Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12388976, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Kāpēc mazulis raud?
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-05-24 11:55:00


Atvainojamies par īslaicīgu pārtraukumu ziņu intensitātē, taču vairāku iemeslu dēļ, laiks un pieeja internetam bija ļoti minimāla. Atgriežamies pie ierastā tempa un ķeramies klāt pie pēdējiem jaunumiem, kas sakrājušies lielā skaitā.  
Sāksim ar izgudrojumu no ASV, kur kompānija Why Cry apņēmusies palīdzēt visiem jaunajiem vecākiem. Kā zināms, bērniņam piedzimstot, viņš savas vēlmes un emocijas izsaka raudot un daudziem vecākiem, vismaz sākuma posmā, rodas zināmas problēmas mēģinot saprast jaundzimušo. Tad, lūk, kompānija Why Cry sākusi pārdot iekārtu ar identisku nosaukumu un tas analizējot raudoša bērniņa balss intonācijas spējīgs noteikt, kas ir par iemeslu mazuļa raudāšanai – miegainība, izsalkums, stress, diskomforts vai arī garlaicība.

Iekārtas izmantošana ir gaužam vienkārša – novietojam aparātu ne tālu no raudošā mazuļa, nospiežam ieraksta taustiņu un jau pēc dažiem mirkļiem iedegas gaismiņa pie attiecīgās emocijas zīmējuma. Kompānija apgalvo, ka aparāts ir daudzas reizes testēts un pārliecinošo vairākums gadījumos bērniņa raudāšanas iemesls noteikts pareizi.
Aparāta cena ASV teritorijā 100 dolāru un nopērkams jau tagad. Sīkāka informācija par WhyCry aparātu atrodama šeit.

« Atpakaļ uz rakstu