Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12389316, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Golferu prieks
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-05-28 10:51:00


Nevienam nav noslēpums, ka sports šodien vairs nav tikai sacīkstes starp stiprākajiem sportistiem, bet arī labākām tehnoloģijām. Kā lielisks piemērs var kalpot peldēšana, kur sekundes simtdaļas ir zelta vērtas un peldētājiem tiek izdomāti dažādi ietērpi mērot berzes spēku, materiālu elastīgumu. Pat tādā šķiet konservatīvā un tradīcijām bagātā sporta veidā kā golfs arī pa retam tiek izdomāts, kas jauns. Piemēram, ASV kompānija Radar Golf Inc. izgudrojusi tehnoloģiju sistēmu, kas varbūt neuzlabos spēles rezultātus, taču procesu noteikti.

Radar Golf sistēma ietver sevī īpašas golfa bumbiņas un uztvērēju – tas ļaus atrisināt vienu no sāpīgākajām golfa niansēm – bumbiņu sameklēšana. Katrā no Radar Golf bumbiņām iebūvēts pavisam maziņš radio frekvenču raidītājs (Radio frequency identification), bet uztvērējs aprīkots ar RFID čipu, kas strādā tajās pašās frekvencēs. Izmantotā tehnoloģija ļauj noteikt bumbiņas atrašanos līdz pat 40 metru rādiusā. RFID čipi ir īpaši izturīgi pret sitieniem, ko jāpiedzīvo jebkurā golfa bumbiņai agrāk vai vēlāk:)

Pilnīgi iespējams, ka šī Radar Gold sistēma kļūs plaši pielietoja visā pasaulē, jo 53% no visiem aptaujātajiem golferiem spēles procesā ārkārtīgi traucē ilgais laiks, kas jāpavada meklējot bumbiņas.

« Atpakaļ uz rakstu