Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12374294, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

HIS Excalibur IceQ
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2003-12-22 22:18:00



   HIS Excalibur IceQ ir jaunums no kompānijas HIS, kas nodarbojas ar videokaršu ražošanu. Pati par sevi šī grafiskā karte neko "īpaši" jaunu nav ieviesusi, tomēr tai ir daži interesanti sīkumi ar ko palepoties.
   Videokarte ir balstīta uz Ati piedāvātajiem risinājumiem un izmanto Ati Radeon 9800/9800Pro grafiskos procesorus. Grafiskā procesora frekvence - 325Mhz Radeon 9800 sērijai un 380Mhz Radeon 9800Pro sērijai. Kartes aprīkotas ar 128MB DDR un 256MB DDRII tipa 256bitu atmiņas (9800 un 9800Pro attiecīgi). Jāpiebilst gan, ka ir arī videokartes versijas ar 9800Pro grafisko procesoru un 128MB DDR tipa atmiņas - acīmredzot, lai piedāvātu pēc iespējas lielākas iespējas pircējiem. Pie pārējām iespējām ietilpst Ati izstrādātās tehnoloģijas, kas iekļautas uz visām Ati Radeon 9800, 9800Pro un 9800XT balstītām videokartēm. Lai mākslīgi nepagarinātu rakstu, tās uzskaitītas raksta otrajā daļā.
   Interesantā daļa šai videokartei saistīta ar tās dzesēšanas sistēmu, proti, uz kartes uzstādīts pamatīgs alumīnija radiators un vienā kartes sānā uzstādīts HIS ventilators. Gaiss ventilācijai tiek ņemts no sistēmbloka iekšpuses un pēc tam izvadīts no tā ārā, tādējādi ne tikai dzesējot grafisko procesoru un videoatmiņu, bet arī kopējo sistēmas temperatūru. Papildus, kartes ārpusē iebūvēts slēdzis, ar ko pārslēgt ventilatora griešanās ātrumu un līdz ar to samazināt kopējo sistēmas skaļumu (vai drīzāk klusumu). Ar ieslēgtu lēno ventilatora režīmu, grafiskā procesora temperatūra tiek saglabāta vēl zemāka, nekā Ati izvirzītajās prasībās. Tajā pat laikā trokšņu līmenis tiek saglabāts 18dB līmenī (kas ir minimāli sadzirdams). Attiecīgi ventilatoram griežoties ar pilnu ātrumu, rodas iespēja karti overclockot. Sīkāk par dzesēšanu šeit.
   Savu izmēru pēc, Excalibur IceQ aizņem divu slotu vietas. Kartes jau iznākusi pārdošanā un cenas ir visai augstas, piemēram, Excalibur IceQ Radeon 9800 Pro 128MB DDR cena būs ap 800$. Izstrādātājs - HIS.




 - Features ATI's TRUFORM™2.0, SMARTSHADER™2.1 and SMOOTHVISION™2.1, and HYPER™Z III technologies
 - SMARTSHADER™2.1 technology supports DirectX®9.0 and enables more complex and realistic lighting effects
 - Sharper-looking 3D graphics with ATI SMOOTHVISION™2.1 technology
 - TRUFORM™2.0 technology that makes the outlines of 3D characters and objects look smoother and more natural than ever before
 - Dual display support with HYDRAVISION™
 - Integrated TV-Out support up to 1024 x 768 resolution
 - Integrated DVI-compliant TMDS transmitter

« Atpakaļ uz rakstu