cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Vēsma, Fanija
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Aleksandra, Alli, Aalike, Alli, Andra, Sandra
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (47)  

Šis nekādā gadījumā nav reklāmraksts par labu Baltcom :) Es par Baltcom internetu maksāju Ls 34,48 par inetu (128kbit ienākošais, 64kbit izejošais, flat-rate [nav jāmaksā par ārzemju vai jebkuru citu trafiku], statiskā IP adrese) + Ls 4,40 par BaltcomTV. Bet gribējās padalīties ar cietnījamajiem lasītājiem par šo interneta pieslēguma veidu.
 

Tā nu kādu dienu sadomāju iet atvaļinājumā. Savā pirmajā pilnvērtīgajā atvaļinājumā visas savas darba karjeras garumā. Bet kā jau man tas vienmēr sanāk, izrādījās, ka daļu atvaļinājuma pavadīšu risinot darba problēmas un priekus ;)

Tad nu, kad to uzzināju, sapratu, ka nini, negribu uz darbu vilkties. Pajemšu ka labāk darba kompi mājās un pastrādāšu. Taču, nostājos problēmas priekšā. Ja strādāju mājās, man ir nepieciešams internets. Un ātri. Ļoti ātri. Pat ne nedēļas laikā.

Uzzvanīju uz LTK. Kur pirmajā reizē man paziņoja, ka man jau telefona līnija jau ir un 5-7 dienu laikā to varot padarīt par mežonīgā homeDSL apjomīgā tīkla pārstāvi. Pateicos par priecīgo ziņu un devos apzināt citas, varbūt lētākas un ātrākas iespējas par Internetu un manu dzīvokli. Kā arī būtisks faktors bija tas, ka man bija nepieciešama statiska (nemainīga) IP adrese, lai varētu bez problēmām lietot darbā esošos resursus. hDSL to nepiedāvā. Pat par papildus samaksu.

DEAC, Delfi, PIT. Viss noveda pie varianta, ka lētākais un labākais (price/performance risinājums). Taču, ak jel kāda man bija vilšanās, ka uzzvanot nākamajā dienā uz LTK, tante (nelaipnā tipa) man ieziņoja tekstu, ka vot nevarot noteikt pēc adreses, vai man ir telefons, ka tur būs nepieciešama tehniskā izpēte un vispār - gaidi mēnesi, ja ne ilgāk. Es pateicu onkuļiem atā. Es aizvien vēl nevēlējos sava atvaļinājuma laikā strādāt darbā.

Saskumis sāku ārdīties pa interneta plašumiem, kad izmisumā izdomāju piezvanīt uz Baltcom. Ja kāds nezin, tad Baltcom piedāvā internetu caur saviem televīzijas kabeļiem (t.i. - tu vari lietot inetrnetu, skatoties savu kabeļtelevīziju bez problēmām; princips ir tas pats asinhronais, kas DSL, bet par to varbūt kādreiz citreiz).

Tātad - aizpildu formu baltcom lapā, zvanu uz baltcom un informēju viņus par notikušo formas aizpildīšanas faktu. Tur fixi fixi, tiek noprecizētas detaļas un attiecīgi bēdīgā balstiņā pārprasīts - kāpēc TIKAI pirmdien vēlaties pieslēgt? Nu beidzot novienojāmies par pirmdienas 14:00.

Pirmdien, veiksmīgi atgādājis kompi uz mājām, stāvot lejā pie podjezda ar klaviatūru un vadiem padusē un smēķējot, zvana telefons - tā un tā, te baltkoma onkas, vai varam sarunāt ātrāk atbraukt un sastiķēt jums to internetu. Es - protams, nekādu probz.

Atbrauca. Sastiķēja visu stundas laikā. Kā rezultātā, es, absolūti bēdīgā stāvoklī (jo biju informēts par baltcoma un telia [kas arī piedāvā kabeļtelevīzijas ineta pakalpojumus] slikto kvalitāti). Bet, pēc stundas mocīšanās (bija jānomaina kabelis un vēl kaut kādi pigori ar sadales kasti) skaisti ieraudzīju, ka ikoniņa, ka networka nav, ir nu jau kļuvusi par ikoniņu, ka networks ir.

Tad, nu, lūk. Izrādās, ka, ja es nebrowsēju internetu, es vēsā mierā (vakarā) varu klausīties 128kbit MP3 strīmu no mp3.com, vai arī tik pat bez problēmām, skatīties Sapņu salas video. Tas mani no sākuma pārsteidz. Domas bija par gļukiem, par kaut ko aizmirstu piegriezt no baltcom puses. Bet, kā izrādās, tā tas nebūt nebija.

Visas šīs miniepopejas rezultātā ieguvu internetu, kuru gan sūknēšanas un ftp serveru uzturēšanai izmantot nav iespējams (ko arī mājās neplānoju darīt), bet cilvēkam, kas lieto tikai WWW (un vēl šo to:), tīri labi noder.

Tas, gan, nenozīmē, ka es pie šī pakalpojuma palikšu. Jo, kā jau minēju, primārais arguments, kāpēc ievilku Baltcom, bija termiņi, kuri bija mazmazītiņi, kas man arīdzan bija nepieciešams. Līdz ar ko, kad būs pārliecība par konstantu datora atrašanos mājās, es sākšu domāt par jaudīgākām alternatīvām. Jo, piem., no DEAC par apmēram to pašu naudu (Ls ~50) var iegūt 384kbit DSL ar visām no tā izrietošajām sekām.

Protams, ka LTK piedāvātais hDSL ir lētākais un labākais, bet ar saviem trūkumiem. Ārzemes pa dienu praktiski nav, kā arī statiskā IP adrese (kas manā gadījumā ir akūti nepieciešama) arī nav iegūstama ne par kādu naudu.

Tādas, lūk, tās lietiņas. Šim rakstam nav nekādas vērtības. Tas ir vienkārši spams un pieredzes apmaiņa ;)
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (47)
Prev: Ziņas / Windows kods - ārpus Microsoft sienām
Next: Linki / Nedokumentētais Aibo
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.