cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Olivia, Olvi, Olve
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Dravenis, Skaidra, Anicetas, Robertas, Giedrius

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (72)  


   Šodien lasītājs emils2000 nolēma padalīties iespaidos par Rockstar games izlasto spēli GTA: Vice City (PC versiju).
  
Tika rakstītas petīcijas un cilvēki protestēja, kad Rockstar paziņoja, ka GTA Vice City būs tikai konsolēm. Ļaundari! Rockstar neizturēja spiedienu un te tev nu ir. Kādu nedēļu atpakaļ beidzot saules gaismu ieraudzīja GTA Vice City for PC. Pavisam nejauši gadījās man dabūt to jau nākamajās dienās. Esmu jau paspējis izspēlēties cauri visai dziļi, kas ir atstājis acīmredzamu iespaidu uz manu nepadarīto darbu kaudzi. Zināju jau, ka tā ir slikta doma, uzinstalēt, bet vai tad bērns ilgi var neēst šokolādi, kas uz galda stāv?

 


   Manā īpašumā ir nonākusi 2CD versija, bet pieņemu, ka ir arī nedaudz plašākas, uz visiem 3CD vai tamlīdzīgi. Tas pats notika arī ar GTA III, jo bija iegūstama gan 1CD, gan 2CD versijas. Spēlē atšķirība nekāda, tikai radio stacijas nabadzīgākas. Pēc neilga brīža visas radiostacijas ir jau izklausītas un sāk atkārtoties, kas jūtami sāk nepatikt. GTA III izlīdzējos izslēdzot radio un vienlaicīgi palaižot Winampu. Bija dzirdētas baumas par integrēto mp3 atskaņotāju, bet negadījās to atrast, lai gan netiku ļoti meklējis. Arī VC man likās, ka problēma būs tā pati, bet mp3 atskaņotājs atradās ļoti viegli. Spēles mapē atrodas mape ar nosaukumu mp3. Iekopējot tur jebkuru mp3 failu tas tiek automātiski iekļauts programmā un spēles laikā iekāpjot mašīna izvēloties radio staciju ar burvīgo nosaukumu: MP3 PLAYER (vai kaut kā ļoti līdzīgi) sāks skanēt jūsu izvēlētās melodijas. Koncerts pēc klausītāju vēlēšanās.
   Vēl pieminot mūziku, ir arī speciāls saits www.vicecityradio.com, kurā neesmu mēģinājis iedziļināties, bet kaut kas noteikti tur ir. Un, protams, ir iegādājams soundtracks.
   Palaižot spēli viss noritēja ļoti veiksmīgi. Ainava ļoti līdzīga GTA III, tikai daudz gaišāka. Ir arī dažādas nianses, izmaiņas un detaļas. Pirmkārt, kas daudziem ir ļoti svarīgi, grafika ir ļoti optimizēta. Ja GTA III, lai izbaudītu visus spēles skaistumus bija nepieciešama Xtrēma video karte, tad VC šinī ziņā ir kā medus maize. Viss darbojas, grafika lieliska, nekas neraustās. Izstrādātāji paši lielās, un viņiem ir visas tiesības uz to. Nākamā lieta, kas pamanās ļoti strauji, proporcijas ir mainījušās. Un tagad es nezinu, vai nu mašīnas ir palikušas lielākas, vai arī mājas ir palikušas mazākas un ielas šaurākas. Bet fakts ir viens, uz ļoti nedaudz ielām ir iespējams veikt apsteigšanu (vienā virzienā braucošas mašīnas apdzīšanu pa labo pusi) neuzbraucot uz trotuāra un attiecīgi neaizķerot stabu vai pat māju. Bet tas piedod asumu. Kontroles arī ir jūtīgākas un ir maigi jātrenē pirksti, lai pagriezienos 90 grādu vietā neaprieztos par visiem 180.
   Braukšana ir kļuvusi interesantāka, jo klāt ir nākušas divas transportlīdzekļu klases. Lidaparāti un Motociklviedīgie. Jau varu iedomāties kā cilvēki izkliedz sašutuma pilnus brēcienus: bet GTA III Dodo, lidaparāts taču. Man tikai jautājums: cik daudzi un pēc cik mēģinājumiem panāca to, ka Dodo tiešām lidoja, nevis lēnām ieplanēja okeānā vai kādā citā dziļā d…nā. VC lidaparāti ir pavisam kas cits. Lidmašīna - hidroplāns paceļas no ūdens un viena no misijām ir saistīta ar to. Helikopteri savukārt ir divu veidu, un lidot ar tiem ir vienkārši lieliski. Kontroles ir apgūstamas ātri, bet paiet laiks, kamēr izstrādājas acumērs un sajūta, kā tas aparāts lido. Nākamā jaukā lieta ir motocikli. Gan sacīkšu, gan baikeru, gan dirtbaiki, gan rollerveidīgie. Vēl ir arī pavisam dīvainais pizza- rolleris. Nežēlīgi kruta (citu, precīzāku apzīmējumu neatradu) ir paraut ratā 500cm3 sacīkšnieku un nesties pa autostrādi vai arī lēkāt no jumta uz jumtu. Mašīnām kā parasti ir nākuši klāt dažādi modeļi un ir arī vecie labie pazīstamie braucamie. Ir mašīnas, kas VC ir bieži sastopamas, bet GTA III tās ir ļoti jāmeklē. Ir arī mašīnas, kas ir saglabājušas nosaukumu, bet mainījušas izskatu. Dažādība ir liela, atradīsies kaut kas katra auto veida cienītājam. Laivu departamentā nekas daudz nav mainījies, vismaz neko sevišķi pār dabīgi savādāku nepamanīju.
   Misijas ir dažādas, ar dažādiem uzdevumiem, bet klāt ir nākusi vēl kāda iespēja- tas ir īpašumu iepirkšana. Ir divu veidu īpašumi. Pirmie ir tādi, kurus nopērkot tu iegūsti iespēju tur saglabāt spēli laikā, kad nepildi nevienu no misijām. Otrie ir tādi, kur līdzi nāk misijas, kuras izpildot (tās var būt viena, divas vai vairākas) īpašums sāk nest peļņu, kura ir regulāri jāsavāc. Protams, ir arī parastās misijas, kas nosaka spēles gaitu. Un vēl, kad ir izpildītas visas misijas, tad nāk pēdējās misijas, kuras pabeidzot tu esi kļuvis par Vice City bosu! ;)
   Vissavādākā misija, bija dzērumā vest cīņu biedru uz slimnīcu. Misija nav grūta, bet braukšanu apgrūtina vēlme nepārtraukti smieties, jo viss izskatās tik jocīgi. Efekts ir panākts pilnībā. Citādāk misijas izmanto visas spēles iespējas - ir jābrauc, jālido, jāizmanto rotaļu lidaparātiņi (mazs rotaļu helikopterītis). Interesanti un aizraujoši.
   VC beidzas uz daudz patīkamākas nots nekā GTA III, kur ļaunais puisis beigās nošauj arī tarkšķošo sievišķi, kuras vienīgā problēma bija nespēja pievērt muti. ;) Šeit tu esi iznīcinājis visus savus ienaidniekus, bet tev vēl ir daudz draugu. Beigās visiem tu patīc izņemot Haitiešus, bet tās nu ir viņu problēmas.
   Vēl klāt nācis ir mobilais telefons. Es nezināju, ka 80tajos gados tie jau bija, bet nu ja jau ir, lai ir.
   Ir arī tradicionālās 100 slēptās paciņas, kuras savācot visādas lietas parādās. Atšķirība ir tā, ka GTA III tās parādījās pie visām saglabāšanas vietām, bet šeit vietas ir daudz vairāk un dažādas lietas (bruņu veste, šaujamie) parādās katrs pie sava saglabāšanas punkta. Vēl arī ne visiem saglabāšanas punktiem ir garāžas mašīnu glabāšanai. Ir arī dažādas ekstras. Sacensības, trases, bet tās pašam jāatrod.
   Viena lieta, kas mani nedaudz apbēdināja ir unikālo lēcienu mazais skaits, kā arī nav mazās mašīnītes- kamikadzes.
   Kopsavilkums ir sekojošs: spēle ir must have un ir arī gana daudz interesanta, lai noturētu uzmanību. Ir zināma līdzība ar GTA III, kas ņemot vērā visus faktorus - tā pati firma, tie paši ražotāji nav necik jocīgi. ;) Ir arī dažādas atšķirības, bet VC liek iekšā III visos vārtos.


No cietņiem 9 no 10. Kā jau teicu, mašīnītes - kamikadzes nav un lēcienu maz. Citādāk - perfect.

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (72)
Prev: Mobilie / Samsung C100 - šī gada hits?
Next: Ziņas / P2P populārāks par ICQ
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.