Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1887264, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

PDA ar atsauci uz notebook
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2002-12-23 12:27:00


Ļoti interesantu datoru pavisam nesen prezentējusi kompānija Sharp – Zaurus SL-C700. Pēc izskata, tas atgādina ļoti nelielu subnoutbūku, taču esot pieskaitās pie plaukstdatoru klases. Aprīkots QWERTY tastatūru un krāsaino ekrānu, kura izšķirtspēja ir 640 x 480 pikseļi, tas strādā zem kādas operacionālās sistēmas, kura veidota bāzējoties uz Linux. Kura tieši sistēma – nav skaidrs.

Darbojas dators uz Intel XScale PXA250 400 Mhz procesoru, ROM atmiņa ir 32 MB, savukārt Flash ROM ir 64 MB. Atmiņu iespējams paplašināt ar vairāku formātu atmiņas karšu nolasītāju (CF, MMC, SD). Savukārt iekārtas fiziskie izmēri ir 120 x 83 x 18,6 mm pie 225 gramu svara. Visā kopumā spriežot pēc konfigurācijas Sharp piedāvājums nav gluži metams zemē un tas ir vairāk nekā konkurētspējīgs plaukstdatoru klasē.

Teorētiski, iekārta tiek izplatīta tikai Japānā, taču online veikals Dynamism piedāvā piegādāt to visā pasaulē par 669 dolāriem gabalā:)

« Atpakaļ uz rakstu