cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Jāzeps
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joosep, Joosu
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Žygimantas, Tautvilė, Filomenas, Imgarda (Irma)

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (6)  

   Jeb savādāk varētu jautāt - vai iespējams mainīt IDE diskus pie ieslēgta datora? Daudzi uzskata, ka līdz ar Windows XP ienākšanu IDE diskus var mainīt pie ieslēgta datora, bet pie vecākām operētājsistēmām tas it kā nebija iespējams. Tāpat ir dzirdēti apgalvojumi par to, ka IDE interfeisa iekārtas var mainīt īpašos atmosfēriskos apstākļos. Abos šajos apgalvojumos ir daļēja taisnība.
 

   Praktiski, var arī atmiņu raut ārā no pamatplates, neizslēdzot datoru, bet attiecīgo detaļu ražotāji šādu iespēju nav paredzējuši, līdz ar to šāda iespēja tiek uzskatīta par neiespējamu (teorētiski). Ja tomēr kādam izdodas atmiņu izraut no ejoša datora un neviena no datora sastāvdaļām netiek bojāta, tas nenozīmē, ka operatīvā atmiņa ir HOT-Swappable. Tas pats ir arī ar IDE interfeisu. Saistībā ar Windows XP parādīšanos - Windows XP iespējams pie veiksmīgas IDE diska pievienošanas iekārtu atpazīs, bet pastāvīgas šāda veida operācijas būtu vienkārši nosaucamas par stagāšanu pa plānu ledu. Agri vai vēlu tiks nosvilināta vai nu pamatplate, vai arī pati pievienojamā iekārta. Tieši tāpēc mīts par HOT-Swappable diskiem ir jāaizmirst.
   Ko darīt, ja bieži jāmaina vai jāpievieno HDD vai citas iekārtas pie jūsu datora caur IDE interfeisu. Viena no iespējām, protams ir lietot tā saucamos Mobile Rack. Risinājums ir gana populārs un pazīstams, taču pirms pērk kādu no šīm iekārtām, būtu jāpievērš uzmanība tehniskai instrukcijai, kurā ir minēti (visbiežāk) cieto disku modeļi, ko iekārta spēj uzturēt un vai tie uztur tā saucamo HOT-Swappingu. Tā kā informācija un produkti par šo tēmu ir milzumdaudz, sīkāk par to arī nestastīšu.
   Cits risinājums ir izmantot pamatplates iespējas, t.i., izmantot SATA interfeisu (ja tāds ir pieejams). IDE disku pievienot pie SATA interfeisa var ar īpašas ierīces palīdzību. Vienu no šādām ierīcēm pirmo reizi atradu ABIT pamatplates komplektācijā un tās nosaukums ir SERILLEL. Princips visai vienkāršs, Serillel ir aprīkots ar IDE un SATA konektoriem un vienu konektoru barošanai (FDD barošanas konektors). Pie iekārtas pievienojam IDE disku, bet pēc tas iekārtu ar SATA palīdzību pieslēdzam ieslēgtam datoram. Kā zināms - SATA interfeiss atbalsta HOT-Swappingu. Bet tas viss ir tikai teorētiski - ja kadam ir bijusi pieredze par minēto tēmu, lūdzu komentāros.
   Trešais veids, manuprāt, ir vislabākais, ja IDE cieto disku pieslēgšanas vieta ir tikai viena - respektīvi visus cietos diskus pieslēdzam visu laiku vienam un tam pašam datoram katru reizi, kad tas nepieciešams. Trēšā iespēja ir saistīta ar USB 2.0 iespējām un atkal to daram ar īpašas ierīces palīdzību. Ierīces nosaukums ir Ezimum UM400P (tulkots ar babelfish). Šo ierīci nepieciešams pievienot cietajam diskam, pievienot barošanu (komplektācijā tiek pievienots speciāls barošanas bloks, jo USB nespēj sniegt cietam diskam nepieciešamo barošanu) un tad piespraust USB portam. Šis variants ir stipri līdzīgs iepriekšējam, taču ar SATA interfeisu ir aprīkotas tikai jaunākās pamatplates, toties USB ir praktiski visos datoros. Papildus nav nepieciešams no sistēmbloka iekšpuses uz āru vilkt SATA vadu. Šis prieks lietotājsm maksās 37$, kas, manuprāt, nav īpaši liela summa.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (6)
Prev: Mobilie / Jauns Nokia telefons - 6610i
Next: Ziņas / Cietņa RSS
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.