cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (37)  



Tā nu sanācis, ka cietnis.lv šī gada septembris vairāk ir pievērsis uzmanību mobilām tehnoloģijām – esam pastāstījuši ne tikai par telefonu ražotāju dažādo stāvokli mūsu nelielajā tirgū, bet arī devuši nelielu ieskatu mobilo apkalpošanas principiem Latvijā. Tāpēc neapstāsimies un iepazīsimies ar kādu pavisam jaunu mobilā telefona modeli, kas tik tikko parādījies pārdošanā telefonu veikalos.
Mūsu šodienas sarunas temats būs jaunākais mobilais telefons MT50 no kompānijas Siemens klāsta. Teiksim uzreiz, ka šis telefons nedaudz apgāž priekšstatus par Siemens, kas izteikti jau pieminētajā ražotāju apskatā. Taču par visu pēc kārtas un lēnām pār tiltu.
 

Izskats

Uzreiz pateiksim to, kas ir acīmredzams – Siemens MT50 ir identisks telefonam M50 – tikai nedaudz ir atšķirīga taustiņu forma. Tāpat jāatzīmē, ka MT50 oficiāli ir atļauts izplatīt tikai un vienīgi Eiropā, savukārt M50 var nopirkt arī ārpus Eiropas robežām.
Pēc savas formas MT50 ļoti atgādina visiem labi pazīstamo C sērijas pārstāvi C45, ko pašlaik Tele2 piedāvā par nieka 30 Ls. Spriest par to vai nelielais izmērs 109 x 46 x 23 mm un aparāta apaļīgās formas izskatās jauki un pievilcīgi ir muļķīgi – vieniem tas patiks, otriem nē, trešajiem būs vienkārši paralēli:).
Plaukstā telefons dēļ sava mazā izmēra un vieglā svara (97 grami) novietojas lieliski – izkrist no rokām tas praktiski nevar. Tāpat izmērs un svars ļauj saukt šo telefonu par kabatas telefonu – krekla priekšējā kabatā tas gandrīz nav pamanāms, kā arī kabata neizskatās atkārusies. Cita lieta, vai šādi telefoni nekļūst par pārāk maziem? Tā vien šķiet, ka daudzām dāmām nepieciešams krietns laiciņš, lai izmakšķerētu savu super-maziņo telefoniņu no somiņas – tas vienkārši apmaldījies starp kosmētikas maciņiem un citām dāmu uzpariktēm.

Subjektīvi – telefona izskats ir kičīgs, bet tālu ne visiem tas patiks – no sērijas: meita, māte, kleita…

Navigācija

Navigācijai ir jāvelta nedaudz vairāk rindiņas nekā tas tiek darīts parasti. Saprotu, ka Siemens mobilo telefonu izstrādātāji pieiet savam darbam ļoti nopietni, bet daži iebildumi ir gan. Jautājums ir kādas tad viņiem ir Vācijā vai, precīzāk sakot, Bavārijā rokas? Mazākas nekā Āziju valsts pārstāvjiem? Droši vien, ka nē. Tad kāpēc navigācijas taustiņi ir izveidoti tieši tā, lai tos nevarētu normāli nospiests? Kurš bija tas asprātis, kas nolēma taustiņus “Uz augšu” un “Uz leju” novietot vidū? Un tieši tā, lai tie pastāvīgi juktu… Protams, daudzi teiks, ka pie tā var pierast, bet ir pretī jautājums – kāpēc lietotājam ir jāpierod pie neērtībām? Mana plauksta ir tālu no jēdziena un apzīmējuma “Lāpsta”… Pat dāmām, kurām daiļās rociņas ir mazākas nekā bifeļiem no vīriešu dzimtas, Siemens jaunos navigācijas taustiņus lietot ir pagrūti.

Īsāk sakot, pati izvēlne Siemens telefoniem ir pilnīgi okeijs, savukārt paši navigācijas ir galīgi garām.

Iespējas

Siemens MT 50 aprīkots ar 600 mAh, kas ļauj strādāt mobilajam telefonam sarunas režīmā līdz 6 stundām un 260 stundām gaidīšanas režīmā. Protams, ka šie cipari vienmēr ražotājs nosauc, ja netiek veiktas pilnīgi nekādas izdarības ar telefonu un reālajā dzīvē situācija ir nedaudz citādāka. Telefona lādiņš pietika uz 3 dienām ar vidējo sarunu ilgumu dienā 10-15, bet diezgan aktīvi pētot praktiski visas telefona funkcijas.
Telefons strādā GSM 900/1800 frekvenču tīklos t.i. pie mums viss notiksies, savukārt dodoties, piemēram, uz ASV būs nepieciešams cits telefons – tur tiek izmantota 1900 frekvence.
Telefona atmiņa ir ļoti kautrīga – 50 telefona numuri telefonā, 10 pieņemtie, 10 neatbildētie un 10 zvanītie numuri. Tas arī viss – kā redzam nekā satriecoša.
Siemens MT50 ir aprīkots ar GPRS ātrgaitas datu pārraides tehnoloģiju (Class 8), bet sakarā ar to, ka Liepājā GPRS parādīsies vēlāk nekā pūcei aste uzziedēs, dzīvē neizdevās pārbaudīt. WAP versija ir 1.2.1. Pieminēšu tikai, ka infrasarkanais ports šim telefonam nav, savukārt datu kabelis ir jāiegādājas atsevišķi. Tā kā, ja vēlēsieties izmantot GPRS – nāksies pirkt datu kabeli. Patīkami, ka Siemens S45/ME45 tas bija iekļauts komplektācijā. Starp citu, runājot, ka tieљi Siemens S45/ME45 kabeli var pieslēgt arī MT50.

Funkcijas

Ar funkcijām telefons ir aprīkots ļoti viduvēji – īsziņu sūtīšana/saņemšana (arī EMS), pulkstenis/datums, modinātājs ar iespēju uzstādīt uz noteiktu dienu (shame on you Nokia! ar modinātāja uzstādīšanu ikdienu), vienkārši organizators, valūtas konvertors un kalkulators. No spēlēm ir pieejamas Kung-Fu, Flowboarding un StackAttack 2 – tās neaizrauj pilnīgi nekādā vīzē – varam svītrot ārā Siemens MT50 iespējas izklaides jomā:)Iespējams izmantot 20 melodijas, kā arī vēl 4 saņemt. Vibrozvans strādā pietiekami spēcīgi – cauri džinu kabatu tas bija sajūtas labi. Kā sastāv ar ziemas mēteļiem – nezinu: būtu jocīgi, ja nēsātos apkārt atvasarā ar ziemas mēteli, lai noskaidrotu vibrācijas līmeni telefonam:). Runājot par zvana skaļumu, tas nav pārāk skaļš – dažbrīd, ir jāieklausās vai blakus istabā zvana telefons vai nē.
Ak jā - gandrīz aizmirsu - Siemens M50/MT50 ir pirmais mobilais telefons, kurš jau sākotnēji aprīkots ar latviešu valodu un tas izrādās daudziem ir svarīgi! Cerams, ka arī turpmāk visi Siemens telefoni Latvijā būs pieejamai ar latviešu valodu.





Kopsavilkums

Ļoti smagi ir noteikt pie kuras klases telefoniem pieder Siemens MT50. Šķiet, ka tas ir klasisks vidējās klases telefons ar daudzmaz normālu skaitu funkciju, bet GPRS “izjauc visu putukrējumu” – ar šo tehnoloģiju līdz šim tika aprīkoti visi biznesa klases telefona aparāti. Pilnīgi pieļauju domu, ka pienākuši jauni laiki un jauni tikumi un GPRS turpmāk būs arī visos vidējās klases telefonos. Tāpēc tomēr pieskaitīsim Siemens MT50 pie vidējās klases. Par šī telefona pircējiem varētu kļūt, galvenokārt, jaunieљi – moderns un kičīgs izskats, pietiekamais funkciju skaits, kā arī pievilcīga cena. Jā, pavisam aizmirsām – cena šim telefonam pašlaik ir 100 Ls. Diezgan godīga cena par šādu telefonu.

Siemens MT50 saņem godīgi nopelnītos 7 cietnīšus. Cietnīši noņemti par ekskluzīvi neērtiem navigācijas taustiņiem un ne pārāk garo bateriju darbības laiku.



Pateicamies veikalam Birojiņš par piedāvāto telefonu apskatam!

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (37)
Prev: Ziņas / Sony DSC-F717 - pirmie attēli
Next: Viedoklis / Kaimiņu būšanas
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.