Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1885024, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Internets darbā - vai tik tiešām darbam?
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2002-12-09 23:53:00


Šodien par interneta nepieciešamību veiksmīga biznesa veidošanā vairs nešaubās neviens – praktiski, ikviena kompānija uzsākot savu darbu nodrošina ikvienam birojam darbiniekam interneta pieslēgumu. Cits jautājums ir cik lielā mērā tad internets tiek izmantots darba mērķiem – būsim godīgi, daudzi no mums ikdienas pavada zināmu laiku ziņu portālos, pārsūta paziņām jokus, šo to atvelk, cits pat uztaisa savu ftp serveri un failu apmaiņa notiek pēc pilnas programmas. Ak, jā, ar darba internetu mēs pārbaudām darba e-pastu un dažreiz apskatāmies uz konkurentu mājas lapām.

Interesantu statistiku apkopojusi kompānija Websense par to, kā ASV kompāniju darbinieki izmanto interneta pieslēgumu personīgām vajadzībām. Tātad, apmēram 67% no visiem strādājošiem vismaz reizi dienā apskata ziņu lapas, kas nekādā veidā neattiecas uz darbu. Apmēram 37% darbinieku darba laikā iepērkas dažādos online veikalos un piedalās interneta izsolēs. Salīdzinoši niecīgs procents – nieka 2% - darbinieku darbā caurskata pr0n satura lapaspuses – protams ar mērķi izglītoties:). Domāju, ka šis cipars dzīvē ir reāli lielāks. Diemžēl Websense nav apkopojusi nekādus datus par to kā tiek izmantots universitāšu interneta pieslēgumu – visiem zināms, ka tieši universitātēs ir nošāroti visvairāk warez un mūzika mp3 formātā.

Arī mēs Latvijā neesam nekādi svētie un nimba ap galvu mums nespīd – daudzi administratori ar plašu interneta pieslēgumu uzskata par savu svētu pienākumu sēdēt dažādos P2P tīklos, uzturēt savu ftp serveri un visādi citādi lietderīgi pavadīt darba laiku ar saukli – pastāvīgais pieslēgums ir paredzēts pastāvīgai lejupielādei. Tieši tas pats ir ar vienkāršiem mirstīgiem t.i. biroju darbiniekiem – darbu sākam ar www.delfi.lv, pēc tam dodamies uz www.ass.lv, ak, un tad jau pienācis laiks rīta kafijai...

« Atpakaļ uz rakstu