Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12387360, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Vēl viens īszīņu rakstīšanas rekords
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-05-08 13:51:00


30 gadus vecais Lielbritānijas iedzīvotājs Džeims Traslers kārtējo reizi ir sasniedzis jaunu rekordu īsziņu rakstīšanas ātrumā. Šim cilvēkam izdevies uzrakstīt tik vienkāršu tekstu kā “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.”, nieka 67 sekundēs. Interesanti, ka vēl pirms neilga laika perioda šis teksts tika rakstīts gandrīz minūti ilgāk.

Džeims Traslers katru nedēļu uzraksta vismaz 500 īsziņas – praktiski mobilais telefons netiek izmantots sarunām – tikai un vienīgi īsziņām. Džeims uzsver, ka daudzās īsziņas, kuras viņš nosūta savai līgavai ļāvis viņiem abiem labāk iepazīt vienam otru un īsziņas tikai palīdzējušas uzlabot savstarpējās attiecības.
Pasaules čempions īsziņu rakstīšanā ikdienā izmanto Sony Ericsson ražojuma telefonus – T610 vai T630. Interesanti, ka Džeims strādā par inženieri vadošajā pasaules mobilo sakaru kompānijā Vodafone un firma tikai nākot pretī šādai darbinieku izklaidei. Sīkāku informāciju par Džeimsu Tralseru var atrast viņa mājas lapā.

Starp citu, cik vidēji īsziņas jūs nosūta ikdienas no mobilā telefona un vai uzskatāt, kā īsziņas ir ērtāk nekā telefona sarunas? Šo rindu autors uzraksta maksimums 3 īsziņas nedēļā no mobilā telefonā.

« Atpakaļ uz rakstu