Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12369322, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Pirmā spēle par satiksmes noteikumiem.
cietnis.lv (www.cietnis.lv) @ 2003-10-23 17:23:00


   No š. g. oktobra vidus Latvija Statoil  SIA visās  47 degvielas uzpildes stacijās  piedāvā iegādāties pirmo datorspēli par ceļu satiksmes drošību bērniem latviešu valodā - “Drošā pilsēta”. Datorspēli “Drošā pilsēta” ar Latvija Statoil SIA  finansiālu atbalstu radījusi Igaunijas kompānija Kvadrum, lai samazinātu ceļu negadījumu skaitu, kuros cieš jaunākie ceļu satiksmes dalībnieki. Spēle ir piemērota bērniem no 3 - 10 gadiem, jo ir veidota bērniem draudzīgā saprotamā formātā bez vardarbības elementiem.


   Spēles darbība ir sadalīta vairākos  sarežģītības līmeņos, proti, bērns staigā pa pilsētu, veic dažādus uzdevumus un iekļūst 9 dažādas bīstamības ceļu satiksmes situācijās, kurās viņam jādemonstrē savas zināšanas ceļu satiksmes noteikumos. Spēles galvenais tēls zaķis Jancis vērtē bērna atbildes, liek kļūdas izlabot pirms spēles turpināšanas un apbalvo bērnu spēles beigās. Tātad spēlē ir iekļauti konkursa elementi, piemēram, ja iela tiek šķērsota  pareizi, spēlētājs gūst punktus, bet ja spēlē  piedalās vairāki bērni, bērnudārzu audzinātāji vai vecāki -   viņi var salīdzināt savus rezultātus.
   Latvija Statoil SIA mārketinga vadītāja Dace Lodziņa atzīst : “ Esam patiesi priecīgi, ka mums ir izdevies uzsākt šīs spēles tirdzniecību sākoties gada tumšākajam  periodam - mēnešiem, kad ceļa negadījuma skaitam ir tendence pieaugt slikto laika apstākļu dēļ. Ceram, ka spēle “Drošā pilsēta” būs vienlaikus  labs izklaides un mācību līdzeklis, ar kura palīdzību bērni tiks kaut vai netieši pasargāti no ceļu satiksmes negadījumiem. Protams, nelaimes mēdz notikt visnegaidītākajā brīdī, bet uzskatu, ka zināšanas par to, kā rīkoties, lai izvairītos, cilvēku sargā.“
   Vairākus simtus spēles “Drošā pilsēta” eksemplārus jau septembrī kā balvu ieguva Latvija Statoil SIA ikgadējā pasākuma “Paldies par dzīvību” aktīvākie dalībnieki, kas pasākuma ietvaros pareizi atbildēja uz CSDD un Valsts Policijas darbinieku sagatavotajiem testiem Latvija Statoil SIA degvielas uzpildes stacijās š. g. 13. septembrī. Savukārt 300 spēles eksemplārus ar Latvijas Sākumskolas skolotāju asociācijas starpniecību saņēma vairākas Latvijas pilsētu mācību iestādes.
   Šobrīd spēle  “Drošā pilsēta” ir nopērkama visās Latvija Statoil SIA 47 degvielas uzpildes stacijās. Spēles mazumtirdzniecības cena - 7.99 Ls, bet Statoil Extra kartes īpašnieki to var iegādāties par  6.99 Ls.


« Atpakaļ uz rakstu