cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Valdemar, Voldemar, Valdek, Valdeko, Valdo, Valdu, Valdur, Valmar, Valmer, Volmer, Volli
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Eirimas, Aistė, Simonas, Leontina, Leonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (10)  

Vienā no jokiem domātām listēm šitais ienācās. Es ceru, ka neviens kopīraits netiek pārkāpts. Ja autors pieteiksies, viņš tiks pieminēts. Bet uz doto brīdi - vārdu autors: nezināms, mūzikas autors: nezināms. Jauni matemātikas uzdevumiņi. Daži rupjākie (bet ne visi) ir izņemti. Pareizrakstība ir saglabāta no oriģināla. Uzdevumu ir daudz.
P.S. Es jau saprotu, ka mana humora izjūta ir neadekvāta, bet es vārtījos pa grīdu :)
P.P.S. Daudziem uzdevumiem nav atrisinājuma, dažiem ir pārāk maz izejas datu, citiem vairāki atbilžu varianti. Izejas datu trūkumā, iesaku ķerties pie prakses, pētījumiem, enciklopēdiju lasīšanas un cilvēku aptaujāšanas.
 

Fwd: Matematikas uzdevumi
  1. Suns Tobis var nokost 4 kakus diena, bet, ja vins nokostu par 2 kakiem vairak, tad tas butu tiesi 6 reiz vairak neka bomzis Gunca. Cik kakus diena nokoz Gunca. 
     
  2. Janitis 100 metrus skolas spartakiade noskreja 15 sekundes. Cik ilga laika Janitis aizskries lidz Jelgavai?
     
  3. Kadam viram bija 6 maisi. 4-os maisos vins glabaja vecas kurpes , bet parejos maisos- kartupelus. Kur virs glabaja tukso taru?
     
  4. Ivars dzer 3 menesus, bet Janis jau kops 1962. gada. Janis 2001. gada nomira un parstaja dzert, bet Ivars turpinaja. Cik reizes vairak iedzeris kurs no viniem?
     
  5. Viena maja dzivo 14 nepazistami cilveki un 2 pazistami- viens zurnalists, otrs lopu dakteris. No rita visi nepazistamie sveicina pazistamos. Cik reizes sveicinasies nepazistamie un cik reizes pazistamie. 
     
  6. No punkta A uz B (35 km) brauc kazinieki un dzer 2 kastes alus katros divos kilometros. Ik pec 3 kilometriem kazinieki skrien curat. Vai kazinieki bus pacurajusi vai nocietusies, kad nonaks punkta B?
     
  7. Jazeponkulim diena izkrit 500 matu un vins tos met tualetes poda. Cik dienas aizseres pods, ja zinams, ka aizserejumam vajag 7500 matu un 6 lupatas.
     
  8. Vilis Topins no Koceniem smird pec zivs. Vina kaimins Rudolfs smird pec darzeniem. Pec ka smird Tapina lidzdzivotaja Irma, ja zinams, ka vina piekopj attiecibas ar abiem. 
     
  9. 4kg kartupelu brivi izkartojas Ulda uzvalka kabatas. Tacu ejot uz operu, Uldis liek kabata mobilo telefonu un tapec no sis kabatas kartupelus iznem. Cik kg kartupelu tagad lidzi Uldim? 
     
  10. Sasa ir turks, bet Masa- tulks. Kamer Masa iztulko 10 uzrakstus, Sasa izturko 2 cibas. Cik ilgi vini nemsies, ja zinams, ka uz katras cibas ir 2 uzraksti?
     
  11. Kad Janitis iedod Anninai 1 latu, Annina parada pliku dibenu, bet, ja Annina iedod 1 Ls Janitim, Janitis parada savu pastmarku kolekciju, kas sastav no 120 markam. Kurs ko rada biezak, ja abiem ir Ls 3 katram.
     
  12. Jazeps ir 280 kg smags, Laimonis tikai 14 kg smags. Vai vini abi vares uzdejot uz jumta, kurs iztur 300 kg spiedienu un kur jau stav ledusskapis "Saratov".
     
  13. Kad Vala apmekle tualeti, vina reizem iekrit vanna ar speku 60 kg uz kvadratmetru. Vai ar so speku pietiks, lai izdemopletu trauku veikalu Ludza?
     
  14. Ja Raitis sev uz krutim uzraksta "Esi sveiks", tad oma vinam celas par 10 gradiem. Par cik gradiem pacelsies oma Raitim, ja vins uz krutim uzrakstis monologu but vai nebut?
     
  15. Nizorals maksa N naudas, tailenols ar miega efektu gandriz 2x vairak. Kas letak- mazgat matus vai gulet?
     
  16. Stacijas laukuma staiga divi policisti un 18 suni. Kamer policisti pipe, tikmer puse sunu drazas. Cik sunu pagust nodrazties, kamer policisti izpipe pacinu cigaresu? 
     
  17. 30 gramu Head&Shoulders sampuna spej nomazgat 84 blaugznu pleksnites. Cik sampuna vajag, lai savestu kartiba visu vejabralu ordeni.
     
  18. Grunvaldim apedot 60 zirnus izstradajas 60% gazites. Cik ilgi purkskinas Grunvaldis, ja noedis visus Alsungas rajona atrodamos zirnus? Aprekinos atlauts izmantot pierakstus.
     
  19. Pec septita pusstopa ar Kolu, Adrjusa stiepj majas, cik platai jabut Ipiku magistralei, lai vinam ta neliktos pa sauru.
     
  20. Laimonim ir zala automasina un zila acu krasa. Henrijam ir zila masina un zala acu krasa. Alvinei ir peleka masina un bruna acu krasa. Jautajums: kada bus Alvines berna acu krasa, ja zinams, ka vinai parmainus bija intimas attiecibas gan ar Laimoni, gan ar Henriju visas trijas automasinas?
     
  21. Uz viena pakarama var pakarinat vairak par vienu meteli. Cik pakaramos vsretu iekonomet dailes teatra tantinas izrades laika?
     
  22. Aurelija 2 gados svera 24 kilogramos, 7 gados- 65, bet 12 gados- 88 kg. Ko darit Aurelijai, ja rit joprojam gribas ka trakam sunim?
     
  23. Meitenite ielika savu samirkuso suni, kura masa 10 kg, zaveties mikrovilnu krasni, kuras jauda 4000 W un lietderibas koeficients 80%. Aprekinat: par cik palielinajas nabaga dzivnieka kermena temperatura, ja tas tika sildits tris minutes (pienemt, ka suna ipatneja siltumietilpiba ir 2500 J/kgxK).
     
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (10)
Prev: Ziņas / Windows shared-source turpinās
Next: Ziņas / Parunā ar manu mājaslapu...
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.