cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (36)  

Bieži gadās dzirdēt reklāmas par to, ka ir redz izdomātas uzlīmītes ar jaunu tehnoloģiju, kas palīdz atbrīvoties no datoru un mobilo telefonu elektromagnētiskā lauka un radiācijas ļaundabīgās iedarbības uz cilvēku. Tik pat bieži nācies dzirdēt arī jautājumu no cilvēkiem, kas viņas vēlas iegādāties - ir vērts vai tas ir tikai kārtējais triks, ar kuru gluži veikli iekasēt naudiņu. Viennozīmīgu atbildi diemžēl mēs nespēsim dot, bet tomēr mēģināsim pastāstīt par to pēc iespējas vairāk.
 

Šis stāsts sākās ar to, ka lists.delfi.lv vēstkopās tika uzdots kārtējais jautājums par to vai šis produkts tiešām ir lietderīgs. Turpat vēstkopās atbildi deva Dr. Ivars Vanadziņš. Vēstulē tika minēts, ka "Šīs uzlīmes (saucas starp citu NEITRONICS) ir pilnīgs un absolūts
šarlatānisms, kas tiek izmantots, lai cilvēkiem izmānītu naudu." Dr. Ivars Vanadziņš piebilda, ka Darba un Vides veselības institūts, kurā arī strādā Dr. Ivars Vanadziņš, veica pētījumus par šo tēmu un iepazīstoties ar lietas būtību secināja, ka šīs uzlīmes nepilda tās funkcijas, kas tām tiek piedēvētas. Pie šāda secinājuma nonāca Darba un Veselības aizsardzības institūts, kas par datoru, biroja tehnikas un citu elektromagnētiskos laukus izstarojošu aparatūru ir izlasījuši visu pēdējo literatūru (ko normālā pasaulē saucot par zinātniski ticamu). Pēc brīža lūdzām sniegt sīkāku informāciju ši paša institūta citam darbiniekam - Dr. Lindai Matisānei - DVVI arodslimību ārste (atvainojamies, ja uzvārds uzrakstīts neprecīzi) un saņēmām šādu atbildi:
"1. Ja Jums monitoram otrā pusē ir burti CE (uz metāliskās plāksnītes, kur ir visi atbilstošie identifikācijas numuri), tas nozīmē, ka monitors atbilst visām drošības un nekaitīguma prasībām. Vienkārši sakot, monitora radītais elektromagnētiskais starojums nav kaitīgs cilvēku veselībai un nekāda aizsardzība nav nepieciešama. Bez tam pasaulē veikti daudzi pētījumi par datora radītā elektromagnētiskā starojuma ietekmi uz cilvēka veselību, un nav iegūti pierādījumi, ka tieši starojums radītu kādu problēmu (piemēram, problēmas ar grūtniecības iestāšanos, priekšlaicīgas dzemdības, audzējus u.c.). Daudz lielākā mērā veselību ietekmē nepareizi iekārtota darba vieta, apgaismojums, ilgas darba stundas, psihologiskā pārslodze u.c. Kā pareizi iekārtot darba vietu - šo informāciju var atrast mūsu institūta mājas lapā - ja Jums ir problēmas ar atvēršanu, varu Jums nosūtīt kā pievienoto failu.
2. Par firmu, kas izplata Neitronics. Cilveeks, kas raksta rakstus žurnālos, avīzēs, uzstājas TV (piemēram, raidījumā "Dzīvīte") par "aizsarglīdzekli" Neitronics pēc izglītības ir mārketinga psihologs, viņam nav ne mazākās sajēgas par medicīnu, veselību, tradicionālo un netradicionālo medicīnu, par pētījumiem, par datu publicēšanu, par darba vietas iekārtošanu. Bez tam šobrīd presē valda princips - kas maksā, tas pasūta mūziku, un vai nav vienalga, ko spēlē, ja tikai labi maksā.
3. Peetījumi, ko veikusi firma, ir balstīti uz Folla metodi (neesmu speciāliste netradicionālajā medicīnā, tādēļ nevaru izvērtēt rezultātus). Šādās situācijās problēmas risinājums ir datu publicēšana nopietnā, zinātniskā žurnālā. Minot firmai shādu iespēju, viņi atbildēja - mēs neesam zinātnieki...
4. Vai Jums neliekas dīvaini, ka pētījumi pārsvarā tiek veikti Daugavpilī un Rēzeknē...
5. Vai Jums nešķiet dīvaini, ka ir ekpertu slēdzieni. Piemēram, "vsemirno izvestnij professor Popov" u.c. Es piemēram šo profesoru nezinu. Bez tam kā zināms ekspertiem par slēdzieniem maksā...
Es, protams, nevaru aizliegt Jums līmēt uz datora, to ko Jūs gribat. Var jau būt, ka Jums palīdz (vismaz psiholoģiski). Medicīnā eksistē, tā saucamais, placebo efekts. Jums tiek dotas "zāles", kuras "palīdz" slimības ārstēšanā (patiesībā tiek dots placebo - kāda indiferenta viela, piemēram, cukurs). Ārstēšanas efekts - ļoti labs. Tas arī ir placebo efekts.
Esmu redzējusi, ka universālveikalā "Centrs" shīs uzliimes maksā 8 Ls. Es Jums labāk ieteiktu aiziet uz kādiem kursiem, piemēram, SIA "Darba medicīna" organizētiem (www.darba-aizsardziba.lv), noskaidrot, kā labāk iekārtot darba vietu, lai cilvēkiem mazāk sāpētu galva, spranda, rokas, acis u.c. vai uzaicināt speciālistus uz uzņēmumu nekā pirkt kaut kādu "aizsarglīdzekli".
Šis nav mans personīgais viedoklis, bet gan darba grupas viedoklis, kas strādāja pie Latvijas standarta LVS EN ISO 9241 "Ergonomikas prasības biroja darbam ar displejiem" izstrādes."
Tātad pēc agrāk teikta varam secināt, ka labāk būtu pareizi iekārtot darba vietu, pirkt labus monitorus un regulāri veikt veselības pārbaudes, ar ko, starp citu, var palīdzēt Darba un Vides veselības institūts.

Tālāk mēs aizsūtījām vēstuli Unicef Latvijas pārstāvniecībai, jo Neitronics izplatītāji apgalvo ka viņu produktu ir pārbaudījuši un apstiprinājuši lietošanai UNICEF (Bērnu aizsardzības organizācija):
Mūsu vēstule viņiem:
"Labdien
man ir jautājums sakarā ar Neitronic (http://www.neitronics.lv/) -
aizsardzība pret kaitīgo izstarojumu ko rada mobīlie telefoni un datori.
Viņi apgalvo ka Unicef ir apstiprinājuši Neitronic kā iedarbīgu
līdzekli pret kaitīgajiem izstarojumiem - jautājums vai tā ir patiesība
? - t.i. - vai jums ir kāds sakars ar Neitronics un vai tiešām jūs esat
apstiprinājuši viņa izplatību un nekaitīgumu un iedarbību ?"

Atbilde kuru saņēmām:
"Labdien,
Paldies par Jūsu jautājumu. Mana atbilde ir ļoti vienkārša. Tā kā UNICEF ir
ANO bērnu Fonds, nevis zinātniski-pētniecisks institūts, kas var ko
apstiprināt vai nē, tieši tehnoloģiskā jomā, nevaram apstiprināt vai noliegt
Neitronic pozitīvo iedarbību.
Mūs interesē un tas arī ir tas, ko mēs atbalstām, ka šī problēma tiek
"pacelta"un par to notiek diskusija, jo, domāju, piekritīsiet, bērni pārāk
daudz laika pavada gan pie datora, gan īpaši aizraujas ar mobīlajiem un mūsu
pienākums ir vērst vecāku, bērnu, u.c. uzmanību, ka tas nav nekaitīgi.
"Neitronics"ir veicis pētījumu Latvijas televīzijā, kā arī "ceļā" ir
publikācija zinātniskā žurnālā, uz ko viņus mudina Labklājības Ministrija un
citas vietējas institūcijas.
Šķiet, labāk būtu kontaktēties ar viņiem, lai noskaidrotu ārvalstu
informāciju un pieejamos pētījumus, bet kas attiecas uz mums, ir vairākas
Pasaules veselības Organizācijas vadlīnijas par aizsardzību no kaitīgā
starojuma, kā arī vairākas ES direktīvas. ( parasti gan visi šie dokumenti
rakstīti "īpašajā ANO slengā"un ir grūti izprotami normāliem cilvēkiem) Tos
var meklēt gan ES mājas lapās, kā arī PVO elektroniskajā bibliotēkā.
Ja vēl kādi jautājumi, vienmēr laipni
Ar cieņu
Ilze Doskina
Izpilddirektore"

Cietnis.lv komandas kometārs:
Liekas dīvaini ka tieši Latvijā ražo Krievijā izstrādātu un patentētu produktu, kas gan ir patentēts arī Latvijā uz ko ir norādes arī Neitronics Krievijas lapās (http://armado.narod.ru/neitronics2/neitronics2.htm) - patentu nummuri: № 2139579 (Krievija) un LV US 150300426-07 : 2001(Latvija). Šo produktu ir izstrādājuši Krievijas Federācijas Veselības Ministrijas Biofizikas institūts, Erismana vārdā nosauktais Zinātniski pētnieciskais higiēnas centrs; Katastrofu Medicīnas Institūts, Enioloģiskais centrs "Kvin Vega", kurš iz`veidojis un izstrādājis unikālu aparatūru kas fiksē tehnoloģisko starojumu.
Meklējot Unicef mājas lapā (http://www.unicef.org) pēc meklēšanas kritērija Neitronics arī pilnīgi nekas netiek atrasts ... Vēl šķiet ļoti dīvaini ka tieši Krievijā ir radīta šī "unikālā tehnoloģija", jo pēdējā laikā vērojot Krievijas TV pārraides tā vien šķiet ka Krievijā ir savākušies visas pasaules unikālākie cilvēki - jo nepārtraukti tiek rādītas reklāmas; kurās piedāvā pēc unikālas metodes atbrīvoties no aptaukojuma, atbrīvoeties no alkoholisma utt. - un pie tam vēl visas šīs unikālās metodes izstrādā kaut kādi mistiski "vsemirno izvestnie naucnie doktori Ivanovi un Petrovi" ... 
Secinājumi uzprasās paši no sevis, bet tas ir pilnībā cietnis.lv lasītāju ziņā vai ticēt šim kārtējam brīnumlīdzeklim vai nē...
Varam vienīgi piebilst, ka lietojam vai arī turpmāk centīsimies lietot labus monitorus un strādāt pie datora ar mēru. Tas būs daudz efektīvāk. Un pa mobilo telefonu mēģināsim runāt mazāk - rēķini lieli nāk:).

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (36)
Prev: Ziņas / Tele2 chat nav nekas salīdzinājumā ar Britiem..
Next: Ziņas / Linux security fixes - censored by DMCA
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.