cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (20)  

Kārtējo reizi Nullsoft ir iepriecinājis sava produkta Winamp fanus - laista klajā nākamās paaudzes Winamp 3 pleijera 3.0 beta. Var protams strīdēties vai Winamp kā tāds ir labs pleijeris vai nē, tomēr vienu ir jāatzīst - Winamps ir standarts un pašlaik nav neviena reāla šī atskaņotāja konkurenta. Citi izstrādātāji var apgalvot, ka viņu pleijeris ir labākais, bet popularitātes ziņā Winampu, šķiet, vēl ilgi neviens nepārspēs. Tāpēc arī Nullsoft var atļauties bez īpašas piepūles laist ārā pleijera jaunākas un jaunākas versijas, kaut arī atšķirības šajās ir minimālas un diez vai vienkāršam lietotājam būs sajūtama atšķirība starp 2.50 un 2.78 versiju.
Tieši pleijera beta 3 versija ļauj mums prognozēt un jau reāli apskatīties uz daudziem jauninājumiem. To arī darīsim tālāk.
Pievienotie faili:
    Winamp 3 Beta 3 (1 649,47 KB)
 


Skaņa un atskaņošana

Kā jau minēju, skaņas kvalitāte līdz šim ir bijusi Winamp vājā vieta. Daudzi jo daudzi atskaņotāji, priekšgalā ar Apollo 37g ļoti smagi "ielika" Nullsoft kodekam. Izstrādātāji reāli to apzinās un mēģina labot situāciju uz sev labāku virzienu. Taču pārbaudīt skaņas kvalitāti mums pašlaik neizdosies, jo jaunais kodeks tiks pievienots tuvāk izstrādes beigām.
Runājot par atskaņošanas procesu obligāti ir jāpiemin būtiskāko jauninājumu Winampam - crossfade. Līdz šim šis efekts bija pieejams tikai par papildus plugina pievienošanu, bet ņemot vērā, ka Winamp bieži vien tiek izmantots kā radio retranslācijas programma internetā (shoutcast) un radio nav pieņemts, ka starp dziesmām ir klusums un tieši tāpēc ir pievienots crossfade efekts t.i. lietotājs uzstāda laiku sekundēs un šajā laika sprīdi notiek vienas dziesmas pāreja otrā dziesmā. Jāpiezīmē, ka pašlaik gan šie uzstādījumi ir nedaudz skopi.


Vizuālais izskats un lietošanas ērtums

O, šitais ir Nullsoft jājamzirdziņš:) Atcerēsimies, ka tieši skini bija par vienu galvenajiem Tiek solīta nākamās paaudzes skinu tehnoloģija, kas ļauj pleijerim izskatīties pavisam citādāk t.i. nebūs vairāk pāris kvadrātiņu, kuru ietvaros dizaineriem bija jārada sava garadarbs (šo tehnoloģiju jau var novērot iekš Windows Media Player sākot ar 7.0 versiju). Tagad Winamps var būt jebkuras formas, jebkuras krāsas utt. utml. Pat pašreiz, kad 3 versija ir vēl nopietnā izstrādē ir jūtama ļoti liela vizuāla atšķirība - iespējams izmainīt krāsu gammu, izveidots papildus lodziņš Thinger, kurā atrodami shortcut uz visiem uzstādījumiem utt.
Izstrādātāji lieliski apzinās sava pleijera vizuāla izskata svarīgumu un varam paredzēt, ka vismaz šajā jomā uzlabojami būs ievērojami. Tie jau ir jūtami tagad.
Lietot šo versiju bija nedaudz nepierasts, jo izmaiņas salīdzinot ar jaunāko 2.78 versiju ir ievērojamas - tomēr 5 minūtes un viss ir skaidrs.


Ātrdarbība

Brīnumus gaidīt šajā jomā nenākas. Izsenis bija zināms, ka Winamp ļoti simpatizē lietotāja datora resursi un 3ai versijai šie resursi patīk vēl vairāk. Nullsoft tā arī ir paziņojis - jauninājumu ir daudz un šie jauninājumi prasa daudz datora resursu, tā kā esiet gatavi. Dzīvē ir tā, ka uz PIII 667MHz datora ar 256 MB RAMu pleijeris strāda bez bremzēšanas, tomēr ir jūtama visa datora ātrdarbības maziņa piebremzēšana. Un kā jūs domājāt visie šie papildus pirbambasi pamazinās resursrijību?:)


Papildus funkcijas

Viena no svarīgākajām jaunajām funkcijām viennozīmīgi ir Media Library - šajā bibliotēkā nonāk visi media faili, kas ir tikuši atvērti ar Winamp palīdzību. Turpmāk lietotājam būs ātri pieejami šis dziesmas, kuras būs atsortētas pēc izpildītāja, albuma, komentāra, stila un gada (protams, vadoties par id3 tegiem). Šī iespēja tik tiešam ir gana ērta un viegli lietojama.
Šajā betā beidzot ir parādījusies iespēja skatīties arī video failus. Tiek uzturēti .avi, .asf un .wmv video faili. Dzīvē tas strādāja ļoti nosacīti, jo mēģinot atvērt Lord of The Rings video failu, kas kodēts DivX;-), programma sākotnēji rādīja bildi otrādi un pēc apstādināšanas atsacījās to rādīt vispār. Mēģinot atvērt failu vēlreiz viss nostrādāja... Nullsoft nemaz arī nesola, ka video pleijeris strādās perfekti un bugi būšot pagaidām normāla parādība.


Kopsavilkums
Skaidrs, ka no beta produkta daudz nevar prasīt un spriest, tomēr var paredzēt, ka Nullsoft noturēs savu vietu vadošā media pleijera tronī. Ērta lietošana, patīkams izskats, daudzas papildus iespējas - tas viss tikai palīdzēs Winamp iekarot arvien jaunu un jaunu lietotāju sirdis. Taču. Tiem, kam daudz svarīgāka ir skaņas kvalitāte un nevis vizuālais izskats, Winamp diez vai derēs. Kaut arī to mēs varēsim tikai pēc tā kā būsim dzirdējuši jauno kodeku. Ja jautāsiet, vai ir vērts jau tagad nomainīt Winamp 2.7x pret Winamp 3 Beta 3, viennozīmīgi var teikt, ka nē! Nepabeigts, bieži bugi... Jūs taču mūziku taisāties klausīties, nevis spiest trīspogu kombināciju:)
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (20)
Prev: Ziņas / Lelles no Intel
Next: Linki / World of Butter No. 2
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.