cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Vēsma, Fanija
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Aleksandra, Alli, Aalike, Alli, Andra, Sandra
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (72)  

Laacz un Gremlinam bija tā izdevība iepazīties ar vienīgo X-box Latvijā. Piedāvāja šo iespēju Microsoft Latvia. Jāsaka uzreiz, ka nepietiek ar vienu stundu, dienu, lai izprastu melno kastīti. Kas ir X-box? Spēļu konsole, kuru dzen - Intel Pentium III 733 Mhz, 64 Mb operatīvā atmiņa, Nvidia grafiskā karte, 8 Gb uz cietā diska atmiņas, 3-5X DVD, USB porti džoistiku pieslēgšanai, iebūvēta 10/100Mbit tīkla karte un 3D 64 kanālu skaņas sistēma.
Update: Īpaši nepacietīgajiem varam pačuksēt, ka būs turpinājums šim rakstam. Microsoft atbildēs uz Cietņa jautājumiem par X-box.
Update 2: Eiropā Xbox pārdošana sāksies ceturtdien. Ir zināma kastītes cena Britu salās - tā būs 299 mārciņas (apmēram 270 mūsu naudiņas).
 


Pirmais vizuālais iespaids - maza, melna kastīte, atgādinoša  ķīniešu spēļu konsoles. Dizains - atturīgs, bet patīkams, nav nekādi briesmīgie uzraksti riebīgās krāsās. Tikai viens aplītis zaļā krāsā ar x-box uzrakstu. DVD un ON/OF pogas arī zaļā krāsā. Pat uz esošajām pogām nav uzraksti DVD, ON/OFF, kas pirmajā brīdī liek aizdomāties kuru pogu tad spiest. Tādejādi veidojot atturīgu dizainu, bez liekām reklāmām un uzkrītošiem brandiem.

Kontrolieri

Džoistiki ir atsevišķs stāsts. Tautas valodā runājot īsts Kalašņikova automāts, tikai ar vadiem. Džoistiks ir aprīkots ar diviem kontrolieriem, četrām menu pogām, vienu lielo menu pogu. Start un Back pogu. Papildus iespējams pievienot 8 Mb flash memory karti, kurā var saglabāt līmeņus, kodus. Ilgi nevarējam saprast katras pogas nozīmi, dažām pielietojumu tā arī līdz galam nesapratām. Džoistiks aprīkots ar vibroiespēju, lai pastiprinātu realitātes efektu. Piemērs - spēlējām spēli Project Gotman Racing ( autobraukšana ), ietriecoties kadā apmalē rodas pietuvināts avārijas efekts, džoistiks sāk vibrēt un sajūta tāda, ka tūlīt zaudēsi vadību pār automašīnu.

Spēles

Tika piedāvātas trīs spēles: Project Gotman Racing, Fuzion Frenzy, Munchs Oddysee. Spēlējām PGR, pārējās aplūkojām vispusīgi, ievērtējām demo spēles, kas nāk katrā diskā biezā slāni. Par katru atsevišķu spēli nerunāsim, jo vienam patīk ''blondīnes'', citiem ''brunetes''. Navigācija spēlēs ir vienkārša, īpaša smadzeņu piepūle nav vajadzīga. Spēļu izstrādātāji ir mazliet pārcentušies, pieliekot demo versijas, tādejādi lietotājs aizmirst kuru tad īsti spēli viņš lieto. Vispārējais novērtējums - var reāli aiziet ciet. Dr.Gameriem nedot un tuvumā nelaist.

Visas spēles izlaiž tikai MS, speciāli konsolei. Spēļu cenas svārstās ap 45 USD in USA. Katram diskam nāk līdzi apraksts. Maza aizķeršanās radās ar diska atbrīvošanu no vāciņa. Nav jāspiež plastmasas skaviņas uz leju, bet gan uz centru. Sīkums, bet tas bijas upss...


 

Var jau būt, ka diemžēl, bet mēs bijām sajūsmā par augstās kvalitātes grafiku, efektiem, un citiem 'navarotiem', kas brīžam robežojās ar haosu. Bet, uzreizi jāsaka, ka neesam redzējuši PlayStation2. Līdz ar ko, salīdzināt nav ar ko. Katrā gadījumā - uz datora vairs nav 'tas'.

Papildus X-box ir jāpērk arī normāls TV, vai jāslēdz pie mājas kinozāles, citādāk paliksiet bez gaidīta efekta.

Latvijā X-box nav, pagaidām nav zināms arī par spēlēm, papildus aksesuāriem.

Visā visumā, izskatās, ka diezgan drīz būs pienācis laiks, kad t.s. 'pristavkas' kļūs par galveno izklaides objektu mājās, jo liela daļa labu spēļu ir atrodams nu jau tikai uz šādām konsolēm. Kā arī - tās ir lētas. Dators var būt nepieciešams, lai pastrādātu, vai cita tipa izklaidēm, bet spēles - tas ir konsoļu uzdevums.

Kaut vai viens ļoti svarīgs arguments - veidojot spēles, nav jāuztraucās ar to savietojamību ar šaušalīgu aparatūras daudzumu, kā arī ar vecā tipa datoriem. Viss jau ir zināms, atrunāts un, kas pats galvenais, - strādājošs.

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (72)
Prev: Ziņas / Creative - vēl viens mēģinājums
Next: Ziņas / Offtopic - Marija Naumova feat. Ricky Martin
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.