cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (0)  
Biedrs Creators ir uzrakstījis arkārtīgi interesantu un noderīgu rakstu par to kā pārkodēt filmas, klipus, whatever ko, no VideoCD formāta uz DivX;-) formātu. Aktuāla tēma, vai ne? Ja lasot rakstu, jums rodas kādas neskaidrības vai jautājumi, droši varat mailot Creatoram.
 
Rakstam izmantota filmas "Brilijantovaja Ruka" VCD disks.
Lietas kas būs nepieciešamas:
1) VCD (Video CD) disks;
2) Virtual Dub (raksta autors izmantoja programmas 1.4.5 versiju)
3) Divx;-) kodeki (iesaku 3.2 vai 3.22 versijas - nekādā gadījumā neizmantojiet divx4beta kodekus! Tie vēl ir beta stadijā un ir pilni "blusu" (Bugs))
4) Kompis un CD Rom kā arī vismaz 2 Gb brīvas vietas uz HDD.
Pirmāmkārtām ieliekam VCD iekš CD Rom un ieejam direktorijā MPEGAV kurā atrodas 1 vai vairāki faili (ja direktorijā ir vairāki faili tad nepieciešams pēdējais - manā gadījumā AVSEQ02.DAT kurš aizņem 692,508,912 bytes). Vienkārši pārkopējam šo failu uz HDD. Ja ir vēlme tad var izmantot kādu konvertēšanas programmu kas konvertē .dat uz .mpg - kaut gan tas nav nepieciešams jo Virtual Dub saprot arī .dat failus. (Liriska atkāpe: .dat no .mpg atšķirās tikai ar to ka iekš .dat ir iebūvēta informācija (informācija kas palīdz pārvietoties pa filmu uz priekšu un atpakaļ - teiksim ja jums ir VCD disku playeris tad jūs varat teiksim uzslēgt 00:13:13 un nokļūsiet attiecīgajā laika momentā) kas domāta VCD atskaņotājiem kurus slēdz pie televizora). Konvertējot .dat uz .mpg jūs iegūsiet failu kas būs apmēram par 2% mazāks par sākotnējo .dat failu. Ja jūs tik ļoti gribat konvertāciju veikt tad atrodiet internetā kādu programmu kas to ļauj darīt ;-) - tādu ir pilns nets ;-). Parasti VCD filmas sastāv no 2 CD - nokopējam abus failus uz HDD. Tikai atcerieties ka kompresēt failus var tikai pa vienam!
Tālāk kad faili ir uz HDD palaižam VirtualDub.exe - parādās sekojošs logs:

Ņemam izvēlni File tad Open Video File - norādam failu kuru pārkopējām uz HDD un tad open.
Tālāk ņemam izvēlni Video/Compression - parādās sekojošs logs:


Izvēlamies DivX;-) MPEG-4 Low-Motion un nospiežam Configure, parādās:

Keyframe iestādam uz 3 seconds (keyframe - kad jūs pārbīdaties filmā savā iemīļotajā video pleijerī uz priekšu vai uz atpakaļu programma atrod tuvāko keyframe un no tās sāk rādīt filmu - teiksim ja jums būs keyframe katras 100 sekundes tad pārvietoties pa filmu būs diezgan neērti jo katrui reizi nāksies pailgi gaidīt līdz jūsu procesors izskaitļos vietu kuru vajadzētu rādīt). Compression Control atstājam nemainīgu. Data Rate ieliekam uz 900 kb/s ,ja gribat varat izvēlēties lielāku vai mazāku Data Rate, bet ņemiet vērā ka jo lielāks Data Rate jo vairāk tiks noslogotd jūsu datora procesors un arī bilde būs mazliet labākas kvalitātes (teiksim ar Data Rate 6000 (max iespējamā) arī 2 GHZ P4 netiks galā un filma raustīsies) un arī būs lielāks faila izmērs - tāpēc apdomājiet ko jūs darāt! Pie VCD ripošanas raksta autors parasti izvēlas 900 kb/s kas ir pilnīgi piettiekami lai iegūtu kvalitatīvu VCD ripu kas nepārsniegs 700 mb (tieši 1 matrica ;-)).
Ejam tālāk - izvēlne Audio/Conversion (jaunākajās Virtual Dub versijās ir vispirms jāizvēlas Audio/Full Processing Mode jo by default (automātiski) ir izvēlne Direct Stream Copy), parādās sekojošs logs:

Atstājam visu kā ir izņemot iezīmējam High Quality. Tālāk ņemam izvēlni Audio/Interleaving, parādās sekojošs logs:

Izvēlamies Interleave audio every 500 ms (pārējo atstājam kā ir):

Tālāk ņemam izvēlni Audio/Compression:

Izvēlamies audio kompresiju. Raksta autors VCD ripiem iesaka izvēlēties DivX;-) Audio, jo VCD audio kvalitāte nav tik liela kā DVD diskiem un nav nepieciešama skaņa mp3 360 kb/s kvalitātē (tā tikai nevajadzīgi aizņems daudz vietas un pilnīgi neko nedos audio kvalitātes ziņā):

Atlicis izvēlēties File/Save As Avi un norādīt vietu kur tiks saglabāta filma divx formātā. Tad varam iet dzert alu un skatīties televizoru apmēram uz stundu ;-). Pēc apmēram stundas (kompresijas laiks ir tieši atkarīgs no jūsu procesora jaudas) uz jūsu HDD būs fails kas raksta autoram aizņēma 487 mb (sākotnējais .dat fails aizņēma 676 mb). Parasti filmas divx fomātā ir mazliet vairāk kā par 1/3 daļu mazākas nekā sākotnējā filma .dat formātā. Iesaku atķeksēt Show Input Video un Show Output Video (nav nepieciešams lieki bremzēt jūsu datoru ;-))

Ņemam otro failu (CD nr.2) un izdarām visu to, kas minēts sākumā. Tagat uz jūsu HDD atrodas divi faili ar paplašinājumu .avi. - filmu nav diezko ērti skatīties laižot filmas vidū nākamo filmas daļu ;-) - tāpēc atkal atgriežamies pie Virtual Dub. - Izvēlamies File/ Open Video File - atveram pirmo filmas daļu. Tad ņemam File/Append Video Segment - atveram otro filmas daļu - tālāk ieķeksējam Video/Direct Stream Copy un Audio/Direct Stream Copy. Tad ņemam File/Save As Avi un apmēram pēc 2-3 minūtēm uz jūsu HDD būs filma divx formātā vienā failā.
Nedaudz statistikas par manis aplūkoto filmu Briliantovaja Ruka:
.dat .avi
CD1 = 676 mb 487 mb
CD2 = 305 mb 232 mb
Kopā = 981 mb 719 mb
Tā kā vienā CD var ierakstīt 734 mb (DOS size !) tad viss kārtībā - ir iegūts labas kvalitātes (cik nu laba kvalitāte ir iespējama VCD ripiem ;-)) VCD rips, kas aizņem tieši 1 matricu. Varam sevi apsveikt ar labi paveiktu darbu un uploadēt filmu uz kādu ftp (protams faila nosaukumā beigās pierakstot - *.VCD.Rip.By.Jūsu niks - lai visa pasaule zinātu cik brīnišķīgs cilvēks jūs esat un cik labi jūs mākat ripot VCD filmas ;-)).
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (0)
Prev: Ziņas / Star Wars Episode II: Attack of The Clones
Next: Mobilie / WWA - kas tas par zvēru
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.