Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1755863, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Warner Bros exprerimentē
laacz (http://laacz.lv/) @ 2002-06-16 15:36:00


Kā jau raksta virsrakstā minēts, izskatās, ka kompānija Warner Bros ir nolēmusi veikt eksperimentu. Tikko kā klajā laistais filmas Harry Potter and the Sorcerer's Stone DVD, kā izrādās, ir apdalīts. Tas nav aizsargāts pret kopēšanu. Līdz šim Warner Bros ir izmantojuši kompānijas Macrovision pretkopēšanas aizsardzību. Neviens no minētajiemm kantoriem nav paskaidrojis, kāpēc šis disks ir bez tās.
Taču, analītiķi tiecās uzskatīt, ka tas tomēr ir eksperiments. Ja izrādīsies, ka šāds solis pirātisma līmeni manāmi necels, tad pretkopēšanas aizsardzības piedāvājošajiem kantoriem nāksies pakot savas mantiņas un doties meklēt jaunu darbu.
Vai ta nu Warner Bros tā arī nav pacentušies pārbaudīt, vai tiešām, nauda, kura tiek ieguldīta šajā antipirātiskajā tehnoloģijā, atmaksājas? Vai arī, viņi ir parēķinājuši un tagad pārbauda frontē? :) Laikam jau pēdējā laikā populārā prakse - DVD izlaist ilgu laiku pēc filmās pirmizrādes kinoteātros, ir daudz efektīvāka. .
Pēc newscientist.

« Atpakaļ uz rakstu