cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Olivia, Olvi, Olve
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Dravenis, Skaidra, Anicetas, Robertas, Giedrius

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (12)  


Paplašinot sadaļu Mobile , tiks veidoti analītiskie, pamācošie ( sauciet kā gribat ) raksti par mobilajiem telefoniem. Lūdzams lasītājus izteikties – kādas tēmas būtu vēlamas un tādā garā .... :)))

Sāksim ar pašu galveno problēmu – kā pareizi izvēlēties mobilo telefonu ? Jautājums sāpīgs , gan finansālu, gan psiholoģisku, gan citu aspektu ziņā. Gremlins nepretendē uz galīgo patiesību , ja kāds domā savādāk – lūdzu dalieties pieredzē. Mobilais telefons mūsdienās vairs nav kaste ar pogām , tāpēc izvēloties ir jāņem vērā ļoti daudzi faktori.
 


Part 1 Funkcijas

Stingri izlemjiet , kādas funkcijas, Jums , būs nepieciešamas , kādas varbūt , kādas nekad . Nav vajadzības pirkt telefonu ar visām iespējamām funkcijām, ja nekad netiks izmantotas . Uzskaitīšu pašas galvenās funkcijas , kuru dēļ ir vērts izšķirties .

Kalendārs – ļauj apskatīt dienas , nedēļas , uzlikt atgādinājumus.

Pulkstenis , modinātājs – nerakstīšu ko katrs nozīmē :))

Kalkulātors–ļauj veikt matemātiskas operācijas , ļoti parocīgs valūtas maiņas operācijās. Infra ports – ļauj saņemt , nosūtīt datus . Ļoti noderīga lieta , ja vajag ātri, bez papildus visādām instalācijām saņemt , nosūtīt datus . SMS - praktiski visos telefonos jau ir iebūvēts , tomēr pārliecinieties .

Diktofons , balss komandas – ļauj ierakstīt sarunu, izsaukt nr., ar balss komandas palīdzību. WAP – iespēja pārlūkot wap lapeles internetā .

GPRS, Bluetooth, pārējās nākotnes tehnoloģijas – iespēja izmantot jau tagad nākotnes tehnoloģijas .

Aksesuāri – vai vispār ir iespējams dabūt aksesuārus ( maciņi , maināmie korpusi, lādētāji, baterijas ).

Part 2 Cena

Pati lielākā '' īpašība'' uz ko uzķeras pircējs , lai gan tas ne vienmēr nozīmē to pašu labāko. Cenas telefoniem tiek veidotas no daudziem faktoriem – ražotājvārds , modeļa jaunums , funkcijas , garantijas servisa tīkls , mārketinga izdevumi utt... Smalki izpētiet ar ko jaunais modelis atšķiras no iepriekšējiem , ļoti bieži tiek izlaisti telefonu modeļi ar vienādām ''iekšām'' , tikai pieliekot mazu uzlabojumu, piemēram ar citādu displeja apgaismojumu, vizuāli citu korpusu , mazām papildus funkcijām. Cena parasti ir par 50-90 latiem lielāka , nekā vecāka modeļa telefonam. Bieži ražotājs izlaiž modeli ar atšķirīgām bateriju, papildus aksesuāruy koplektācijām , kas nāk līdzi komplektā.

Part 3 Garantija

Ja agrāk visiem tirgoņiem topā bija sauklis – iepakojumā, tad tagad ir nomainīts uz ''garantija''. Ieteiktu ļoti ļoti , vēlreiz ļoti sīki izpētīt kāda garantija tiek dota . Ja nemaldos , LV likumdošanā ir noteikta obligātā garantija mobilajiem telefoniem – 12 mēneši ( nejaukt ar ražotājgarantiju ). Ražotājs parasti dod 12 mēnešu garantiju telefonam. Uzmanību - garantija neattiecas uz aksesuāriem ( lādētājiem , baterijām – sīkāk instrukcijā ). Autorizēto ( oficālo ) garantiju Latvijā sniedz tikai noteiktas kompānijas . Oficālie garantijas servisi ir šādiem brandiem – Nokia, Ericsson, Siemens, Alcatel, Motorola, Samsung, Bosch, Benefon, Panasonic . Par pārējiem brandiem – nezinu Katram brandam ir viens vai vairāki , bet ne ''miljons'' oficālie garantijas remonta veicēji. Ja kāds mazs mobilo telefonu veikals apgalvo , ka tieši viņš dos garantiju , tad pasmaidiet . Samelojis viņš nav , bet īsti patiesību arī nav pateicis. Veikali , kas nav oficālo brandu pārstāvji, nodod Jūsu telefonu autorizētajam servisa remonta veicējam, remonta gadījumā. Obligāti prasiet uz papīra apstiprinātu garantijas faktu , kurā ir norādīti telefona parametri ( IMEI , modelis, pārdošanas info ).

Part 4 Ražotājs

Neceriet tagad ieraudzīt labākos un sliktākos ražotājus un modeļus . Tādu nav , jo katram savs . Secinājumus izdariet paši , izanalīzējot visu iepriekš rakstīto . Katrā valstī ir atšķirīgs lietotāko telefonu trijnieks . Latvijā – Nokia , Ericsson, Siemens.

Part 5 PR , jeb viena tante teica .....

Mobilo telefonu tirgū ( nav domāts Latgalītes tirgus )  tendence - viena tante teica, spēlē ļoti lielu lomu. Pārsvarā pircēji izvēlas ražotājus , modeļus , ko ir ieteikuši – brālis , māsa , draugs .... Ieteiktu tomēr uz to īpaši nepaļauties , jo ieteicējam ir bijuši savi kritēriji , Jums ir savi. Un galu galā, aparāts būs jālieto Jums un nevis māsai, brālim un tantei:)

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (12)
Prev: Ziņas / Tiesnesis lūdz MS un ASV aprunāt visu privāti
Next: Ziņas / Windows Media Audio/Video - masām
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.