Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12353976, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Nikon produktu prezentācija Latvijā
NewGuy (newguy@cietnis.lv) @ 2003-06-02 07:19:00


Vakar kompānijas Nikon oficiālais pārstāvis SIA Fototehnika (Nikon Centrs) Viesturu golfa laukumos plašāku publiku iepazīstināja ar Japānas kompānijas jaunākajiem produktiem analogās un digitālās fotogrāfijas jomā, kas jau vai nu tagad vai arī tuvākajā laikā būs pieejami Latvijas pircējiem.
Prezentācija notika vienlaikus ar Nikon Golfa turnīra norisi, kurā varēja piedalīties ikviens golferis ne tikai vīru konkurencē, bet arī daiļā dzimuma pārstāves - golferes.


Sakarā ar to, ka cietnis.lv ir vairāk tehnoloģisks resurss nekā sportisks, atstāsim golfa turnīra rezultātus citām informatīvajām lapām, bet nedaudz sīkāk iepazīstināsim ar prezentētajām kamerām no kurām pati interesantākā viennozīmīgi ir Nikon SQ. Visai savdabīgā formā ietērptā digitālā kamera aprīkota ar 3,1 megapikseļu gaismu jūtīgo matricu un 3x optisko palielinājumu (zoom). Datu uzglabāšanai tiek izmantota speciāls docking-station, kuru pieslēdzot pie datora un elektrības iespējams ne tikai ielādēt fotogrāfijas datorā, bet arī uzlādēt Li-Ion bateriju. Datu glabāšanai tiek izmantota nu jau nedaudz novecojošā, taču vairākuma nepieciešamību atbilstošā CompactFlash atmiņas karte (16 MB komplektācijā).


Nākamā interesantākā kamera mūsuprāt ir Nikon Coolpix sērijas modelis 5400, kurš aprīkots ar 5 megapikseļu matricu un četrkārtīgu platleņķa zoom objektīvu (28-116 mm). Kameras rozīnītes ir interesantais LCD ekrāns, kuram ir maināms skatīšanās leņķi tādejādi nodrošinot iespēju arī bildēt objektus, kas atrodas neredzamā leņķī. Korpusa izveidē izmantots magnēzija sakausējuma korpuss, kas nodrošina izturību un kamera mazu svaru. Attēli tiek ierakstīti JPEG/TIFF un RAW formātos.
Interesanti, ka iegādājoties Nikon Coolpix 5400 kameru par baltu velti savā īpašumā iegūsiet rastra attēlu apstrādes standartu t.i. Adobe Photoshop 6.0 licenci.


Tas īsumā būtu arī viss – vēl tika prezentētas Nikon Coolpix 2100/3100, kā arī F75 modeļi, taču par tiem sīkāku informāciju obligāti atradīsiet citviet – mums sīkāk uzrakstīt liedz akūts laika trūkums:(
Jebkurā gadījumā, atziņa ir skaidra – turpmāk Latvijas lietotājiem būs iespējams iegādāties pat jaunus modeļus no Nikon visai ātri arī Latvijā – minēto kameru prezentācijas visā pasaulē notika tikai 28.maijā un jau 1.jūnijā SIA Fototehnika iepazīstināja Latvijas lietotājus ar šiem pašiem produktiem, kas, protams, nevar nepriecēt!


« Atpakaļ uz rakstu