Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12386982, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

mp3 kolekciju izmēri
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-05-06 08:16:00


Kompānija Jupiter Research, kas specializējas dažādu pētījumu veikšanā, plašākai publikai pastāstījusi par pēdējā pētījuma rezultātiem – mp3 failu kolekcijas uz parasto datoru lietotāju cietajiem diskiem. Rezultāti ir vairāk nekā interesanti.

90% lietotājiem mp3 kolekcija nepārsniedz 1000 failu atzīmi. Jupiter Research uzskata, ka šis patiesībā ir optimālais rādītājs, jo tālu ne visiem lietotājiem ir interesanti daudzi mūzikas stili, attiecīgi cienot tikai roku, izvēle ir šaura. Tāpat tas attiecas uz dance, hip-hop utt. Pētījuma galvenais mērķis bija noskaidrot vai tā saucamais cieto disku mp3 pleijeru bums ir tik tiešām nepieciešams bums, jo vairums ražotāju savā starpā sacenšas ar cieto disku izmēriem. 15, 20 vai 40 GB... Kā redzams vairums lietotājiem pietiek ar 4-5 GB pieņemot, ka viena dziesma aizņem 4-5 MB. 

Un cik failu ir Tavā mp3 kolekcijā?

« Atpakaļ uz rakstu