cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Olivia, Olvi, Olve
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Dravenis, Skaidra, Anicetas, Robertas, Giedrius

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (24)  

Kā zināms, Artemija Ļebedeva studijas pēdējā laika viens no interesantākajiem darbības virzieniem ir rūpnieciskais dizains t.i. dažādu iekārtu noformējums un droši vien visi ir dzirdējuši par Radiotehnika R-100 muzikālo centru, kura izskatu izstrādāja Ļebedeva studija un paredzēts ražot Latvijā. Šis muzikālais centrs piesaistīja lielu interesi ne tikai Krievijā, bet protams arī pie mums – kā nu ne – „muzikālais centrs, kas ražots Latvijā”, skan ļoti labi un lika daudziem atcerēties vecos, labos laikus, kad RRR ražoto elektroniku pazina visā PSRS un pat aiz tās robežām. Šodien VEF Radiotehnika RRR nodarbojas ar akustisko risinājumu piedāvāšanu. Design.ru realizējis vairākas jaunas idejas rūpnieciskā dizaina jomā – vertikālā diska ielāde sistēmblokam atrodoties iekārtas centrā un divas identiskas tālvadības pults.

Ir pagājis gandrīz gads kopš šī centra prezentēšanas (precīzāk sakot, izskata prezentēšanas) un nekas vairāk arī nav kļuvis zināms – ne tehniskā specifikācija (izņemot to, ka skaļruņu modeļi ir A-20), ne paredzamā cena, nerunājot nemaz par kaut kādiem termiņiem. Tieši tāpēc cietnis.lv tikās ar Artemiju Ļebedevu, lai noskaidrotu par to kāda ir situācija ar mūzikas centra izstrādi, kā arī uzzinātu par citām studijas aktivitātēm Latvijā. Tāpat vēlāk sazinājāmies Lagarpova kungu, kurš ir VEF Radiotehnika RRR tehniskais direktorus un laipni piekrita atbildēt uz cietnis.lv jautājumiem. 
Diemžēl, pirms intervijas ar Ļebedeva kungu „Čau!” pateica diktofons un tāpēc pilnvērtīga intervija nesanāca – zemāk tiks izklāstīts tikai tas, kas ir pierakstīts un to ko atceros par 100%.
 

Sarunu sākām par galveno tematu – Radiotehnika R-100. Situācija ir sekojoša – ir zināms centra izskats, ir zināms interfeiss un ir zināmi kādi skaļruņi tiks izmantoti. Ir nestrādājošs prototips, kas stāva Artemija kabinetā – nestrādājoša ir elektronika t.i. iekārta neskan. Situācija īpaši optimistiska nav – neskatoties uz to, ka Radiotehnika ir augstas klases speciālisti skaņas jomā un tās izstrādājumi atbilst augstākai kvalitātei, mūzikas centru šim uzņēmumam nebūs pa spēkam uzbūvēt – tas, diemžēl, nav tik vienkārši – nepieciešams atrast detaļu piegādātāji, nepieciešami kvalificēti darbinieki, ļoti lielas investīcijas – īsāk sakot, dēļ mūzikas centra būtu nepieciešams uzbūvēt un nokomplektēt pilnībā jaunu ražotni. Jā, ideja par muzikālo centru ar Design.ru dizainu un Radiotehnikas RRR izpildījumā ir lieliska, bet pašreizējā situācijā tas nav iespējams – vismaz tādā izskatā kā tas piedāvāts – 100%, ka nē. Iespējams, ka nākotnē parādīsies kāda iespēja šāda centra izstrādei, taču pašlaik darba spēks Latvijā, salīdzinot ar tām pašām Āzijas valstīm ir ievērojami dārgāks. Tāpat ļoti dārga varētu būtu iekārtas gala cena t.i. to, ko mēs ieraudzītu veikalu plauktos – ražošanas procesu sadārdzina divu tālvadības pulšu esamība, taču atteikties no tām nav iespējams – tās esot iekārtas rozīnītes. Tas bija arī viss attiecībā uz R-100 izstrādi no Ļebedeva kunga puses.

Starp citu, šī gada jūnijā, visiem pazīstamā kompānija un gigants mājas elektronikas jomā Philips prezentēja mūzikas centra modeli MZ1000, kuram ir vairāk nekā zināma līdzība ar design.ru pirms gada prezentēto Radiotehnika R-100 – tas pats disku ielādes princips, praktiski identisks ekrāns, kā arī daudzas citas līdzības. Vairāk nekā skaidrs, ka Philips dizaineri ir stipri iespaidojušies no Design.ru konceptuālā dizaina, taču kaut kādus tiesas darbus uzsākt negrasās – pastāv tāds jēdziens mājas elektronikā kā „mode” un Artemijs jūtas ļoti pagodināts, ka viņa studija spēj ietekmēt zināmas modes tendences ne tikai visā Krievijas interneta attīstībā un arī ārpus tās, bet arī mājas elektronikas jomā pasaules līmenī. Tā kā, ja ir kāds, kam R-100 dizains tik tiešām ir ļoti gājis pie sirds, iespējams iegādāsies Philips izstrādājumu par apmēram 500$.

Ak jā, vēl viena lieta kas saista design.ru ar Latviju - tuvākajā laikā tiks izplatītas savdabīgas pēc izskata krūzītes no priekšmetu Color Shift sērija. Lieta tāda, ka šīs krūzītes tiek izgatavotas tepat Latvijā – Latvijas Keramikā. Cietnis.lv ieguva šādu krūzīti savā īpašumā (dzeram no tās rindas kārtībā:)) un var atzīt, ka krūzīte ir liela, bet ļoti, ļoti, ļoti parocīga – lai jūs nesamulsina savdabīgās formas rokturītis – tas tik tiešām ir ērti. Krūzītes cena veikalos būs 5-6 Ls – mūsuprāt, ideāla dāvana kolēģim vai paziņam dzimumdienā un vārdadienā.

Atgriežoties pie mūsu šodienas galvenās sarunās tēmas Radiotehnika R-100 muzikālā centra, pastāstīsim, ka cietnis.lv sazinājās ar VEF Radiotehnika RRR tehnisko direktoru Viktoru Lagarpovu, lai uzzinātu centra ražotāja viedokli par izstrādi, jo jāsaprot, ka design.ru ir izstrādājis iekārtas izskatu, taču tehniskais izpildījums ir Radiotehnikas ziņā. Informācija no Radiotehnikas puses tomēr ir nedaudz optimistiskāka: kā apgalvoja Lagarpova kungs, tad darbs pie R-100 nav apstājies. Pašlaik tiek meklēti partneri ārzemēs, jo tikai ar VEF Radiotehnikas RRR spēkiem centru uzbūvēt nav iespējams – atkal pārāk lielas investīcijas. Tiek pieļauts variants, ka elektroniku centram tiks pasūtīta ārzemēs, tā tiks sūtīta uz Latviju, kur kompānijas speciālisti saliks visu kopā. Kurš tieši ražotājs tas būs, Lagarpova kungs nevarēja pateikt – pārāk agri vēl. Uz jautājumu, kā viņš komentētu Ļebedeva kunga izteicienus par to, ka centrs parādīsies pārdošanā tādā izskatā kāds tas tika prezentēts, Lagarpova kungs atbildēja, ka izmaiņas centra izskatā būs – pārāk sarežģīti, lai piedāvātu šo centru par konkurētspējīgu cenu. Ļebedeva studija ir paveikusi savu darbu t.i. izveidojusi centra izskatu, bet tagad viss tālākais atkarīgs no VEF Radiotehnika RRR.

Starp citu, R-100 nav vienīgais kompānijas kopsadarbības projekts ar Design.ru – pavisam nesen Maskavas autošova laikā tika demonstrēta VAZ-2151 modeļa prototips, kurš apgādāts ar citu prototipu – magnetola no VEF Radiotehnika RRR ar izskatu no Design.ru. Runāt par šīs automagnetolas tirgū laišanas termiņiem arī vēl ir pāragri – tiek paredzēts, ka ar šo magnetolu tiks apgādātas tikai VAZ modeļi t.i. ekskluzīvs. VAZ-2151 paredzams tirgū nonāks 2006.gadā. Tāpat Ļebedeva studija nodarbojas ar vairāku skaļruņu modeļu noformēšanu priekš VEF Radiotehnika RRR.

Lūk tas arī ir viss, ko mums izdevās uzzināt par pirmo muzikālo centru, kas ražots Latvijā. Ideja par šāda materiālu uzrakstīšanu radās, kad cietnis.lv rīcība nonāca informācija no kādas personās, kas ir zināmā mērā saistīts ar centra izstrādi un apgalvoja, ka nekas nenotiek – koncepciju parādīja, palielījās, pasapņoja un viss. Uzmanība šim projektam Latvijā ir liela, jo daudzi šajā centrā redz simbolu tam, ka mēs varam būt ne tikai tranzītvalsts, bet arī spējīgi veidot produktus mājas elektronikas jomā.

Ko tad mēs varam secināt? To, ka mums tomēr ir cerība ieraudzīt R-100, taču tas nebūs tas R-100, ko esam redzējuši līdz šim attēlos. Tajā būs izmaiņas, jo izmaksas ir pārāk lielas un mēs paredzam, ka tiks atmesta ideja par divām pultīm. Mēs informēsim arī jūs turpmāk par to, kā sokas ar R-100 izstrādi un ja būs kādi jaunumi šajā sakāra, izlasīt tos varēsiet cietnī:)
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (24)
Prev: Viedoklis / Laimestā - mūsdienīgs dators...
Next: Ziņas / Pacēli klausili - maksā
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.