Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12389225, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Viss ļaunais nāk no Krievijas
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-05-27 11:40:00


Respektablais ārzemju ziņu portāls InfoWorld publicējis rakstu, kurā izteikta doma par to, ka vairums vīrusu, kuri pēdējā laikā palikuši īpaši riebīgi un uzmācīgi, tiek rakstīti bijušās Padomju Savienības valstīs. It īpaši InfoWorld uzsver, ka bijušā Padomju Savienībā rakstīto vīrusu darbības rezultātā lietotājiem ir vislielākās problēmas.

InfoWorld atsaucas uz vairāku IT drošības speciālistu viedokļiem, ka tādi populāri un tautā “iecienīti” vīrusi, kurus atcerēsies ilgi visi administratori MyDoom, Bagel un NetSky ir uzrakstīti tieši Krievijā. Atcerēsimies, ka šie vīrusi tik tiešām bija pamanāmi un ļaunums, ko tie nodarīja bija tik tiešām vērā ņemams. Tomēr InfoWorld neapstājas pie šiem apgalvojumiem un paziņo vēl interesantāku faktu – Krievijā, redziet, ar vīrusu rakstīšanu nodarbojas vairāk profesionāļi, nevis pumpaini tīņi kā tas ir citās valstīts. Tieši tāpēc bijušās Padomju Savienības vīrusi ir tik graujoši.

Tomēr arī šie apgalvojumi vēl nav viss – ir vēl pāris interesanti InfoWorld pētījumi. Pirmais no tiem ir tas, ka Krievijā no 1996.gada darbojas hakeru skola (virtuāla gan). Apskatoties uz šīs hakeru skolas mājas lapas, nerodas priekšstats par to, ka tās skolotāji vai skolnieki ir īpaši bīstamu vīrusu rakstītāju. Bet pēdējais fakts pārspēj visus iepriekš minētos – Krievijā vīrusus raksta pēc kriminālo struktūru pasūtījuma un šajā biznesā apgrozoties milzum lielas naudas summas. Tā, lūk. Nav joki. Viss ļaunums nāk no ex Padomju Savienības.

« Atpakaļ uz rakstu