cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Valdemar, Voldemar, Valdek, Valdeko, Valdo, Valdu, Valdur, Valmar, Valmer, Volmer, Volli
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Eirimas, Aistė, Simonas, Leontina, Leonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (15)  

Pēdējo divu dienu laikā esmu saņēmis pāris spamveidīgus SMS. Es saprastu, ja tie būtu LMT jaunumi (uz kuriem neesmu parakstījies), vai apsveikums svētkos no kāda sen nedzirdēta cilvēka. Taču primitīva reklāma, kura sūtīta caur smsmail.lmt.lv... Man ko, tagad atslēgt SMS saņemšanu no interneta? A kādas problēmas gribošajai firmai ir iegādāties zelta zivtiņu vai okarti?
 

Mēs visi esam pazīstami ar spamu, kurš ielaužās mūsu pastkastītēs un lieku reizi liek spiest taustiņu [DEL]. Ar to lielākā vai mazākā mērā ir iespējams cīnīties un/vai samierināties. Taču, mobilais telefons tomēr ir jau labu laiku kļuvis par privātās (uz šo vārdu uzsvars) dzīves sastāvdaļu, kurā man, personīgi, nav vēlmes ļaut kādam ielauzties. Nez vai kādam būtu patīkami, ja uz mājas telefonu ik pa laikam zvanītu nezināmas personas (tas, starp citu, jau tagadiņās notiek diezgan aktīvi) un izteiktu komerciāla un ne tikai rakstura piedāvājumus...

SMS saturs bija sekojošs: "info@ruf.lv RUF - Saluts. VISS TAVAM SVETKU SALUTAM! Kvalitativa pirotehnika ar piegadi Riga" Tālāk seko kontaktinformācija. Protams, ka pirmās emocijas, kuras mani pārņēma, bija dusmas. Tālāk jau sekoja emails uz minēto e-pasta adresi ar diezgan uzstājīgu lūgumu vairs tā nedarīt. Taču, šī īsziņa vedināja uz pārdomām.

SMS spams ir viens no retajiem veidiem, kad spameris var būt drošs par SMS nonākšanu pie upura. Un tā izlasīšanu. Uz doto brīdi viss iet uz to, ka reti kurš no mobilo telefonu īpašniekiem ir spējīgs pilnvērtīgi baudīt mobilos sakarus un tajā pašā laikā būt pasargāts no negaidītas un kaitinošas reklāmas.

Lielākajai daļai no mobilajiem tautiešiem un tautietēm tomēr ir diezgan vērtīgi atstāt ieslēgtu iespēju saņemt SMS no interneta. Jo tas ir viens no veidiem kā bez maksas nosūtīt SMS (one.lv tomēr ir ierobežots ar 10 SMS dienā).

Atcerēsimies Eiropas Savienības piedāvāto likumprojektu par šāda tipa direct advertising - ja cilvēks nav pateicis, ka vēlas saņemt šāda rakstura reklāmas materiālus, tad tie nedrīkst tapt sūtīti.

Es pieļauju domu, ka universāla spama (iet runa par dominējošo spama veidu - reklāmām) definīcija ir pieejama. Tieši tāpat esmu pārliecināts par to, ka tuvākajā laikā tu varēsi nopelnīt naudu aliņam, lai salāpītos, pārdodot šādiem nolūkiem savu adrešu grāmatiņu. Ar šo gribu teikt, ka, diemžēl, šī problēma (ceru, ka jūs man piekrītat) kļūs aizvien lielāka un tas nebūt nenotiks pēc gadiem desmit. Tas notiks drīz.

Varbūt ir laiks sākt domāt, kā šo tuvākās nākotnes problēmu risināt? Neskaitot telefona numura turēšanu aiz deviņām atslēgām un kategorisku atteikšanos to rakstīt uz vizītkartēm vai mājas sienām.

Esmu runājis..
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (15)
Prev: Ziņas / Google un Lycos - ko meklē visvairāk?
Next: Ziņas / 10 pareģojumi par Linux 2002. gadā
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.