Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12354098, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Nopelni sev publicitāti
NewGuy (newguy@cietnis.lv) @ 2003-06-03 10:51:00


Sāksim ar nelielu liriku. Ja atmiņa neviļ, tad cietnis.lv sākās kā pāris cilvēku autorprojekts, kurā tika publicētas dažādas, autoriem interesantu ziņu apkopojumu pāris reizes nedēļā. Protams, tas viss notika uz entuziasma pamatiem un tāpēc, ka tas patika un šķita interesanti. Laika gaitā, šim projektam piepulcējās vēl daži autori, kas ļāva cietnis.lv tapt par vienu no vadošajiem IT informatīvajiem resursiem Latvijā – protams, ne bez lasītāju palīdzības. Taču galvenais, ko guva paši autori tas ir neatsveramu pieredzu un vispārējo izaugsmi gan literārā, gan IT zināšanu jomā. Galvenais, kas nepieciešams ir vēlme un sevis nežēlošana.

Šāda iespēja ir arī jebkuram no cietnis.lv lasītājiem (kas nav obligāti;)) – ir vairāki ziņu resursi internetā, kas ir visai populārai un ļauj jebkuram jaunam autoram publicēt savus rakstus – gan ziņas, gan komentārus par vienu vai otru notikumu. Piemēram, saits Europe Media, kas informē par jaunumiem no IT un sakaru industrijas visā Eiropā, piedāvā iespēju ikvienam angļu valodu zinošam cilvēkam stāties pie viņiem „darbā” un ar zināmu periodiku rakstīt jaunumus un rakstus. Nav svarīgs jūsu vecums, matu krāsa, izglītība un arī angļu valodas zināšanas Kembridžas līmenī netiek pieprasīts – galvenais, lai jums būtu vēlme rakstīt un kaut ne cik apmierinošas angļu valodas zināšanas. Diemžēl, Europe Media nemaksā naudu par uzrakstīto zīmju vai vārdu skaitu – kā samaksa par padarīto darbu ir publicitāte (resurss ir labi apmeklēts), kā arī banneru parādīšana pašā portālā. Sīkāk par sadarbības noteikumiem variet izlasīt šeit.

Pašlaik par Latvijas IT un sakaru industriju raksta visiem labi pazīstamā ziņu aģentūra BNS, t.i., neatkarīgie autori no Latvijas nav. Varbūt pēc šī raksta publicēšanas būs?

« Atpakaļ uz rakstu