Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=410896, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Konkurss - cietnis.lv redizains
cietnis.lv (www.cietnis.lv) @ 2001-12-27 12:03:00


Pienācis laiks paplašināt cietnis.lv ar jaunām sadaļām un, attiecīgi, vairāk informācijas. Kā arī - pašreizējais cietņa paskats jau labu laiku kā neatbilst navigācijas ērtuma prasībām, jaunu sadaļu pieviešanai, kā arī ir diezgan daudz citu iebildumu pret esošo dizainu.
Tāpēc tiek organizēts konkurss (sauksim to tā:) visiem, kas jūt sevī mākslinieka dotības un uzskata, ka varētu mierīgi izlīdzēt cietnis.lv lasītājiem (un arī mums:) ar jaunu cietni.
Uzdāvini mums jaunajā gadā (un ziemassvētkos, lai arī post faktum) jaunu paskatu :)



Tātad, ko mēs (un, cerams, arī lasītāji) vēlamies redzēt galarezultātā, t.i. - vadlīnijas:

Sekojošas sadaļas:
  • Ziņas,
  • Viedoklis,
  • Mobile,
  • Faili,
  • Web - šī sadaļa būs jauna - par un ap weblietām ;),
  • PopSci,
  • Winamp (varbūt kādam ir idejas, kā pārsaukt sadaļu, kurā būtībā iet ziņas, kuras attiecās uz audio jaunumiem/vecumiem?),
  • Linki,
  • Par mums (pashreizeejais disklaimeris).

Jābūt iespējai nesāpīgi pievienot jaunas sadaļas, vai novākt esošās.

Jābūt paredzētai vietai (un izskata vadlīnijām) t.s. self-adiem, austiņām, uškām (līdz trim maziem bannerīšiem, kuri stāv atsevišķi un linko uz konkrētu rakstu).

Materiālu pasniegšanas veids var palikt tas pats, kas ir tagad - pirmajā lapā nonāk visi jaunākie materiāli no visām sadaļām. Savukārt, zem sadaļām jau ir konkrētās tēmas materiāli. Protams, ka ir welcomētas idejas par funkcionālāku un labāk noformētu pirmo (un arī pārējo) lapu.

Jāparedz vieta tekošajam pollam, kalendāram, kā arī citām lietām, kuras tagad atrodamas kreisajā pusē.

Protams, ka pret lapas platumu ir zināmas prasības - tas var būt vai nu 100%, vaj 770px. Mazāku ne (770px plata lapa izskatās okei uz 800x600).

Noformeeshana var izmantot esošo logo (to var iegūt te .zip formātā), gan pieiet pavisam radoši un radīt jaunu logo. Pret krāsu izvēli arī pretenziju nekādu nav, izņemot to, ka nevaig to pataisīt raibu un, lūgtum, atcerēties faktu, ka uzsvaram jābūt uz lasāmo materiālu.

Visi darbi ir iesniedzami līdz 2002. gada 31. janvārim (pasta zīmogs ;p) uz šo adresi. Ieteicamais formāts ir .psd (Photoshop), taču tiks ņemts pretim arī .cdr (CorelDraw), .ai (Illustrator), .fh* (FreeHand), vai arī kāds cits no izplatītajiem, bet neuzskaitītajiem formātiem :)

Sūtot darbu, būtu vēlams to noflattenot vai arī sūtīt ar visiem fontiem (tik un tā, ja darbs uzvarēs, fonti būs nepieciešami:). Cik noprotat, mēs vēlamies tikai noformējumu. To biš - bildīti (vairākas), kā izskatīsies pirmā lapa un iekšlapa (raksta lasīšana). Nevaig sevi piepūlēt un taisīt pašam HTML versiju :) Kā arī, ļoti patīkami, ja no jūsu puses radīsies ieteikumi ne tikai par izskatu, bet arī par funkcionālām lietām - sākot no tā, kas trūkst, turpinot ar to, kas nav vajadzīgs, kā arī jaunas svaigas idejas par cietņa (šitā, nevis HDD:) uzbūvi. Kaut vai iekš visio taisītas diagrammas :PPP

Pēc 31. janvēra visi darbi tiks izvietoti kopējai balsošanai cietnī. Balsošanas rezultāti lēmumu tikai iespaidos. Galīgais spriedums būs mūsu rokās (atzīstiet, ka tas ir godīgi:).

Konkursā var piedalīties jebkurš gribētājs.

Runājot par balvām. Tās būs. Pašlaik gan nezinam, kas tieši, bet tuvākajā laikā tas kļūs skaidrāks (idejas jau ir:). Jāsaprot gan, ka ar cietni mēs nekādu naudiņu nepelnam un visi tēriņi, kas ir saistīti ar cietnis.lv uzturēšanu tiek segti no mūsu personīgājām kabatām - tā sakot, čem bogati, tamu i radi:). Tāpēc balva būs tikai pirmās vietas ieguvējam:) 100% varam garantēt - "design by ...", kā arī mazo bannerīti (88x31).

Tas tā kā būtu arī viss. Ceram uz lasītāju atsauksmi, jo paši vien zinat, ka cietnis.lv jau sen kā vairs nav tikai mūsu pašu priekam, bet gan cenšamies izpatikt (citrreiz veiksmīgi, dažkārt ne pārāk) lasītājiem. Tas mums ļauj cerēt, ka jūs, kā mūsu lasītāji, atbalstīsiet paši sevi :)

Ja ir kādas piebildes un ieteikumi - komentāri ir jūsu :)

P.S. Nespamot par tēmu, kālab nav sadaļas desktopi, tas tiks apskaidrots tuvākajā laikā, kad tiks veikts trīs mēnešu darbības kopsavilkums:)

P.P.S. Dārgie netscape lietotāji, cerams, ka nākamajā versijā (kad būs, ja būs, jauns cietņa paskats) jūs netiksit ignorēti :)

« Atpakaļ uz rakstu