Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12402106, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Vai Lukas TO zināja?
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2004-10-25 09:48:00


   Es ticu, ka liela daļa lasītāju zin, kas ir Džordžs Lukas, bet es tik un tā atgādināšu. Lukas ir tas cilvēks, kas režisēja un aktīvi darbojās filmas "Zvaigžņu kari" radīšanā. Minētājā filmā bija kāda aina, kur robots R2-D2 (Artoo-Detoo) projicēja princeses 3D attēlu. Es vēl nodomāju, nez vai šādi projicēta bilde kādreiz būs iespējama. Izrādās būs...
   Japānā notiek tāda izstāde Ceatec, kur kompānija Hitachi nodemonstrēja 3D-sistēmu, kas stipri atgādina minēto ainu no "Zvaigžņu kariem". Pēc manas saprašanas minētais efekts tiek sasniegts ar četru kameru palīdzību, kas šo attēlu nosūta uz displejiem. Pēc tam ar projektora palīdzību šie attēli tiek projicēti uz 24 spoguļiem, kas sakārtoti aplī. Attēls no šiem spoguļiem atspīd uz apļa vidu, kur atrodas vēl viens spogulis (abpusējs), kurš, savukārt, ātri griežas, panākot vēlamo 3D bildes projekciju. Skaisti, gaidām, kad to iebūvēs glītās kastēs un tirgos veikalos. :)


Avots: 3DNews.ru

« Atpakaļ uz rakstu