Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1389101, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Internetvakars pie ezera
cietnis.lv (www.cietnis.lv) @ 2002-04-25 14:34:00


Kā jau mēs to visi zinām, pašlaik Internetdienu ietvaros tiek piešķirta arī balva Zelta Zirneklis. Šoreiz neapspriedīsim, cik liela vērtība ir šai balvai, bet vienu var pateikt droši - labi, ka tāda ir. Un viena no balvām ir, tā saucamā, skatītāju simpātija, kur katram interneta lietotājam ir iespēja nobalsot par kādu lapu, kas tam dikti patīk. Cietnis arī tur piedalās, tā kā uzskatījām, ka mums ir iespējams iegūt šādu skatītāju balvu godīgā ceļā. Taču. Ja balsošanas sākuma ekscesi bija minimāli, tad tagad situācija ir izveidojusies brēcoša. Kāpēc? Atbildes sekos zemāk.

  1. Ārkārtīgi strauji ir izaudzis meeting.oho.lv balsotāju skaits. Pēdējās divās dienās pieaugums ir vismaz 300 balsojumi. Taču ņemsim vērā, ka šis skaitlis līdz šim bijis 50 max. Tas vien liecina, ka kaut kas ir noticis, jeb precīzāk sakot – pamatotas aizdomas par t.s. cheetošanu. Diezgan talantīgu, ja, kā mūs informēja Internetdienu kontaktpersonas, tas netiek pamanīts.
     
  2. Sound.lv neievēro pašus balsošanu principus – tiek balsots nevis par saitu, bet par balvām, kuras piedāvā šis saits. Ticiet, mums arī nav nekādu problēmu noorganizēt balvu, iespējams, pat ļoti vērtīgu. Bet, vai tas ir vajadzīgs? Jo jābalso jau ir par lapu, kas tev ļoti patīk, nevis par balvu ko tu, iespējams, iegūsi.
     
  3. Tāpat, ir apšaubāma Sound.lv atbilstība noteikumu otrajam punktam, kur teikts par to, ka „Organizators patur tiesības diskvalificēt tos balsošanas (Golden Spider publikas nominācijas) dalībniekus (saitus), kuri satur pretlikumīgu vizuālu vai tekstuālu informāciju.”. Tiesības vienkārši paliek paturētas. Kādu slavu nesīs Internetdienām fakts, ka uzvarējis ir MP3 saits, nezinu.. Taču šis jautājums ir apspriežams.

Lūk arī mūsu lielākie argumenti. Protams, ka pirms pieņemt šo lēmumu, mēs sazinājāmies ar balvas organizatoriem, taču, šeit minētie iebildumi netika ņemti vērā. Mēs nepretendējam uz to, ka tieši cietnim ir jāuzvar, taču, gribās būt pārliecinātiem, ka balsošana notiek godīgā ceļā. Uzskatām, ka tas pašlaik nenotiek, tāpēc mēs vairs neaicinām balsot par mums.

Vēlamies pateikt lielu paldies visiem, kas balsojuši un mēs tik tiešām novērtējam katru balsi! Galu galā, mūsu galvenais uzdevums ir un paliek informācijas sniegšana par dažādām tēmām, nevis karošana.

Mūsu lielākā balva ir cietnījamie lasītāji, aizvien augošā apmeklējuma statistika, grabošais servera disks un procesora noslodze.

Mēs, protams, nevaram aizliegt Jums balsot par cietnis.lv. Šajā kategorijā saitu var izvirzīt ne tikai lapas veidotāji, bet arīdzan lasītāji. Tieši tas mums nedod nekādas morālās tiesības cietni no saraksta izvākt.

Mēs nevēlamies veikt nekādas aktvitātes, lai iegūtu pirmo vietu par katru cenu.

Paldies par uzticību, un apmeklējiet mūs arī turpmāk!

« Atpakaļ uz rakstu