cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (22)  

Power Mac G4
Power Mac G4
Vakar tika prezentēti trīs jauni Power Mac G4 ar G4 procesoriem. Jaudīgākajā modelī tiks izmantoti divi G4 procesori ar takts frekvenci 1Ghz, kas kopumā strādāšot ar 15 Gigaflops jaudu (t.i., spēs veikt miljardu teorētisko aprēķinu sekundē). Kā apgalvo ražotāji, tad šāds modelis strādās ar Adobe Photoshop par 72 procentiem ātrāk nekā uz Pentium 4 procesora bazēts dators ar 2 Ghz taksts frekvenci un apstrādās digitālo video vismaz par 300 procentiem ātrāk. Iespaidīgi, vai ne?
 


Jaunākā Power Mac G4 modeļa konfigurācijā parādīsies arī absolūts jaunums, par kuru līdz šim ir bijis ļoti maz informācijas - NVidia GForce4 MX ar 64 MB DDR atmiņu ar ADC un VGA konektoriem. Vēl komplektācijā tiks iekļauts tā saucamais SuperDrive (DVD-R/CD-RW), ar kuru būs iespējams ierakstīt savus DVD diskus, kurus spēs atskaņot vairums parasto DVD atskaņotāju.

Katram no modeļiem iespējams izvēlēties 15", 17" vai 22" LCD monitoru. Atļaušos piebilst, ka pēdējais, acīmredzot, domāts absolūtiem Mac fanātiem, jo šādi monitori (LCD), lai gan izskatās labi, grafiskiem darbiem nav īsti piemēroti. Tad jau labāk lielu un smagu 21" parasto monitoru, kuru, protams, būs iespējams pieslēgt jebkuram modelim.


Power Mac G4
Power Mac G4
Kādi tad būs šie trīs modeļi. Atšķirība tajos būs tikai procesora takts frekvencēs, diska izmēra lielumā un videokartes izvēlē. Pirmais, kā jau minēju, būs aprīkots ar diviem G4 1Ghz procesoriem, 80 GB (7200-rpm Ultra ATA) cieto disku un jau pieminēto NVidia GForce4 MX. Otrais modelis būs aprīkots ar vienu G4 procesoru ar taksts frekvenci 933 Mhz, 60 GB (7200-rpm Ultra ATA) cieto disku un to pašu NVidia GForce4 MX. Pēdējais un vismazāk jaudīgais modelis šajā saimē būs aprīkots ar vienu G4 800Mhz procesoru, kuram konfogurācijā jau iekļauts tikai 40GB (7200-rpm Ultra ATA) cietais disks un, kas
Power Mac G4
Power Mac G4
dīvaini, Ati Radeon 7500 video karte ar 32 MB DDR atmiņu. Papildus var pieminēt, ka visiem modeļiem būs 4 USB porti, divi Firewire porti, AirPort, 4 PCI sloti, 10/100/1000 Ethernet un citi labumi. Atkarībā no konfigurācijas, atmiņas daudzums variēsies no 256MB - 512MB (SDRAM), bet visiem modeļiem būs trīs DIMM sloti, kuros varēs ielikt atmiņu pat līdz 1.5 GB. Ja kādam interesē sīkāka tehniskā specifikācija, tad to var apskatīt šeit.

Cena šiem modeļiem Latvijā būs sākot no 1500Ls par 800Mhz modeli, 2100 Ls par 933Mhz modeli un 2700 Ls par Dual 1Ghz modeli. Cenas ir aptuvenas un var atšķirties.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (22)
Prev: PopSci / Kontŗolējam māju caur inetu
Next: Linki / Offtopiks - Kā izmantot veco mikroviļņu krāsni?
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.