Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=343328, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Segway pirmās problēmas
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2001-12-19 16:21:00


Pa tīklu cirkulē ziņa, ka plaši izreklamētais un lielu uzmanību sevi piesaistījušais, Segway Human Transporter nav nemaz tik unikāls. Kāds Japānas profesors Yamafuji  paziņojis, ka darbu pie šāda veida ierīces kopā ar saviem studentiem vēl sācis tālajā 1986.gadā. Principā, iekārta esot bijusi 90% identiska Segway. Tikai profesors toreiz pieļāva stratēģisku kļūdu - savu gara darbu viņš patentēja tikai Japānā un aizmirsa griezties Patentu birojā ASV. Tā kā profesors neko nevarēs padarīt Kemenam un viņa Segway.
Segway pārstāvji paziņoja, ka viņi nekomentēs šo Japānas profesora patentu, jo viņi strādājot ASV, Segway esot patentēts ASV un profesors var nīdēt savā Japānā.
Piezīmēsim, ka Segway pirms tam paziņoja, ka ierīce tiks izplatīta worldwide, tātad arī Japānā un tieši tur viņiem var rasties zināmas problēmas.

« Atpakaļ uz rakstu