Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12389722, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Siemens un Nokia mobilie jaunumi
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-06-02 15:17:00


Atļausimies apvienot vienā ziņā pāris pēdējos jaunumus par mobilo telefonu aparātiem.
Sāksim ar Siemens. Internetā parādījušās pirmās neoficiālie SL65 mobilā telefona attēli. Atgādināsim, ka iepriekšējais modelis SL55, kas bija viens no pirmajiem telefoniem, kura lietošanā tikai izmantots slaideris – korpuss sadalīts divās daļās un lietojot viena daļa no otras tiek atbīdīta. Pašlaik vēl īsti nav skaidri SL65 tehniskie parametri, taču tiek baumots par 65 000 krāsu ekrānu, VGA kvalitātes (640 x 480 punkti) digitālo fotokameru, kā arī 5x digitālo zoom. Tirdzniecībā telefons nonāks šī gada rudenī un cena, protams, baumu līmenī ir aptuveni 450 – 500 eiro.


Nokia oficiāli prezentējusi jauniešu auditorijai paredzēto modeli 3220, kas kārtējo reizi apliecina Nokia dizaineri neizbeidzamo fantāzijas lidojumu. Nokia 3220 paredzēts tirgot gan Eiropā, gan ASV un arī būs aprīkots ar 65 000 krāsu ekrānu. Neizpaliek digitāla kamera, XHTML brouzeris, MMS 2.0 atbalsts, JAVA aplikāciju ielāde. Telefonu izceļ savdabīga funkcija – apkārt korpusam izvietotas gaismas diodes, kas tiek izgaismotas vienā ritmā ar ienākošo zvanu. Sīkākā informācija par šo telefona funkciju var apskatīt šajā videoklipā. Jāpiemin arī iebūvētais efekts, kas ļauj projicēt nelielu teksta fragmentu gaisā – tāds mazs lāzeršovs:)
Nokia 3220 tirdzniecībā nonāks šī gada vasarā un paredzamā cena būs aptuveni 170 lati.



« Atpakaļ uz rakstu