Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1428635, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

eMac - nevis electronic, bet education
laacz (http://laacz.lv/) @ 2002-05-01 15:15:00


eMac
eMac
Tas, par ko dikti jau nu gribējās uzrakstīt uzreizi, bet aizsamirsās, ir jaunais Apple brīnums - eMac. Jā, jā - tieš e, nevis i. All-in-one koncepcija (a la pirmais iMac). Paredzēts izglītības iestādēm, liekot akcentu uz skolām. Par to liecina gan sauklis (e is for education), gan zīme designed for education, gan arī pievilcīgā cena. 
Tehniskā tipa blabla: 700MHz PowerPC G4 procesors, 40GB cietnis, 128MB SDRAM, 32MB GeForce2 MX, DVD lasīklis + CD rakstīklis (ir pieejams arī parastais CD-ROM, kurš, mauprāt, klasei varētu būt stipri piemērotāks:), Firewire, USB, 17" ekrāns (ne LCD). Vēl viena ļoti interesanta lieta ir tā, ka var izvēlēties vienu no divām opsistēmām - gan MacOS 9, gan MacOS X (10.1) - abas nāk līdzi. Iedomāties tikai, ka kādam kompim līdzi nāk licencēti WinXP un Win95 OSR2 :)
Starp citu, vēl viens pluss Apple - tiem, kas mācās, studē vai arī strādā izglītojošajās iestādēs, ir iespēja iegādāties vienu Apple datoru gadā ar atlaidi. Kā arī - ļoti izdevīgs līzings, ja pērk no Apple. Mani tas nevaldāmi priecētu, ja es būtu Mac lietotājs ;)
Cena šim jaukumam ir sākot no 1 249 zaļajiem (apmēram 780 lati).

« Atpakaļ uz rakstu