cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED

ļæ½odien vardadienas svin:
Mirta, Ziedīte, Amula
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Urva, Urve, Urvi, Orvi, Urbe
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Milgedas, Skalvė, Anzelmas, Amalija

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>
  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (42)  
 
Skat?t koment?rus: vilt?gi | vienk?r?i
 
noisex 2003-01-03 02:42 | atbildļæ½t uz #18519
Jaa gribetu sava ipashuma tadu Hi-END verkji...protams, ja ir tads skanjas un video source, tad ir nepiecieshams MegapixelView ekrans, uz kura varetu ieverteet to visu, tad vel labs HI-END lampu pastuzis+skandas..kopsuma a ~30k$
Budzis 2003-01-03 08:16 | atbildļæ½t uz #18520
Gruuti iedomaaties, kursh vareetu noveerteet skanju ar 4x labaaku kvalitaati kaa CD. 95 % i ar mp3 (128kbs) pilniigi pietiek :) Nu bet tie, kas to var atljauties iepirkt, jau nu toch no skanjas neko nejeegs. Viss tas HiEnd ir marketings un reklaama - ir cilveeku kategorija, kas gatavi izmest baigu naudu par uzfrishinaatu Toyotu (tipa Lexus), ka tik shos uzskatiitu par "krutiem"... :)
Floyd 2003-01-03 10:17 | atbildļæ½t uz #18523
nu tu gan dod ... kopsh man ir ljoti kvalitatiivs mp3 atskanjotajs un profesionalas austinjas, es uz nekadiem 128 nemaz paskatities nevaru. 256 jau liekas nu taa-taa. dvd audio ir vairak kanaalu un logiski ka skanees labaak. tulit kautkads pavasarii pink floyd izdoss parstraadaatu `dark side of the moon` albumu ieksh surround skanjas un dvd audio formata. jabut baigi labam, tik diemzhel mans dvd atskanjotajs jamo formatu nemaak :)
preteklis 2003-01-03 10:40 | atbildļæ½t uz #18526
pirmkārt, tur jau tā lieta, ka nevajag skatīties uz to, kāds ir bitreits. ietekmē psiholoģiski. vajag klausīties. ar ausīm, nevis skatīties.
ko nozīmē "ljoti kvalitatiivs mp3 atskanjotajs un profesionalas austinjas?" lūdzu, firmu un modeli! ja tu domā, ka austiņas pa 50-70 latiem ir profesionālas, tad tu kļūdies. 150-200 Ls - var sākt runāt par profesionālām austiņām. be, ja tev tādas ir, tad man jādomā, ka tu nesaproti, ko tu gribi - klausīties mp3 ar profesionālām austiņām... dīvaini. plus vēl kaut kāds mistisks "ļoti labs mp3 atskaņotājs." laba tehnika jebkurā gadījumā nepataisīs sūdu par zeltu. tikai otrādāk. uz labas tehnikas varēs dzirdēt mp3 sūdīgumu.
par DVD-AUDIO. cik zinu, tad normāli tam nav paredzēta nekādu vairāku audio celiņu izmantošana, tas ir, jebkāda surround skaņa. nav vienkārši vajadzības - priekš kam ir nepieciešama surround skaņa klausoties parastu albumu? tādā gadījumā mūzika pārvērtīsies par kaut kādu skaņas inženieru producētu efektu samaisījumu. katrā gadījumā kaut kādu surround efektu izmantošana izklausīsies smieklīgi, piemēram, rokā vai metālā. ja runā par Pink Floyd, tad tas ir speciāls, īpašs izdevums.
nbinc 2003-01-03 11:51 | atbildļæ½t uz #18531
Nu negribeetu piekrist teiktam "par DVD-AUDIO. cik zinu, tad normāli tam nav paredzēta nekādu vairāku audio celiņu izmantošana".
DVD-Audio specifikaacija paredz liidz 6 kanaalu izmantoshanu audio datiem (24 bit/96 kHz), bet protams iistiem 2 kanaalu audio fanaatiem ir pieejami (jeb buus pieejami) 2 kanaalu DVD-Audio ieraksti (24 bit/192 kHz), Siikaak var palasiit ieksh DVD Foruma lapas (http://www.dvdforum.com).
Par to vai ir nepiecieshami vairaaki kanaali audio ierakstiem - saprotams ka jaa, jo no 2 kanaaliem nevar pilnaa meeraa atskanjot to kaa reaali skan artista izpildiijums konkreeta vietaa, teiksim opermuuzikas gadiijumaa konkreetas skatuves atmosfeera (ar visaam koncertzaales nianseem). Daudzkanaalu ieraksti ir ideaals variants kaa ierakstiit koncertus, kur priekshaa mums reaali dzied artists, bet no auzmugureejiem kanaaliem ir skatiitaaju kliedzieni un aplausi u.t.t. kas rada reaalu iluuziju ka klausies nevis kaadu parastu (stereo) ierakstu maajaas apstaakljos, bet vari sajust apmeeram to pashu ko esi sajutis koncerta laikaa (nu pie atbilstoshas aparatuuras protams).
Starp citu tagad praktiski visi Audio CD diski tiek rakstiiti Surround Modee, tas ir ar Dolby Surround,kur 2 kanaalos iekodee informaaciju par papildus kanaaliem (tipa aizmugures), bet Surround matricas algoritms nav ideaals un aizmugures kanaali ir ar ierobezjotu frekvenchu diapazonu un ideaalaakais ir diskreeti kanaali kas ir pieejami DVD-Video gadiijumaa ar Dolby Digital un DTS vai daudzkanaalu DVD-Audio diskos (par to Surround var palasiit Dolby maajas lapaa http://www.dolby.com/tech/#head2), taa ka vienkaarsha Stereo shodien praktiski vairs nav palicis.
preteklis 2003-01-03 13:27 | atbildļæ½t uz #18535
Nu, es to biju domājis par studijas albumiem. Priekš koncertiem tā tiešām ir neslikta doma, taču koncerts jebkāda ieraksta variantā var kalpot tikai kā "fotogrāfija" koncertam, kurā tu pats esi bijis, jo koncerti ir domāti, lai uz viņiem ietu - tas ir audiovizuāls pasākums, kur nereti vizuālais ir gatavots daudz vairāk kā skaņa. Negribu piekrist, ka DVD-AUDIO "rada reaalu iluuziju ka klausies nevis kaadu parastu (stereo) ierakstu maajaas apstaakljos, bet vari sajust apmeeram to pashu ko esi sajutis koncerta laikaa (nu pie atbilstoshas aparatuuras protams)", jo nekāda aparatūra neradīs koncerta vienreizējo atmosfēru. Tā kā DVD-AUDIO ir tikai koncerta atdarināšanas augstāka attīstības pakāpe priekš mājās sēdētājiem, lai gan arī tas nav slikti.
Turklāt tiem, kas klausās uz austiņām izpaliek viss 6 kanālu labums. Arī man un tapēc jaunajos albumos nekādu surround skaņu nevaru sadzirdēt. Un kas pats galvenais - nejūtos palaidis šajos albumos kaut ko garām - mūzika ir baudāma arī bez 6 kanāliem.
nbinc 2003-01-03 14:33 | atbildļæ½t uz #18539
Par to DVD-Audio es arii teicu kas tas tikai rada iluuziju :)), nekaadaa gadiijumaa negribu teikt ka ierakstaa to varees pilniibaa atdarinaat, par taam austinjaam runaajot arii sheit Dolby ir veikushi daudz darba un ir daudzkanaalu ieraksti kas tiek atskanjoti uz austinjaam - Dolby Headphone (lasi sheit http://www.dolby.com/dolbyheadphone/) tur ar speciaaliem algoritmiem kas baazeejas uz cilveeka psihoakustisko "modeli" tiek atskanjots daudzkanaalu ieraksts, tipa njemam testa 1 Khz toni un klausamies to sev priekshaa un aizmuguree to starpiibu arii nosaka kaa cilveeks dzird vienu un to pashu toni pozicioneetu telpaa tad pamatojoties uz taa modificeejas diskreeto aizmugures kanaalu signaalu liidz tam staavoklim kaa mees vinju dzirdeetu sev aizmuguree un atskanjojam sasumeejot visus kanaalus uz divien (katrai ausij savu), taa pat starp citu darbojas arii skanju kartees kas uz 2 kanaaliem rada 3D efektus, proti tur ir viena nianse, reaali klausoties daudzkanaalu ierakstu uz 6 tumbaam tu grozot galvu sajutiisi skanjas avotu paarvietoshanos, bet Dolby Headphone gadiijumaa grozi galvu kaa gribi tas kas skaneeja tev aizmuguree vienmeer tur skanees :)
Bet par to ka muuzika ir baudaama arii uz 2 kanaaliem tev ir taisniiba, bet man personiigi to vairaak patiik baudiit uz 6 :)) taads nu es esmu... ar 2 ausiim un 6 kanaaliem.....
ZBH 2003-01-06 10:25 | atbildļæ½t uz #18577
Tie 256 pasa pareiz kompreseet, vai no tiikl sagraabt? Man reiz nonaac nagos vien album dazaad trek uz 192. Baig lab varej just, ka vienam ripperim roks no pakals aug.
preteklis 2003-01-03 10:59 | atbildļæ½t uz #18527
principā piekrītu, jo lieta tāda, ka vairums cilvēkiem nav vajadzīga ļoti laba kvalitāte, t.i., viņiem vajag kvalitāti līdz noteiktai pakāpei - lai pārāk nešņāc, nav nekādu skaņas kropļojumu u.c. viegli sadzirdamu defektu. un šādu kvalitāti sniedz kaut vai labs ieraksts kasetē (MC). uz kaut kāda maģīša pa 50 Ls (kādus izmanto ļoti daudz cilvēku), kur var iebāzt CD, atšķirību starp CD un MC nevar atšķirt. tad kāpēc cilvēki pērk CD nevis kasetes? tas ir ērtāk. turklāt liela mūzikas klausītāju daļa ir pumpaini tīņi, kuriem kvalitāte interesē vismazāk. tātad, ar skaņas kvalitāti ļoti daudz CD pirkšanas gadījumos nav nekāda sakara. tas ir mīts: jā, daudzi pērk CD, jo tas vienkārši ir stilīgāk. bet principā, kasete ir nēerts formāts: lai pārietu uz nākamo dziesmu ir jātin, taču CD dziesmas var mainīt uzreiz, pēc tam ir jāpārliek puses kasetei utt. tas viss prasa laiku, bet laika mūsdienās ir ļoti maz. turklāt, kad parādījās mp3 formāts, tad parādījās vēl viena nianse: galvenais ir cena, jo kvalitāte taču, pēc ļoti daudzu cilvēku domām, ir tāda pati.
preteklis 2003-01-03 11:00 | atbildļæ½t uz #18528
šis posts attiecas uz Budža teikto, sorry...
nbinc 2003-01-03 09:26 | atbildļæ½t uz #18521
Hmmm, nesapratu autora domu "THX skaņu nedod". THX nav audio formaats, bet gan Lucasfilm sertifikaacijas programma (no 1982 gada) :), tas ir THX sertificee audio aparatuuru, kinoteaatrus un arii DVD diskus. Nav taada jeedziena THX skanja (nu vis maz tieshaa noziimee) sertificee visu disku kopumaa ieskaitot atteela kvalitaati un audio kvalitaati..., ir Dolby Digital, DTS, PCM nevis THX, savaa zinjaa to vareetu saliidzinaat ar ISO 9001 sertifikaaciju datorfirmaas un ja taada sertifikaacija firmai ir tad nepareizi buutu teikt veikala paardeveejam prasiit "iedodiet man luudzu ISO 9001 tipa datoru", pareizaak buutu teikt tipa man vajag datoru ar Pentium 4 vai arii Athlon kas ir sertificeets vai taisiits firmaa kas ir sertificeeta peec ISO 9001.

Par THX veesturi vairaak var uzzinaat sheit http://www.thx.com/history/
Kugis 2003-01-03 10:34 | atbildļæ½t uz #18524
10x nbinc!
nbinc 2003-01-03 11:52 | atbildļæ½t uz #18532
nav par ko :)
udjix 2003-01-03 10:35 | atbildļæ½t uz #18525
njaa - taisniiba vien ir.Kada jega pirkt sitadu verkji ja nav tikpat darga TV utt un taa joprojaam.Vienā varda sakot ja nava kadu 35000$ nav jeegas saakt.
runaajot par mp3 128kbps - nepiekriitu Budzim.NO TADAS QUALITY nekāda prieka nav.NEKAADAS.minimums ir 192 ( man )
zhj 2003-01-03 11:59 | atbildļæ½t uz #18533
Un šitie paši, kas īd par zemo mp3 kvalitāti pie 128kbps tajā pašā laikā kačā un skatās Divx filmas (un pat screenerus), nevis tikai DVD :).
Tāda pirkstu mētāšana vien sanāk.
preteklis 2003-01-03 13:30 | atbildļæ½t uz #18536
a kāda vaina piemēram divx filmai, ja tā ir 2 cd rips ar 192 kbit vai vēl labāk AC3 skaņu?
nbinc 2003-01-03 15:27 | atbildļæ½t uz #18548
Nu ar AC3 iespeejams ka ar skanju viss buus O.K. bet ar Video gan buus galiigi garaam, ciparoshanas artefakti buus labi pamanaami.
preteklis 2003-01-03 16:03 | atbildļæ½t uz #18550
ciparošanas artefakti ir pamanāmi arī DVD (it īpaši pie titriem) un nebūt ne tik reti. un, vai vajag perfektu attēlu par 10-15 ls vai skatāmu par... 0 ls? turklāt, vai vienreizējs filmas baudījums 1.5-2 h garumā būs sliktāks skatoties šādu 2 cd divx? man noteikti nē.
var jau teikt, divx ir mēsls un, ka dvd ir super formāts, kas domāts priekš kolekcionāriem-filmomānie m, taču filmas ir domātas skatīšanai, nevis kolekcionēšanai. ja cilvēks krāj filmas, tad viņam par galveno kļūst sava sarakstiņa veidošana un dižošanās ar to. turklāt, pa kuru laiku cilvēkam ir laiks skatīties savu kolekciju, teiksim, 200-300 filmas, ja visu laiku nāk jaunas, un nepietiek laika pat tām. un vai gribēsies pēc piektās reizies skatīties savu kolekciju? šeit atkal izpaužas cilvēka vēlme sagrābt, saraust sev, it kā nebūtu pēc tam, kur dabūt un vēlreiz noskatīties to filmu, lai gan, tiešām, tādā valstī kā Latvija ir pasūdīgām ar dvd nomāšanu.
turklāt, pēc 10 gadiem, teiksim, būs jauns super formāts. kur likt DVD, jo vecās filmas atkal izdos "remāsterētas" jaunā super kvalitātē tāpat kā tagad izdod kino klasiku.
Imis21 2003-01-03 19:52 | atbildļæ½t uz #18556
Nu par to DivX kolekcionēšanu tu nedaudz pāršāvi pār stīpu. Jā cilvēkam ir tieksme visu sagrābt, bet padomā pats kur tu ņemtu filmas ja nebūtu tādu kolekcionāru kas labprāt padalās ar savu kolekciju. Kā tev liekas vai būtu iespējams kaut kur atrast filmu kas vecāka par 1/2 gada. Iznāk filma viens nopērk DVD, noskatās pārripina uz DivX aizsūta pa netu labam draugam, un DivXu izdēš, draugs tieši tāpat, un visa pasaule tā arī paliek gribot. Gribošākie nopērk DVD, nabaga letiņi tā arī neredz filmu. Kruta vaine!
Tas ko gribēju pateikt, kolekcionēšanai nav nekā negatīva. Jāvāc viss ko var savākt jo vēlāk var vairs nebūt iespēja to atrast.
preteklis 2003-01-04 10:09 | atbildļæ½t uz #18558
normālā situācijā, normālā valstī ir plaši attīstīts filmu nomāšanas serviss, piemēram, ASV. aizej un paņem to, ko tev vajag, tad, kad tev vajag un uz, cik ilgi tev vajag. kolekcionēšana atkrīt.
normālā situācijā, normāls cilvēks nezog ne mūziku mp3 formātā, ne filmas divx formātā, bet vajadzības gadījumā aiziet uz veikalu un nopērk oriģinālo DVD vai CD. ja nav veikalā tad noteikti ir kādā interneta veikalā (it īpaši jau ebay). kolekcionēšana atkrīt.
turklāt:
pirmkārt , kolekcionēšana - tas nav praktiski. zinu, piemēram, cilvēku, kuram mājās ir ~500 AUDIO CD. vai viņš viņus klausās? nē, regulāri tiek klausīti varbūt daži desmiti mīļākie albumi, jo 500 albumus vienkārši nevar tā paņemt un noklausīties. tad, vai nav labāk atstāt tikai tos pārdesmit mīļākos albumus? otrkārt, kolekcionēšana ir priekš cilvēkiem, kuri, laikam, domā, ka savu kolekciju paņems līdzi kapā, jo pirmo manis teikto repliku viņi, acīmredzot, neņem vērā, tas ir, lai gan savu kolekciju nevar izlietot uz pilnu klapi viņi ņem un krāj tā it kā gatavotos mūžīgai dzīvei. kam cilvēkam tā kolekcija pēc nāves?
preteklis 2003-01-03 13:55 | atbildļæ½t uz #18538
par to pirkstu pamētāšanu - viss šis forums ir viena liela pirkstu pamētāšana, jo nav jau nekādas problēmas un mērķa. katrs izsaka savas domas. pie savām domām droši vien arī paliek, jo domā, ka viņam ir taisnība. to viņs arī cenšas šeit pierādīt. lai gan jāteic, ka publika šeit ir novākusies diezgan saprātīga, lai gan reizēm arī šeit nonāk pie forumu "blakts", tas ir, argumenta Ad Hominem - tu esi idiots, jo tev ir dzeltenas apakšbikses. tātad, pretargumenta, kuru var nolaist podā.
xxx2 2003-01-03 11:38 | atbildļæ½t uz #18530
Nu mp3 pie 128 bps nevar nodrošināt labu kvalitāti. Tomēr nevajag aizmirst par tādu lietu kā cena/labums attiecibu. Un DVD ir ciparu attēls, dekodēšanas algoritms ir zināms (ja pareizi atceros pastāv 2 gab) No kurienes gan tā īpašā kvalitātes uzlabošanās???
Un parastais CD nodrošina praktiski ideālu kvalitāti. Vēl labāku kvalitāte nodrošina tikai studijas analogais maģis. Bet to starpību var sadzirdēt uz vienas rokas pirkstiem sakaitāmi cilvēki. (ciparojot/atciparojot skaņu rodas specifiski trokšņi augstajās frkvencēs kuras lielākā daļa cilvēku vienkārši nedzird dēl auss uzbūves)
nbinc 2003-01-03 12:05 | atbildļæ½t uz #18534
Par to labaakas skanjas sadzirdeeshanu tev ir taisniiba, lielaakums klausitaaju to reti atshkjirs bet ir protams arii taadi kas to var atshkjirt un vinjiem DVD-Audio ir laba manta.
Par to kur sleepjas uzlabojumi:
Parasts Audio CD tiek ciparots ar zinaamiem parametriem - 2 kanaali, 16 biti/44 kHz;
DVD-Audio diskaa 2 kanaalu ierkasta gadijumaa liidz 24 bit/ 192 Khz.
Tas ir reaali Audio CD diskā var ierakstiit signaalu 5 - 20 kHz ar 96 dB dinamisko diapazonu, bet DVD-Audio gadiijuma 0 - 96kHz ar 144 dB dinamisko diapazonu. Vaardu sakot tehnisko specifikaaciju saliidzinaajums ir shinii lapaa http://www.digitalaudioguide.com/faq/dvd-audio/faq_2.htm#What%20are%20the%20DVD-Audio%20Specifications?
ramonz 2003-01-03 15:13 | atbildļæ½t uz #18544
nesen lasiiju testu kur kaut kaadas firmas( netaceros kuras, mosh Audio Note) inzjenieri bija meegjinaajushi izspiest no parasta CD atskanjotaaja maximaalo labumu, tipa peec idejas - nav ko lekt uz DVD vai SACD ka var no vecaa labaa formaata dabuut ljoti labu skanju, noveersushi ljoti daudz parastu atksanjotaaju gljukus. Zhurnaalisti bi notesteejushi un atzinushji par ljoti labu esam.
nbinc 2003-01-03 15:25 | atbildļæ½t uz #18546
Hmmm, iespeejams ka vinjiem arii izdevaas "uszdiit" parasto CD liidz labaakam liimenim, bet man shkjiet ka labaak panjemt P4 2.5 Ghz ne kaa dziit liidz taadam pasham liimenim P4 1.8 Ghz :)) jebkuras tehnologiskas robezjas nav labi izmantot, tas ir varbuut vinjiem tur arii izdevaas vienu CD atskanjotaaja eksepmlaaru (jeb seeriju) taa uzfrishot, bet vai to varees atkaartot seerijveida izstraadaajumos, vai nebuus leetaak paariet uz DVD-Audio nevis "dziit" Audio CD, pie kam DVD-Audio jau shodien var nopirkt pa 9 Ls, proti izveele nav paaraak liela...
ramonz 2003-01-06 10:39 | atbildļæ½t uz #18579
nebuut negribu teikt ka esmu pret jauniem standartiem , bet to ka : vecais formaac nav izmantots taa kaa tam pienaaktos buut, un firma paraadiija ka to skanju var uzlabot ljoti daudz.Cita lieta protams daardziiba , bet ja tas aizietu masveidaa , gan jau cenas buutu tadas pasjas kaa tagadeejiem CD, vai drusku augstaakas. Kaa arii jaanjem veeraa ka uz doto briidi nefigaa nav ko klausiities uz jaunajiem formaatiem.
nbinc 2003-01-06 13:42 | atbildļæ½t uz #18590
Iespeejams ka tev ir taisniiba, bet domaaju ka lielie industijas giganti taa nedomaa un maksimaali stipri biidiis tos jaunos formaatus lai tauta mestos veikalos un teereetu sevis nopelniito naudu uz jaunu formaatu diskiem un arii to atskanjotaajiem.... :(
preteklis 2003-01-03 13:36 | atbildļæ½t uz #18537
nu, cik zinu, vislabāko skaņas kvalitāti vēlaizvien nodrošina vinila plates, nevis analogie studiju maģi. jā, tās pašas vecās, lielās, melnās ripas. nevis DVD-AUDIO, nevis analogie maģi, bet vinila plates. jāatzīst, ka klausīties vinilu izmaksā visdārgāk, jo nopērkot pat rakstā minētu verķi tās ir arī visas izmaksas. taču plateniekam pēc noteikta stundu skaita ir jāmaina adatiņa, katru gadu jāmaina galviņa utt.
turklāt lielākajā daļā studiju mūsdienāš izmanto Hard Disk Based Recording, tas ir, pa taisno uz cieto. analogie maģi ir gandrīz kaut kas ekskluzīvs priekš "lielajiem mākslieniekiem" un pēc šo mākslienieku pašu vēlmes (un arī ne mazām izmaksām).
nbinc 2003-01-03 14:45 | atbildļæ½t uz #18540
Nevaru piekrist, tas ka LP skan kvalitatiivaak par shodienas ciparu studiju ierakstu. Protams savs iipash sjaneejums LP ir (kaa arii lampu pastiprinaataajiem), bet tehnologiski LP nespeej (tiiri tehniski) atskanjot zinaamo frekvenchu diapazonu, pie tam visiem analogiem ierakstiem ir savi zinaami kropljojumi - LP gadiijumaa sprakshkji, magneetiskaa ieraksta gadiijumaa citi trokshnji. No sprakshkjiem nevar atbriivot neviens Hi-End atskanjotaajs, ja jau plate ir ieskraapeeta tad nekaada super puper galva to nenomaskos.
Protams nevar apshaubiit ka analogais ieraksts defaultaa ir kvalitatiivaaks par ciparu (ciparu ierakstam ir KONKREETA ierakstaamo frekvenchu robezja kuru paarkaapt nav iespeejams), bet ne viss analogais ieraksts preciizi atdarina skaneejuma originaalu, ciparu ieraksts savukaart to var izdariit daudz daudz preciizaak.
Jaa un pie tam paraadi man kaut vienu shodienas ieraktu uz LP kas originaalaa nebuutu veiks ciparu veidaa :)) (iznjemot vecaas saskraapeetaas plates) visas lielaakaas studijas jau paargaaja uz ciparu tehnologijaam iznjemot dazjus retus gadiijumus kur izmantojas tevis piemineetie analogie magji.
jaa veel aizmirsu piebilst ka LP normaali atskanjo tikai 50 pirmaas reizes taalaak jau ir zinaami zudumi tikai taapeec ka atskanjojot starp LP un galvu ir berze (laazera nonjeemeejus sheit nemineesim).
Budzis 2003-01-03 15:12 | atbildļæ½t uz #18543
Tavs spriedums par plateem ir subjektiivs un nav pamatots uz objektiiviem peetiijumiem. Atceros, ka pirms gadiem 10 striideejos ar vienu pirmspensijas veci, kas arii blaustiijaas, ka plates esot labaakas par CD. Es gan shaubos, ka vinsh to CD vispaar bija dzirdeejis/redzeejis :) Par MP3 runaajot - kvalitaate ar normaalu softu+skanu karti+pastiprinataju+skan daam ir ljoti pat sakariiga pie 128kb. Protams, ja nemam un saliidzinam CD, 128, 256, tad jau atshkiriibu var izjust. Bet kaa jau teicu - tikai uz labiem dzelziem. Ja nem vaargaakus dzelzus, tad pat starp 128 un CD iipashi nejuut starpiibu. Un visiem MP3, CD vai DVD nav meerkis aizstaat realos koncertus vai kino, bet gan radiit fona troksni :)
preteklis 2003-01-03 15:26 | atbildļæ½t uz #18547
protams, es jau tos pētījumus neesmu veicis personīgi. taču ir žurnāli audiofīliem, kur par to tiek runāts visai zinātniski - ar tabulām, mērījumiem utt., kas balstās uz reāliem pētījumiem.
Pink 2003-01-04 03:45 | atbildļæ½t uz #18557
Kaadam tas plates ir jatirgo nu un kaapeec bikiit neuztaisiit marketingu?
ZBH 2003-01-06 10:35 | atbildļæ½t uz #18578
CD audio simfonisko nu galiigi nevelk.
Par CD krutum Tu buusi paarliecinaats tikmeer, kameer nebuusi dzirdeejis kaut vai DAT uz taa pas pastuuz un tumbaam.
preteklis 2003-01-03 15:23 | atbildļæ½t uz #18545
pirmkārt, vajag nošķirt, vai pats ieraksts ir veikts ar ciparu tehnoloģijām vai medijs ir ciparu. es gribēju teikt to, ka pie jebkuriem apstākļiem, neskatoties uz to, kā veikts ieraksts - ar maģi vai cipariem, plate skanēs labāk nekā šis pats ieraksts DVD-AUDIO. skaņa esot mīkstāka, sulīgāka, vienvārdsakot reālāka. tā vismaz saka.
runājot par to plates parādīšanu - nebūs problēmu, ja tu domā to tādā nozīme, vai mūsdienās ir kāda plate, kurā dzirdamā mūzika ierakstīta, miksēta un māsterēta analogi - no populārākiem dziedoņiem, piemēram, The White Stripes ar visu savu jauko šņākoņu.
kā jau pats teicu, studijās mūsdienās izmanto ciparu tehnoloģijas, bet, protams, ne visās. ir neatkarīgie leibli ar savām studijām, kur miksēšana un māsterēšana notiek uz tādas aparatūras, kādai sanāk nauda, kas parasti ir laba analogā tehnika jeb, ja tas ir kulta leibls un ievērojams mākslienieks, tad tiek izmantots tas, kas šim mākslieniekam liekas labs esam, piemēram, Lenijs Kraviczs, koncertos un studijā izmanto analogo aparatūru sākot jau no kombīšiem.
un vispār, es iesaku vairāk klausīties mūziku nevis mēģināt saklausīt atšķirības dažādu formātu skanējumā. galvenais ir mūzika. un, ja ir vēlēšanās klausīties mūziku, nevis runāties par mūziku, tad noderēs arī vecais labais lentinieks.
nbinc 2003-01-03 15:31 | atbildļæ½t uz #18549
Par LP es tik un taa ar tevi neesmu vienaas domaas bet taa sakot solidarizeejos kaka galvenais visaa shajaa padariishanaa ir nevis ierakstiishanas (atskanjoshanas) metodes, bet gan pati MUUZIKA.
/drusku noviirziijamies no pasha raksta teemas/
Budzis 2003-01-03 17:31 | atbildļæ½t uz #18554
Tad jau sanaak, ka plate ir labaaka tikai taapeec, ka kroplo originaalo skanju savaa manieree. Bet tas jau vairs nav kvalitaates raadiitaajs!
uika 2003-01-03 16:05 | atbildļæ½t uz #18551
Patīkami palasīties - pat ja runā runāšanas pēc. Negribas pašam meklēties pa tīklu un meklēt info par šādām tēmām.
IMAGin 2003-01-03 17:16 | atbildļæ½t uz #18553
Mani gan viena cita lieta prieceeja shajaa tehnikaa, nebuut nevajag tramvaju blakus lai saaktu skanja leekaat no vibraacijaam - tb pie normaalas skanjas kautkaa arii basi nepazuud :) tb paskaljaak klausoties mantas kriit no plauktiem nost un kur nu veel nabaga disks leekaa... so imho veertiiga lieta
karlos 2003-01-06 09:27 | atbildļæ½t uz #18575
imho saliidzinaat krutaaku uzrakstu uz kastes ir absoluuti absurdi. un shobriid puishi juus jau aizraujaties. Doma ir simple - mp3 nav izcils - 128 to ljoti juut, 256 varbuut mazaak, bet tomeer arii... ideaali piemeerots lai uztureetu fona troksni.
CD - ar labu atskanjotaaju - jau skan labaak. daudz labaak. Un jaa - es dzirdu atšķirību. Bet papildus ņemšanās, tumbu uzstādīšana, etc... Bet skanja labaaka. Lietojams maajaas.
Un beigaas naak SACD/DVD-A. (ok - dvd-a man NEPATIIK, jo prakstiski CD uz steroidiem vien ir, kameer SACD ir tieshaam jauki inovatiivs) kas abi skan jau tujevo kuchu labaak kaa arii ljoti labs CD un ir vienkaarshi jaux. Starpcitu nu jau var lietot shamo - SACD atskanjotaajs sony (ne tas sliktaakais) ap 200lvl naak...
ZBH 2003-01-06 10:59 | atbildļæ½t uz #18580
SACD dziivee neir naacies redzeet, bet peec tiem parametriem, ko izdevaas izkashaat, man likaas, ka baigais fufelis vie iraid. Vari iemest taa buutiib un parametrs, un pateikt, kas tur taads jauki inovatiivs?
nbinc 2003-01-06 13:55 | atbildļæ½t uz #18592
Nu SACD un DVD-Audio ciinju vareetu izlemt ierakstu (disku) cenas nevis tas cik tas ir labs vai slikts, proti lielu noziimi speelee arii pashu formaatu autoru ambiicijas jo teiksim Sony (SACD autoram) taas ir ljoti pat lielas un skatoties kaa tas biida MemoryStick un MiniDisc ir lielas aizdomas ka taa pat tiks "uztureets" arii SACD.
Zinaashanai cenas:
SACD maksaa ~20$ (ir arii pa $30 bet ir arii pa $13);
DVD-Audio maksaa lielaakoties 15$ (cenas protams svaarstaas un var atrast no 13 liidz 25$).
Kopumaa, cik skatiijos amazon.com shopaa, DVD-Audio cenas ir demokraatiskaakas ne kaa SACD (vismaz pagaidaam). Par to kvalitaati nevaru viennoziimiigi pateikt iespeejams ka tur taa stipri atshkjirsies konkreetu disku izildiijumaa jo laikam jau ir arii parasti remastereeti ieraksti un arii "TIIRI" jaunie ieraksri kas arii paraada iisto formaata seju. Nebuutu protams slikti ja kaads albuums buutu izlaists visos formaatos un tad to vareetu reaali saliidzinaat (kaa teiksim PC un Mac Photoshopus) :))
ramonz 2003-01-06 12:10 | atbildļæ½t uz #18585
palasat sho : http://www.mobileaudio.yo.lv/faili/mp3.doc
 
Kļæ½ tevi saukt? 
Kļæ½ds tev meils? 
Un ko teiksi? 

ļæ½sa pamļæ½cļæ½ba komentļæ½ļæ½anļæ½:
   0. Obligļæ½ti jļæ½ievada savs nosaukums un komentļæ½rs. Epasts nav obligļæ½ts.
   1. Nerakstļæ½t komentļæ½ros bullļæ½itu. Tļæ½di komentļæ½ri tiks dzļæ½sti, lai nemaitļæ½tu gaisu. Galu galļæ½, mļæ½s nevļæ½lamies bļæ½t atbildļæ½gi par komentļæ½riem, jo tos raksta mļæ½su lasļæ½tļæ½ji.
   2. Tagus lietot nedrļæ½kst. T.i. - vienkļæ½rļæ½i nesanļæ½ks :) Visi < arļæ½ tiks parļæ½dļæ½ti kļæ½ <.
   3. Viss, kas sļæ½kļæ½s ar http:// un www. (kļæ½ arļæ½ e2k://, ftp:// un ftp.) tiks daiļæ½i un automļæ½tiski pļæ½rveidots par linku, uz kura varļæ½s uzklikļæ½ļæ½inļæ½t un viss atvļæ½rsies jaunļæ½ logļæ½.
   4. Skatļæ½t nullto, pirmo, otro, treļæ½o un ceturto punktu.
   P.S. Emaili tiek pasargļæ½ti no spambotiem, kuri browsļæ½ webu un grļæ½bj tos ļæ½rļæ½. Tagad, visiem jums ir viena epasta adrese - no@spam.org, taļæ½u, ja JavaScript ir ieslļæ½gts, uzspieļæ½ot uz nika, meils tiks rakstļæ½ts uz ļæ½sto adresi. Eku viltļæ½gi, ne?

© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.