Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1896356, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

NTT DoCoMo SH251iS...
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2003-02-17 14:00:00



SH251iS
SH251iS
   Nosaukums izsaka visu, vai Jums tā nešķiet... Tik pat labi, tur varēja būt jebkuru citu burtu kombinācija un man tas vienalga neko neizteiktu, taču zem šī nosaukuma slēpjas visnotaļ interesanta un mobila ierīce. Precīzāk gan to būtu nosaukt par Modernu mobilo telefonu ar iebūvētu digitālo kameru, lai gan arī tā būtu pārāk vienkārši.
   Japānas kompānija NTT DoCoMo šodien paziņojusi, ka izlaidīs jaunu mobilo telefonu. Mobilais telefons būs aprīkots ar 2.2 collu lielu TFT ekrānu (~5.5cm), kas spēs attēlot 65,536 krāsas. Telefonā ielādētās bildes vai bildes, kas fotogrāfētas ar mobilajā telefonā iebūvētu fotokameru var tikt pārveidotas par 3D bildēm ar īpašu grafisko redaktoru, kas iebūvēts telefonā, tādā veidā iegūstot attēlus, kuros ilgi jāskatās, lai ieraudzītu vēlamo dziļuma efektu. Tāpat telefonā ir iebūvēts arī otrs - ārējais ekrāns, kas ir 1.2 collu liels (~3cm) STN LCD 65,536 krāsu ekrāns. Ar iebūvēto 310,000-pikseļu CCD kameru iespējams uzņemt 50 klipus 10 sekunžu garumā vai arī ap 1000 fotoattēliem ar uzņemšanas ātrumu 6 attēli sekundē.
   Telefona izmēri - 95mm x 50mm x 24mm un svars 110g. Baterijas izlādēšanās laiks - gaidīšanas režīmā 360 stundas, runājot 135 minūtes (maksimums). Sīkāk par telefonu pagaidām būs grūti ko pastāstīt šakarā ar to, ka Japāņu valodas zināšanas nav mana stiprākā puse, taču daļu informācijas var meklēt šeit (ENG). Arī gaidāmā cena pašlaik nav zināma. Dizainiski šis telefons ir ļoti pievilcīgs savu divu displeju dēļ, tehniski savu iespēju dēļ. Ja tajā ir laba polifonija, tad šis telefons kļūs ļoti populārs, viss būs atkarīgs tikai no cenas, lai gan tā solās būs pietiekami augsta. Tās protams ir tikai manas domas...

« Atpakaļ uz rakstu