Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12353972, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Volvo: Nē mobilajiem telefoniem!
NewGuy (newguy@cietnis.lv) @ 2003-06-02 06:56:00


Arī kompānijas Volvo vadībai ir ko teikt mobilo telefonu attīstības gaitā un viņu sakāmais skan šādi: Nē mobilajiem telefoniem ar iebūvēto digitālo kameru!
Tā nu automašīnu industrijā iegājies, ka arvien biežāk nevēlamā informācija par jaunākajiem modeļiem un tehnoloģijām bieži vien nonāk līdz plašākai publikai ievērojami ātrāk nekā tas ir paredzēts un šī informācijas noplūde visbiežāk nāk no pašiem kompānijas darbiniekiem. Tieši tāpēc Volvo Norvēģijas fabrikās un ofisos būs turpmāk aizliegts izmantot šādu mobilos telefonus ar iebūvētām kamerām – tas attiecas ne tikai uz darbiniekiem, bet arī konsultantiem no ārpuses un pat apmeklētājiem. Pazīstamākie šāda veida telefoni ir Nokia 7250, 7650 un 3650, kā arī Siemens S55 (kamera kā aksesuārs) un Samsung SGH-V200.

Atgādināsim, ka šāda veida aizliegums vairs nav jaunums – vairākās islama valstīs šādus mobilos telefonus aizliegts izmantot vispār, kā arī citās valstīs tos aizliegts ienest sporta klubos, kur izmantojot kameru var iegūt dažādus interesantus fotouzņēmums ģerbtuvēs.

« Atpakaļ uz rakstu