Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12375474, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

MiniQ MagicTwin - dators diviem
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2004-01-06 20:55:00



   MiniQ MagicTwin ir īpaši izstrādāta barebone sistēma, kuras mērķis ir atļaut vienlaicīgi pie viena datora strādāt diviem cilvēkiem. Tādējādi abi lietotāji lietos ne tikai viena datora veiktspēju, bet izmantos arī vienu operacionālo sistēmu un programmatūru, kas uzstādīta uz šī datora, turklāt katrs no šiem lietotājiem jutīsies kā īstens šīs programmatūras īpašnieks. Lai tas būtu iespējams uz datora uzstādās īpaša programmatūra un, protams, katram lietotājam jālietot sava klaviatūra, pele, monitors un skaņas karte. Interesanti ir arī tas, ka pat datora IP adrese tiek lietota tikai viena. Dators var tikt aprīkots gan ar Intel, gan AMD procesoriem un ieteicamā prasība, lietojot datoru ar diviem lietotājiem, ir palielināt atmiņas daudzumu sistēmā. Kā minimālās prasības pret datoru minēts 1,2GHz procesors un 256MB atmiņas. Visai noderīgs šāds dators varētu būt sīkiem uzņēmumiem, kur maksimāli tiek taupīti naudas līdzekļi, jo jāpērk ir ne tikai viens dators uz diviem lietotājiem, bet arī programmatūras izmaksas tiek maksimāli samazinātas. Tāpat šādu datoru būtu jauki izmantot arī kā terminālus nepieciešamās vietās.

Sīkāk: Jetway (Eng).

« Atpakaļ uz rakstu