cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (4)  

Linux Classiq
Linux Classiq
linuxworld.com jau otro gadu pēc kārtas ir publicē 10 pareģojumus (lielākā daļa pagājušā gada pareģojumu nepiepildījās:) par to, kas varbūt notiks ar Linux nākamajā gadā.
Kamēt šis ir tikai vienas personas (Joe Barr) viedoklis, ir tomēr interesanti palasīties zinātāja viedokli par to, kas būs. Un tad jau pašiem spriest par to, vai tā vispār maz var būt un nākamgad sist plaukstiņas, sakot 'Es to zināju!', kad kaut kas no aprakstītā notiek, vai arī nenotiek :)
Pamīšus ar Joe domām meklējiet arī manas - tās ir kursīvā :)
 

1. Linux-orientētās kompānijas (nevis bezpeļņas) tiks pāri krīzei.
Neskatoties uz to, ka daudzi uzskata, ka bizness un atklāts izejas kods ir divas nesavietojamas lietas, Džojs prognozē, ka RedHat vēl aizvien saglabās savas līderpozīcijas šai jomā un šīs kompānijas akciju vērtība spēcīgi celsies. Tieši tāpat - nostiprināsies pārējo šāda profila kantoru pozīcijas.

2. Linux kļūs populārāks.
Netautietis paredz, ka šo attīstību sekmēs vairāki faktori. Gan tas, ka distributīvi (RedHat, Slackware, etc) paliks lietotājam draudzīgāki, gan arī tas, ka Microsoft nākamajā gadā padarīs bargākus licencēšanas noteikumus. Manuprāt, tas jau notiek visu laiku :)

3. Palielināsies datoru skaits, kuri jau, iznākot no to ražotāja, tiks nodrošināti ar kādu no Linux distributīviem.
Viņš paredz, ka lielie datoru ražotāji sāks piegādāt vairāk datorus ar jau uzinstalētu Linux vai arī abiem - Windows un Linux. Piezīmēšu, ka jau labu laiku pastāv serveru risinājumi no spēcīgiem ražotājiem, kuri ir uz Linux bāzes. Taču lielu optimismu sakarā ar Linux pre-installed, es laikam gan tomēr nedalīšu.

4. Microsoft vs ASV tieslietu ministrija - to be continued
Turpināsies atsevišķu štatu lekšanās ar Microsoft, kā arī agrāk panāktā vienošanās tiks lauzta, jo autors uzskata, ka tā pati tieslietu ministrija to neatbalstīs. Tiks panākts kompromiss starp radikālajiem ASV štatu gubernatoriem un Microsoft, taču, protama lieta, ka Microsoft iesniegs apelāciju, jo sekojošais tiesas lēmums to neapmierinās.

5. ASV valsts noslēpumi aizplūdīs plašajās Interneta ārēs
Šī ziņa jau ir drīzāk no ņirgāšanās operas :) Tikšot veikti masveida uzbrukumi FBI pārziņā esošajiem Windows XP serveriem, tiks nočiepta vērtīga informācija, kā rezultātā tas (FBI) aizliegs Windows XP :) Galvas ripos :)

6. Windows tiks nomainīts ar Linux
Vismaz viena liela korporācija paziņos par pāreju no Windows operētājsistēmas uz unix, macintosh un linux platformām. Hmz.. Pārāk lielas izmaksas (it īpaši, ja kompānija ir liela).

7. Linux sāks ieņemt TV ziņas
ASV kompānija TechTV, kura nodarbojas ar tehnoloģijas ziņām, iekļaus savu raidījumu klāstā Linux šovu. Kā rezultātā, iespējams, celsies līdz šim krītošās šīs kompānijas akcijas. Nez, nez. Par TechTV neko nezinu, bet vai tiešām Linux tik ļoti kaut ko var pacelt? Vismaz pagaidām, manuprāt, nē: )

8. AOL piedāvās sava klienta Linux variantu
Lielākais ASV interneta pakalpojumu sniedzējs piedāvās iespēju par tā klientiem kļūt arī Linux lietotājiem, izveidojot sava klienta Linux versiju.

9. Parādīsies Free Software Foundation konkurents
Parādīsies kompānija (zināms jau tās nosaukums - Darker Image), kuras mērķis būs tiesā aizstāvēt (par maksu, protams) uz licences pārkāpumiem balstītas lietas. Tā teikt - peļņu nesoša Free Software Foundation versija :)

10. Revolūcija turpināsies, kā ieplānots
Joe secina - Linux/GNU aizvien turpinās attīstīties un ieņemt aizvien vairāk un aizvien vadošākas un neignorējamākas vietas serveru, darbstaciju un citu ierīču tirgū.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (4)
Prev: Viedoklis / Spams arī uz mobilo
Next: Ziņas / Par audio cd aizsardzību no kopēšanas
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.