cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Vēsma, Fanija
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Aleksandra, Alli, Aalike, Alli, Andra, Sandra
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (65)  

Pēc daudziem dzirdētiem un piedzīvotiem nepatīkamiem gadījumiem ar datoru mazumtirgotājiem nolēmu ka ir vērts nedaudz pakomentēt tos kurus zinu - iekš Liepājas. Kopā Liepājā ir ap 10 datorveikalu, kuri nodarbojas arī ar citām lietām. Pārējos ūķus neuzskaitīšu. Bet ne tikai Liepājā un ne tikai datoru jomā iepirkties ir jāiet kopā ar kādu kompetentu cilvēku...

Īsti objektīvi nevaru datorsalonus novērtēt/salīdzināt jo ir arī tādi kuru klientus nekad neesmu, ir datorsaloni kuros iegriežos reti (vai nekad), ir tādi kur man vienkārši sejas nepatīk, bet gribētu dzirdēt komentos vai ir vajadzīga plašāka/detalizētāja informācija vai ne.
 

Liepājas Datoru Centrs: Viens no Liepājas senajiem datorveikaliem, kas vēljoprojām strādā legāli, lielos apjomos, atrodas labā vietā un ir viena no retajām vietām kur arī printerus un kopētājus dažeiz remontē. Neērtības rodas tikai, ja nopērk dažas LDC iecienītas detaļas (VIA mātes plates. Intel HUBi, Lucent winmodēmi ;-) savam dzelzim, bet kopsummā jau salikto datoru price/performance ir tīri apmierinoši. Par dažām pakalpojumu un preču cenām esmu nesaprašanā (Jumis - 380Ls, ext.modem - 40Ls), bet tā jau ir klienta darīšana.

Liepājas Skaitļošanas Centrs: Ļoti bieži uzvar tenderus vai kaa tās muļķības sauc, tikpat bieži apkalpo garantijas laikā savus sastellētos brīnumus, krāpj ne tikai privātos klientus, atrodas labā vietā, bet ne tiem kas grib piebraukt ar auto. Mājas lapa nav nekas izcils, bet vismaz kāda informācija, protams tas klientu saraksts ir meli, liela daļa no tiem jau sen ir LDC klienti. LSC strādā 2 nedaudz kompetenti cilvēki - trāpīsiet uz tiem - problēmu nebūs. Ja pirksiet datoru LSC tad ir liela iespēja, ka jums uzliks Windows Millenium :-)

Birojiņš: Specializējās uz mobīlajiem, grāmatvedības precēm, datoriem. Dr.Kuģis zināja teikt ka esot krietni daudz klientu shim ETA centram, bet nezkapēc es nezinu nevienu no tiem? Sakritība. Atrodas centrā labā vietā, piebraukt var bet apstāties ne :-) Pozitīvi ir tas ka intīmklubs ir ap stūri (var stresu nodzīt ja dators remontā). Pret veciem mobīlajiem attiecas ar ironiju, izdala tikai LMT pieslēgumus un

Arcus: Būtu labāk palikuši pie interneta kā galvenā ienākumu avota... bet kā skatos prātiņš pa īsu, rokas pa līku un slinkums pa lielu. Darbojas jau sen, bet pastiprināti ar delžu tirgošanu tikai pēdējo pusgadu. Ir daži speciālisti, taču darba organizācija līdzinās valsts iestādei :-) Atrodas iepretīm LDC, cenas simpātiskas, taču neko sarežģītu un dārgu pirkt neiesaku. Kā arī pareizi pārinstalēt PC tur ne1 neprot.

Unidata: Nesen atvēries kantorītis, pārvilkts speciālists no Liedatas (kur maksāja grašus), ķepurojās nedaudz un ir priecīgi ka uzsākuši no nekā. Man tur nepatīk lietoto datoru cena, ar jauniem nau probz, sastellēs, bet par programmatūras lietām labāk griezties citā kantorī. Vienīgā vieta kur var aiznest savu veco dzelzi un izlikt uz pārdošanu. Vieta laba - bet tikai tapeec ka var pasēdēt pie ineta un ieiet blakus trodeksā parēkt par cenām :-) Savādāk... nekā īpaša.

Liedata: Arī lameru kantoris. Darbojas uz naiviem un tupiem klientiem. Nu jau kādus pāris mēnešus havo ļoti "elītu" mājslapu, taču to droši vien atsver pārkrutais irc serveris, kā arī Windows pārinstalētnespēja, pilnīgs daunisms un nevajadzīgu izdevumu fobija, par kuru jau ir samaksājis piekāstais klients. Iesaku neko vērtāku par 5Ls tur nepirkt, jo ir reāla iespēja ka prece ir gļukaina vai neejoša. Kā arī datoru remontēt/apkalpot/pārinstalēt tur nau jēgas, labāk iedodiet to savai omītei - labāk sanāks. Liedata kādreiz sensenos laikos atdalījās no mirstošās InfoTehnikas (pirmie atdalījās Birojinš) un kauko mēģināja nopelnīt ar apmācību/kursiem, vēl tagad tur ir kursi priekš "jūzeriem" ;-> Esošā vieta, Bāriņu ielā, ir jau trešais Liedatas miteklis. Pirmos mitekļus viņi izremontēja, lai pēc tam izvāktos un nākamo. Loģika....

On-Line: Sāka nesen, gadus 2 ar 0.5 atpakaļ, attīstās ļoti pat strauji, pārdot datorus/detaļas par reālām cenām (protams ne visus), velk internetu pa pilsētu, lai gan ļoti nemākulīgi... Parastajam lietotājam šāds internets varētu būt neizdevīgs, jo jāmaksā par ārzemēm vai arī par ārzemju noslēgšanu, taču tādam kā man ļoti veiksmīgi sanāktu tērēt ārzemes pa velti. Diemžēl par darbinieku kompetenci neko daudz nezinu, bet nu zinu, ka aiz muguras viņi nodomās "gans labatij" un latviski nau jēgas runāt tur - nesapratīs.

Komdata: Kautkāds pagrīdes kantoris, atrodas itkā ne visai sliktā vietā, bet uz turieni nau vērts doties - var gadīties blenzt uz A4 formāta lapu ar elegantu tekstu, kura pielīmēta pie aizslēgtām durvīm. Dzirdēti stāsti par cieto disku apgreidiem un datu saglabātnespēju no kādas prestižas firmas. 3 gadu laikā nav paplašinājušies.

Anna: Gribat nopirkt lietotu mēslu? Vai varbūt pasēdēt internetā pie nelietojamiem datoriem pārtikas veikalā? Sviests? Protams! Nekompetentam cilvēkam noteikti neiesaku tur iepirkties, bet nu kompetenti datorspeci kaulēties jau ir iemācījušies.... nepiešņāks.

Astra: Mājaslapas nau un laikam nebūs. Nodarbojas galvenokārt ar mobīlajiem un klientu piekāšanu, taču kā blakus nodarbi esu manījis pāris datorus paretam plauktos.... neiesaku tur labot mobīlos - dārgi, neprofesionāli, kādreiz garantijas arī nebija.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (65)
 
Rakstu grupa: Datorveikali

 2002-04-01  13:13 - Neliels Liepājas datorsviesta apskats (65) Viedoklis 
Prev: Linki / April, april
Next: Ziņas / cietnis.lv goes public!
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.