Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12356506, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Mobilais no Ķīnas
NewGuy (newguy@cietnis.lv) @ 2003-06-25 11:54:00


Viena no valstīm, kas attīstās visstraujāk ir Ķīna un kā pierādījums tam ir daudzās elektronikas kompānijas, kas pēdējā laikā pastiprināti pievērš uzmanību Eiropai – piemēram, kompānija Haier (sauklis – Higher and Haier). Šīs firmas izstrādājumi ir pazīstami arī pie mums Latvijā – gan jau būsiet pamanījuši ledusskapjus un gāzes plītis ar šīs firmas logotipu uz tiem.

Taču kompānijas piedāvā ne tikai elektroniku mājas vajadzībām, bet arī ko interesantāku – piemēram, mobilos telefonus un viens no pēdējiem ir Penphone P5, kurš var lepoties ar pastiprinātu interesi dēļ sava savdabīgā izskata, kas nedaudz atgādina mūsdienīgu diktafonu. Aparāta svars ir nieka 66 grami un fiziskie izmēri ir 135 x 27,2 x 17,9 mm. Aprīkots ar 420 mAh Li-Ion bateriju, kas nodrošina aparāta darbību 155 stundu garumā gaidīšanas režīmā un gandrīz 2 stundas sarunas režīmā. Strādā „mūsu” GSM frekvencēs – 900/1800.
Telefonu iespējams izmantot arī kā norādītāju prezentāciju laikā, jo aparātā iebūvēta lāzera diode. Protams, pieejami arī polifoniskie zvani.


Nav zināms, kad aparāts nonāks līdz Latvijai, taču Maskavā tas jau ir nopērkams par apmēram 900 dolāriem.

« Atpakaļ uz rakstu