cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED

ļæ½odien vardadienas svin:
Mirta, Ziedīte, Amula
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Urva, Urve, Urvi, Orvi, Urbe
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Milgedas, Skalvė, Anzelmas, Amalija

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>
  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (15)  
 
Skat?t koment?rus: vilt?gi | vienk?r?i
 
Asinzz 2001-12-29 17:03 | atbildļæ½t uz #2273
es no shiem pashiem ruf.lv snajeemu spamu e-mailaa(ne jau shajaa, bet delfi.lv) Interesanti kur vinji dabuu tos telefonus un mailus.
Storms 2001-12-29 19:08 | atbildļæ½t uz #2277
Laacz izstaas diktan niigrs... :]
Bet nu bardaks ar SMS spamu ir un buus veel lielaaks. Shitaas lietas tikai tagad saak attiistiities aiz kam iistos spamu pluudus veel tik redzeesim. Tad protams operatori saaks "patchot" savas sisteemas atgriezhot e-mail lietas nost vai veel diezzinko. Galugalaa tiks ierobezhots pats pateereetaajs.
Es domaaju ka vajadzeetu mazliet no citas puses pieiet probleemai - atrast iespeeju oficiaali vai mazaak oficiaali "sadot pa ragiem" pashiem spameriem. Pirmo laiku buus pagruutaak, bet kad paaris greekaazhi buus uzrauti raajaa pilseetas centraalajaa laukumaa tad citi saaks domaat ar galvu. Un varbuut ka labaak buutu sodiit tieshi reklaamdeveejus kas apgaadaa spamerus ar saturu un maksaa par spama izsuutiishanu, tos buus vieglaak nokjert.
Budzis 2001-12-29 23:40 | atbildļæ½t uz #2278
Visaa pasaulee taa jau kluvusi par parastu lietu. Patiik tas kaadam vai nee :)
Risinaajumi:
1) Visticamaak, ka par iespeeju kaut kaadaa veidaa filtreet ienaakoshos SMS, lietotaajam naaksies maksaat...
2) Risinaat ar ieprieksh mineetajiem likumiem - pilniigs blekis. Telefona numurs nevar tikt pieskaitiits pie personiskajiem datiem, ko sargaa LR Personisko datu droshiibas likums. Sorry, bet mobilo telefonu numurus var genereet uz dullo utt. Cita lieta, ka reklaamas saturam un formai ir jaabuut noteiktai - ko driigst reklameet un ko nee; jaabuut konkreetaa suutiitaaja koordinaateem; jaabuut iespeejai "atrakstiities" no SMS sanemshanas no konkreetaa suutiitaaja.
UL 2001-12-30 00:55 | atbildļæ½t uz #2280
SMS GW no Emaila(Internet tātad) var ierobežot tikai operatori - un, cik man zināms, tad to arī dara - ir kautkādi(nezinu konkrēti, bet varu uzjautāt) limiti e-maila skaitam sekundē/minūtē/stundā no vienas IP adreses. To, protams, var apiet ar daudz un dažādām metodēm. Savukārt "īsto" SMS sūtīšana uz telefonu ir iespējama tikai vai nu no cita telefona, vai, pagaidām, no ONE. No telefona kā tāda daudzumā spamu nenosūtīsi(pogas spiest nomocīsies), savukārt iekārta, kas apvieno kompi un SIM karti, imitējot telefonu, ir pārāk grūti nopērkama Latvijā, bet vispār izgatavojama ir gan. Reāli tāda kaste ir mazjēdzīga, jo pastāvīgā pieslēguma SIM karti likt nozīmē savu identitāti vismaz operatoram darīt zināmu, OKartei vai ZZ limits kārtīgam spamam savukārt par mazu. Pie tam abu operatoru noteikums, kas dzelžu līmenī ir īstenots, ir - nekādu SMS no servisa kodiem bez iepriekšēja pieprasījuma no telefona lietotāja puses(SMS centram tie vienkārši neiet cauri). Tā ka Lāc - priecājies, vismaz no šīs puses ir kaut kāda drošība.
Muudzis 2001-12-30 01:51 | atbildļæ½t uz #2282
Es te nesaprotu, kas jums tajaa One.lv aizkeeries? Kaada vaina suutiit sms no www.lmt.lv? Te gan man jaapiebilst, ka par divaam jaunaam goviim(teleem divaam) neko nezinu un taas mani nesatrauc.
Gremlins 2001-12-30 13:57 | atbildļæ½t uz #2285
Laacz :)) varu tevi apbedinat. LV sini joma ir bardaks. Un izskatas ka tas ir tikai sakums:(( LMT oficali pardod spamu. Varetu pat noskaidrot cik tas maksa, ja tevi tas interese. Ta ka vienigais kas tev atliek -rakstit lielu sudzibu LMT.
Gremlins 2001-12-30 14:06 | atbildļæ½t uz #2286
Sore nepareizi mani informeja. LMT oficali nenodarbojas ar tadam lietam. Laacz, ja gribi zinat shemu kaa tas notiek - dod zinu .
UL 2001-12-30 17:16 | atbildļæ½t uz #2288
Muudzi: sūtīšana no LMT lapas NAV(atkārtoju tiem kas tankā: NAV!) SMS sūtīšana. Tas ir veids, kādā no Interneta var iedabūt SMS(Short message service) centrā iekšā saturu, kas klientam varbūt aizies varbūt neaizies. Īsta īsziņa ir vai nu no servisa koda, vai no pašā operatora, vai arī cita mobtela nākusi. Par ONE: ONE īsziņu sūtīšanai izmanto SMPP protokolu, kas ļauj nosūtīt īstu īsziņu(saņēmējs redz sūtītāja numuru, nevis 9915 servisa kodu). Gremlins: jā, ir iespējams spams caur LMT un T2, bet tikai tad, ja gribētāji paši piesakās uz spamu; Lācz: es tev arī varu izstāstīt, kā! ;-)
Muudzis 2001-12-31 04:27 | atbildļæ½t uz #2291
Nu bet man po vai tu to sauc par SMS suutiishanu, vai par kaut ko citu. Mani interesee tikai tas, lai cilveks sanjemtu messagi. Un shai darbiibai www.lmt.lv ir vairaak kaa pietiekams. Jaapiebilst, ka taas ir manas domas un neveelos saakt striidu :)
Gremlins to UL 2001-12-31 11:35 | atbildļæ½t uz #2292
Nu es tev nepiekristu. Principa kada atskiriba ka atnak SMS, no tel, no @, no smpp. Tev tacu ari ir vienalga ka atnak tavs bankas rekins. Pa pastu, elektroniski. Runa ir par faktu, nevis par to ka tas ir izpildits.
Runaju ar attiecigajiem cilvjiem- teica, lai raksta lielu sudzibu. Zvanit uz info dienestiem 800076 LMT, 7060600 Tele2, nav verts. Ir divi varianti- operatori nogriezis IP, nopietni parunas zem cetram acim.
UL 2001-12-31 12:38 | atbildļæ½t uz #2293
Muudzi: Kā reizi ar to www.lmt.lv ir tā, ka nav garantijas, jo cilvēks tak MAIL ON var nebūt aizsūtījis. Protams, ja tu sūti zināmam cilvēkam, kam 100% ir ieslēgts serviss, tad ir pietiekami, piekrītu. Ja sūta no trubas, tad tā tomēr ir īsta, autentificējama īsziņa. Man galu galā vienalga, naudas pietiek visiem sūtīšanas veidiem, tik pogas uz trubas spaidīt neērti, ja texc garāks jāraksta... ;-P
Fakers 2001-12-31 13:33 | atbildļæ½t uz #2294
Tas ruf.lv smird konkreeti es arii sanjeemu mailaa spamu no jamiem, iisi peec tam kad kaada neapdomiiga Telia Multicom darbone atsuutiija Xmas apsveikumu visiem klientiem.("TO:" ; laukaa visas adreses bij ieklapeetas)
Muudzis 2002-01-01 06:06 | atbildļæ½t uz #2297
Ja cilveks mail on nav aizsuutiijis, tad www.lmt.lv par to pazinjo. Kaa redzu one.lv dazhreiz var buut noderiigs. Nu piem, lai nosutitu kaadam un pateiktu lai vinsh to mail on uztaisa :)
UL 2002-01-01 21:52 | atbildļæ½t uz #2302
Muudzi: OK, aizmirsu, jo sen nebiju lietojis, LMT lapa toc paziņo, bet ne visas citas.
ZBH 2002-01-02 14:22 | atbildļæ½t uz #2317
Ko juus te var nemties? Izvazaajiet taa ruf.lv adresi pa visaadiem spamu newsiem za bugrom, lai siem pasiem 1001 labs piedaavajums sanaak.
 
Kļæ½ tevi saukt? 
Kļæ½ds tev meils? 
Un ko teiksi? 

ļæ½sa pamļæ½cļæ½ba komentļæ½ļæ½anļæ½:
   0. Obligļæ½ti jļæ½ievada savs nosaukums un komentļæ½rs. Epasts nav obligļæ½ts.
   1. Nerakstļæ½t komentļæ½ros bullļæ½itu. Tļæ½di komentļæ½ri tiks dzļæ½sti, lai nemaitļæ½tu gaisu. Galu galļæ½, mļæ½s nevļæ½lamies bļæ½t atbildļæ½gi par komentļæ½riem, jo tos raksta mļæ½su lasļæ½tļæ½ji.
   2. Tagus lietot nedrļæ½kst. T.i. - vienkļæ½rļæ½i nesanļæ½ks :) Visi < arļæ½ tiks parļæ½dļæ½ti kļæ½ <.
   3. Viss, kas sļæ½kļæ½s ar http:// un www. (kļæ½ arļæ½ e2k://, ftp:// un ftp.) tiks daiļæ½i un automļæ½tiski pļæ½rveidots par linku, uz kura varļæ½s uzklikļæ½ļæ½inļæ½t un viss atvļæ½rsies jaunļæ½ logļæ½.
   4. Skatļæ½t nullto, pirmo, otro, treļæ½o un ceturto punktu.
   P.S. Emaili tiek pasargļæ½ti no spambotiem, kuri browsļæ½ webu un grļæ½bj tos ļæ½rļæ½. Tagad, visiem jums ir viena epasta adrese - no@spam.org, taļæ½u, ja JavaScript ir ieslļæ½gts, uzspieļæ½ot uz nika, meils tiks rakstļæ½ts uz ļæ½sto adresi. Eku viltļæ½gi, ne?

© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.