Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1864313, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

MultiPass - pareizs darbs ar parolēm
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2002-07-29 09:27:00


Pavisam nelielās programmiņas Multi-Pass uzdevums ir palīdzēt nabaga lietotājam smagajā ikdienā, kad jāatceras vismaz 5 paroles - viens, lai varētu strādāt ar windows (var arī root priekš nixiem;)), viena e-pasta parole, viena cietņa administrācijai un tādā garā:). Pie tam, ievērojami grūtāk kādam ļaundarim būs tikt pie jūsu parolēm ja viņas nebūs no no sērijas - sex, mans vārds un so on. Ar šīs programmas palīdzību varēs atvieglot vismaz dzīvi sakarā ar internetu - tiek dota iespēja saglabāt visu akauntu loginus un paroles vienu viet.

Momentā, kad jums būs nepieciešams, piemēram, ielogoties MS Exchange servera web interfeisā, lai pārbaudītu e-pastu, būs vajadzīgs tikai vienu reizi izveidot account un turpmāk ar Multi-Pass palīdzību tiksiet klāt e-pastam ar vienu peles klikšķi.
Tāpat programma piedāvā izdomāt speciāli priekš jums super-puper-h/|<3r-safe paroli - norādiet tikai nepieciešamo simbolu skaitu un tiks izveidota parole atbilstoši "labam tonim paroļu ģenenerēšanā" t.i. lielie, mazie burti un cipariņi.

« Atpakaļ uz rakstu