Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12390356, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Ko tad vairāk var gribēt?
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-06-09 10:52:00


Ja vēl pirms pāris gadiem mēs bijām patiesi pārsteigti par to, ka pārnēsājamais CD atskaņotājs spēlēja mp3 failus, tad šodien jau šāda iespēja ir gandrīz obligāta praktiski jebkurā CD pleijeri. Tomēr analītiķi paredz, ka arī šo pleijeru ēra pašlaik ir norieta etapā un tuvākajā laikā atdos vietu cieto disku pleijeriem. Šie pleijeri sen jau piedāvā vērā ņemamu atmiņu – sākot ar 5 GB un beidzot ar 40 vai pat 60 GB. Tomēr ietilpība nav vienīgā šo pleijeru priekšrocība – nevar aizmirst arī par izmēriem, kā arī iespēju atjaunot programmatūru cik tik uziet tādejādi paplašinot aparātu funkcionalitāti.

Par vienu no jaunākajiem un interesantākajiem no šādu pleijeru klāsta mēs droši varam nosaukt modeli iRiver H300, kurš jau tiek pārdots Japānā. Pieejamas divas modeļu variācijas – ar 20 un 40 GB ietilpību. Aprīkots ar USB 2.0 pieslēgumu, kas ļauj pieslēgt arī tādas iekārtas kā atmiņas karšu lasītājus un dodoties ceļojumā nebūs nepieciešams ņemt līdzi daudzās un dārgās atmiņas kartes – atliek tās tikai ielādēt pleijerī. H300 tāpat aprīkots ar krāsainu ekrānu, kas ļaus apskatīt fotogrāfijas JPEG un BMP formātā. Lieliska iespēja ir arī TXT failu atbalsts – piemēram dodoties tālā ceļā jūs variet failā ierakstīt viesnīcu adreses, rezervāciju numurus, lidojumu laikus utt. Pleijeris atskaņo audio failus mp3 un ogg formātos. Ja rodas vēlme, var arī klausīties FM raidstacijas.


Pleijeru cenas nav zemas, taču nav arī fantastiskas – 430$ un 540$ par 20 GB un 40 GB modeļiem attiecīgi.

« Atpakaļ uz rakstu