cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (10)  

Noisex atrakstīja savas pārdomas par  MS Windows .net. Īsumā gribas mazliet padalīties pieredzē par jauno OS. Jo kā nekā jau apkārt kāda nedēļja kā esmu uzlicis šo OS (Windows.NET Server Released Candidate 1 (RC1).


 

Protams, ka šī vēl ir tikai RC1 versija, gan jau vēlāk parādīsies arī RC2, bet nu kas zin varbūt arī būs uzreiz FV (final version), bet ne jau par to ir stāsts, kad būs Final, jo pēc manām domām, nu nekas jau tur diži daudz neatšķirsies, ja nu vienīgi kādi bugi būs izķerti. Varu apbēdināt tos, kuri domā, ka .net ir pēdējais un vislabākais wins ar domu, ka parādījušās jaunas fīčas utt, es jau nesaku, ka nav, bet nu tomēr priekš tiem, kas dzīvo tankā varu pavēstīt, ka .net tehnoloģjijas vēsture sākās jau tālajā 2000 gadā, ar domu, ka būs XP un .net kas kopīgs, taču pēc kāda laika MS izlēma, ka nu tomēr tā nevar - geimuču Winu nevar jaukt kopā ar NT serveri. Tādēļ toreiz codename tam visam saucās "Neptune" un "Odyssey", bet vēlāk kad izdomāja, ka nebūs kopīgas OS. Un tā nu MS izveidoja NT5 OS un velāk XP winu. MS jau nevarēja nomierināties ar padarīto, ar domu, ka jagrābj vē nauda, uzsākot projektu "Whistler.". Īsumā - Windows .NET ir "Whistler." serveris.

Principā teoretiski .net ir nākamās paaudzes NT5 (w2k) Advanced pēctecis. Tam ir vairākas versijas un izmantošanas iespējas: Web Server Edition, Standard Server Edition, Enterprise Server Edition (32-bit and 64-bit versions), DataCenter Server Edition (32-bit and 64-bit versions), and Windows .NET Server Embedded. Visas shajas versijas ir paradijusies tada lieta kaa .NET Framework 1.1 and XML Web Services. Tas tapēc, lai mēs varētu stradāt vēl produktīvāk un viss notiktos caur webu - baigais sviests, bet fakts. Pēc MS vārdiem šī versija ir par 50% satbilāka un atrāka nekā win2000 AS (NT5) pietam uz tāda paša dzelža. Tas vēl nav viss: ir notikušas kārtīgas izmaiņas iekšs Security un Group Policy: to ir vairāk par 160, btw ir parādijušās 28 jaunas komandas iekšs komandrindas-prompts. Vēl ir tāda opcija kā Software Restriction Policies feature, kas it kā ļaujot saglabāt un atjaunot sabojātos failus, vai pat veselas aplikācijas nav mēģināts nezinu vai strādā. Vēl tas satur sevī pēdējo Internet Information Server (IIS) 6. Jāpiezīmē, ka uzinstalējot šo OS Jums ir jaizvēlas kādu lomu spēlēs šī OS, tb ir janokonfigurē kaste vai nu par IS, POP3, SMTP, DNS, WINS, DC vai kādu citu serveri vai lietojumu, protams to arī var nedarīt, bet nu ideja ir tāda!!!

Starpība starp 64bit un 32bit versijām ir sekojoša: 64bitu versija ir uzliekama tikai uz Intel's 64-bit Itanium 2 dzelžiem, bet nu 32 bitu ir uzliekama uz jebkuriem 32-bit Intel Pentium-based servers. Tiem kam stāv virsū NT5 ar advanced server vienkārši varēs upgrade savas kastes, upgrade nestradās ne no win9x, ne no wiin2000, ne no winXP, un vēl piebilstāms, ka downgreidot nav iespejams. Aizmirsu piebilst, ka .net ir jāktivizē, tas tika izdarīts tamdēļ, lai nebūtu tik daudz warez versiju, btw aktivizācijas pamāciba uz winXP neder, bet nu ir atradušies cilvēki, kas jau piedavā patchoto versiju šai OS, bez jebkādas aktivizācijas - uzinstalējam un lietojam. Par Final versijas iznākšanu varu pateikt, ka tā būs ne atrāk kā 2002 gada beigās.

 

Sīkāka informācija www.microsoft.com .

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (10)
Prev: PopSci / Mēs dzīvojam Matricā, iespējams...
Next: Ziņas / Klaviatūra stresa noņemšanai
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.