Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12349478, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Jaunais iPod arī priekš PC
NewGuy (newguy@cietnis.lv) @ 2003-04-29 16:33:00


Ja cietnījamie lasītāji nedaudz atsvaidzinās savu atmiņu, tad obligāti atcerēsies ka kādu laiku iepriekš cietnis.lv stāstīja par tādu iekārtu kā Apple iPod – mp3 pleijeris ar iebūvēto cieto disku. Izcēla šo pleijeri uz pārējo fona ļoti stilīgais un vienlaicīgi elegantais dizains ar kuru vienmēr ir izcēlusies kompānija Apple. Taču iekārtas lielākais mīnuss bija Firewire savienojums ar datoru – tas atrodams tikai nedaudzos datoros un tāpēc iekārtas popularitāte bija nedaudz zemāka kā tas bija iecerēts – PC lietotāji vēl tika apgrūtināti ar to, ka Apple nepaziņoja par Windows atbalstu un nācās  izmantot 3rd party programmatūra.


Ar šodienu kompānija Apple ir izlabojusi šo kļūdu, jo prezentēts jauna iPod versija ar USB 2.0 atbalstu – attiecīgi daudzi PC lietotāji var skatīties uz šī mp3 failu atskaņotāja pusi. Tāpat ir nedaudz izmainīts taustiņu izkārtojums un komplektācijai pievienots docking station, caur kuru pleijeri var pieslēgt pie datora, kā arī uzlādēt bateriju. Tāpat kastītē ar iPod atradīsiet austiņas un tālvadības pulti.
Pašlaik iespējams iegādāties trīs pleijera versijas – ar 10 GB cieto disku par 299$, 15 GB par 399$ un visbeidzot 30GB par 499$. Teiksim atklāti – cenas kožas. Ļoti. Bet kurš ir teicis, ka Apple produkti kā tādi mēdz būt lēti?


Starp citu – kolēģis norādīja uz ne mazāk stilīgu pleijeri ar iebūvētu cieto disku no valsts, kas atrodas zābaka sviediena attālumā – Zviedrijas. Firma Jens of Sweden tuvāko dienu laikā grasās laist pārdošanā MP-200HD, kurš aprīkots ar 10 GB cieto disku, atskaņo mp3 un wma (iPod ideoloģisku iemeslu dēļ to nedara), kā arī prot ierakstīt ienākošo signālu pa tiešo mp3 formātā. Pie datora pieslēdzams izmantojot USB 2.0. Sīkāku informāciju variet iegūt šeit.

« Atpakaļ uz rakstu