Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1892133, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Visiem, kas interesējas par miksiem
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2003-01-24 10:16:00


Mūzika var izpausties dažādos veidos – var spēlēt uz vijoles, var sist pa bungām, var kaut vai dauzīt ar vālēm pa tukšām alus mucām un kāds tajā saklausīs melodiju, kas ies pie sirds.
Taču, lai kāds nebūtu mūzikas paveids, ir cilvēki, kam daudz vairāk patīk, kad garās muzikālās kompozīcijas saspiež kopā, atstājot no katras dziesmas tikai galveno piedziedājumu vai melodisko līniju, tādejādi piedāvājot klausītājiem no visa kā pa mazītiņam. Šāds varētu būt vienkāršots apzīmējums tam mūzikas "paveidam", ko sauc par megamiksiem jeb vienkāršot sakot ar miksiem.

Ir resurss internetā, kurā ik dienas parādās jaunāko miksu apraksti, novērtējumu un pat daži labi tiek izlikti ielādei mp3 formātā. Megamixers.net veido puiši no Dānijas, kas paši mēdz dažreiz salikt kopā kādu miksu, kas patiesībā nav tik vienkārši – jāizvēlas pareiza dziesmu secība, jāpieskaņo bpm (beats per minute) un daudz citu lietu.

Jebkurā gadījumā – megamixers.net ir ļoti labs resurss tiem, kas interesējas par miksiem un apmeklējams vismaz reizi nedēļā. Starp citu, variet izmantot lapā esošo forumu, lai iegūtu informāciju un iespējams pat ielādēt miksus.

P.s. Arī Latvijā ir cilvēki, kas nodarbojas ar miksu veidošanu - piemēram, Dj Bacon. Puisim tik tiešām sanāk neslikti.

« Atpakaļ uz rakstu