Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12387888, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Sony prezentē PSP!
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-05-13 10:42:00


Kompānija Sony beidzot oficiāli prezentējusi savu jaunāko izstrādi visiem tiem, kas neiedomājas savu dzīvi bez spēlēm – gan mājās, gan ceļā, gan atpūtā. Runa ir par portatīvo spēļu konsoli zem nosaukuma Sony PSP (PlayStationPortable). Aparāta galvenais konkurents ir slavenais un leģendārais Nintendo GameBoy. Jāpiezīme, ka pirmā informācija par Sony PSP parādījās vēl pagājušā gadā, taču toreiz Sony izvairījās runāt par izstrādi un kā vienīgais apliecinājums par šāda aparāta eksistenci bija pusticama 3D grafika ar aptuvenām korpusa aprisēm.


Ko tad Sony ir iebūvējuši jaunajā konsolē? Pirmais, kas piesaista uzmanību ir lielais 4,3 collu lielas 16:9 attiecības TFT ekrāns, kas rāda 16 milj. krāsu toņus ar attēla izšķirtspēju 480 x 272. Pa kreisi no ekrāna izvietots navigācijas kursorsvira, kura ir identiska Playstation džoistikiem. Savukārt labajā pusē redzami vadības taustiņi, kas arī ir identiski Playstation. Zem ekrāna atrodas citi regulēšanas taustiņi – skaļums, ekrāna kontrasts, režīmu pārslēgšana, kā arī ieslēgšanas un izslēgšanas taustiņi. Aparāta svars ir 260 grami, savukārt izmēri ir 170 x 74 x 23 mm.


Pašlaik Sony neatklāj kādas firmas procesors tiek izmantots, taču zināms, ka tā takts frekvence ir 333 MHz. Operatīvās atmiņas apjoms ir 4 MB (DRAM), savukārt pastāvīgā ir 32 MB. Aparātā ir iebūvēti arī stereo skaļruņi, kā arī minijack izejas austiņām. Komunikācijai ar citām iekārtām var izmantot USB 2.0, IEEE 802.11b (WiFi), kā arī infrasarkano portu. Spēļu ielādei tiek izmantoti UMD (Universal Media Disc) diski ar 1,8 GB ietilpību. No šiem diskiem tiks ielādētas ne tikai spēles, bet arī mūzikas un video faili. Tāpat dati var tikt ielādēti no nekur neizpaliekošajām Sony Memory Stick atmiņas kartēm.


Par atbalstu šai platformai ir paziņojuši praktiski visas lielās spēļu izstrāžu kompānijas. Konsoles parādīšanās tirgū plānota šī gada nogalē Japānā un 2005.gada pavasarī Eiropas un ASV tirgos. Sony pašlaik vēl klusē PSP aptuveno cenu, taču tiek baumots par vismaz 400$.


« Atpakaļ uz rakstu