar skrečošanas elementiem. Astoņdesmito gadu atklājumi: Mantronix, Run DMC, Cybotron dzīvo vēl šodien. Flash FM - Studijā valda rozā krāsās, platsmasas auskaros, meitene ar frizūru, kuru varat redzēt tikai 80. gadu pornofilmās. Toni ir īsta party girl. Kā vienmēr visu izsaka mūzika: Inxs, Bryan Adams, Laura Branigan ar savu sildi velkošo - Self Control un, protams, popa karalis ar jocīgo degunu - Michael Jackson. Fever 105 - Dizgan tiešs konkurents dīdžejam no siržu lauzēju radiosatcijas. DJ Olivers "LadyKiller" Biskvīts pārtiek no 15 hotdogiem dienā un 35 sievietēm nedēļā, viņš ir novilcis vairāk peldkosīmu sievietēm un pabijis tik daudz džakuzi, cik Latvijas veikalos to nav kopā ņemot. Gaume lielajam meitu ģēģerim ir sekojoša: Michael Jackson, Whispers, Mary Jane Girls un tamlīdzīgi. Ieslēdzam V-Rock staciju un mūsu Fxp noģībst un raustās orgasma krampjos. DJ Lazlow nav sveša ādas jaka, kokaīns, kniedes cimdos un tamlīdzīgas izdarības par to liecina mūzika, ko viņš spēlē: Ozzy OSbourne, Iron Maiden, Mōtley Crue, Slayer, Megadeath un, protams, spēlē satiktais grūpiju pielūgsmes objekts - Love Fist. Espantoso - mazliet salsiņas, mazliet cita spāņu ritma mums piedāvā DJ Pepe. Viņam nesanāca būt par sporta komentētāju, un viņš meklēja sevi mūzikā. Kā viņam tas sanāk, spriediet paši: Beny More, Deodato, Xavied Cougat & his Orcestra. Emotion 98.3 - Mmmm... Fernando Martinez... mmm. Semiole aizmirst par Tomu Krūzu, praktiski neviena meitene, kam sirds krūtīs nespēj noturēties pret Fernando Martineza zemo, seksīgo balsi. Klausoties Emotion 98.3 no skandām birst rožlapiņas un fonā burbuļo džakuzi, kas domājams ir aromātisko sveču apspīdēts. Atslēga uz sirdi šoreiz slēpjas mūzikā un pieraudātajos spilvenos, klausoties Toto, Mr. Mister, Roxy Music, Kate Bush balsīs un nevilšus manas rokas sažņaudz sen jau sažuvušu rozi, ko man dāvājusi apbrīnojama svešiniece. Wawe 103 - Adam First operētā DJ pults un mikrofons ir karsts, Dīdžejs spēj runāt par visu un visur, lai arī ir neveiksminieks, viņš pie 103. viļņa garuma spēj noturēt cilvēkus ar piedāvāto 80. gadu hītu klāstu: Frankie Goes to Hollywood, Kim Wilde, Blondie, Nena, Corey Hart. KChat un VCPR - Šīs divas stacijas, kas gan nav iekļautas oficiālajā soundtrack box set noteikti jums patiks, ja saprotat jokus par politiku vai vienkārši tāpat. Tās nav pakaļdarinājumi kādreiz tirgū nopērkamajām kasetēm, kur kāds aptaurēts slāvs šļupstošā balsī lamājas matom. Stacijas piedāvā gan nopietnas sarunas par pastāvošo iekārtu, gan gaumīgus jokus, kurus citēt katrā otrajā mājas ballītē.
Kā jau nojaušat, ka soundtrack'am jābūt katrā GTA:VC cienītāja audiotēkā. Kas gan var būt labāks par 80. gadu one hit wonder'iem: 99 luftballons, Broken Wings, Self Control, Sunglasses at Night? P.S. oficiālajā box set katrā diskā pieejams speciāls kods, ko neatradīsiet nekur citur un to varēsiet izmantot caur Vice City radio mājas lapu.

Vēl tikai jums jāpaskatās senāki skrīnšoti un tīzerīši (a, b, c) un revolution.lv būs pilntiesīgi smieties par to, ka jums pie PS2 spēlēm nestāv šis Grand Theft Auto 3 vislabāko tradīciju turpinātājs - Grand Theft Auto: Vice City.

    

    

    
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (comments)
Prev: Ziņas / MandrakeSoft - bankrota nav!
Next: Ziņas / Audigy 2 Platinum apskats.
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.