Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1748328, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

NASA grib antigravitāciju
laacz (http://laacz.lv/) @ 2002-05-26 01:47:00


1992. gadā kāds somu zinātnieks paziņoja, ka viņam ir izdevies apmānīt gravitāciju un samazināt dažādu objektu masu par 0.5% līdz 2%. Tas viņam esot izdevies, ievietojot magnētiskā laukā keramisku supervadītāju (tā, ka tas levitē). Kas pats par sevi nav nekas sevišķs. Magnētiskā tipa levitācija ir populārs izklaides veids pēdējo gadu laikā. Taču, novietojot virs šī diska objektus, izrādījies, ka to masa samazinās. Diemžēl, eksperimentu nav izdevies atkārtot ne viņam, ne kādam citam. Taču, NASA, kā izrādās, ir nolēmusi iztērēt 600 000 dolāru, lai noskaidrotu, vai tas ir, vai nav iespējams.Tā teikt - pārliecināties.
NASA ieinteresēība ir gana pamatota - kosmosa kuģu masas samazināšana pat par dažiem procentiem ļaus ietaupīt diezgan lielas naudas summas no palaišanas procesa izmaksām. Cerēsim, ka kaut kas viņiem tur iznāks.
Pēc popsci.

« Atpakaļ uz rakstu